Σαρωνικός, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Σαρωνικό!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Σαρωνικό!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να επισκεφθείτε τα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, έναν από τους πιο διάσημους και ανοιχτούς κόλπους για yachting στην Ελλάδα καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, βρίσκονται τα νησιά Αίγινα, Σαλαμίνα Πόρος και Αγκίστρι.

Τα λιμάνια της Αίγινας είναι πολύ καλά οργανωμένα και θα βρείτε εύκολα το ιδανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να κάνετε island hopping καθώς τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου βρίσκονται κοντά τόσο μεταξύ τους αλλά και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Η Σαλαμίνα, η Αίγινα, ο Πόρος και το Αγκίστρι είναι νησιά ιδανικά για ήρεμη ιστιοπλοΐα μιας ή δύο εβδομάδων και οι φυσικές τους ομορφιές και καταγάλανες παραλίες τα καθιστούν ιδανικό προορισμό για ήρεμες, οικογενειακές, πολυήμερες διακοπές. Τα νησιά διαθέτουν πολλές οργανωμένες παραλίες που εύκολα μπορείτε να εξερευνήσετε με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στον Σαρωνικό

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος να πραγματοποιήσετε διακοπές στα νησιά του Σαρωνικού κόλπου και να ανακαλύψετε τις πανέμορφες παραλίες του και τις κρυμμένες ομορφιές του. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές των νησιών του Σαρωνικού κόλπου αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου.

Το όνομά του Σαρωνικού Κόλπου, σύμφωνα με τον αρχαίο περιηγητή και γεωγράφο Παυσανία, οφείλεται στον αρχαίο βασιλιά της Τροιζήνας τον Σάρωνα. Ο Σάρωνας ήταν ικανός κυνηγός και μια μέρα κυνηγώντας μια ελαφίνα, η οποία έπεσε στη θάλασσα για σωθεί, συνέχισε να την καταδιώκει κολυμπώντας. Χωρίς να το καταλάβει, απομακρύνθηκε από την ακτή, κουράστηκε και τελικά πνίγηκε. Από τότε ο κόλπος ονομάστηκε Σαρωνικός. Ο Σαρωνικός Κόλπος είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για sailing και για μια όμορφη απόδραση με ιστιοπλοϊκό σκάφος καθώς απέχει μόλις μερικές ώρες από τις μαρίνες της πρωτεύουσας. Η ιστιοπλοΐα στον Σαρωνικό με ιστιοπλοϊκό σκάφος είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, τόσο σε Έλληνες, όσο και σε ξένους τουρίστες και λάτρεις της θάλασσας και της περιπέτειας. Μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό σκάφος κοντά στην Αθήνα, προτιμάται σε πολλές περιπτώσεις από τους ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν τα δυνατά μελτέμια των νησιών του Αιγαίου. Η θέση του Σαρωνικού Κόλπου είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να προσφέρει αγκυροβόλια προστατευμένα από το δυνατό άνεμο και τα θαλάσσια ρεύματα. Μια πολύ καλή επιλογή είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους από την μαρίνα στον Άγιο Κοσμά και η περιήγηση στις ακτές των νησιών του Σαρωνικού.

 

Μια ολιγοήμερη κρουαζιέρα στον Σαρωνικό, είναι για πολλούς η μικρή και κοντινή απόδραση που ζητούν από την πόλη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρώτο βήμα είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους για να βρεθείτε στα πανέμορφα νησάκια του. Από εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από τα λιμάνια της Σαλαμίνας, τα Σελήνια ή τα Παλούκια, και να βρεθείτε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας ή τη Σουβάλα στην Αίγινα. Νότια της πόλης θα βρείτε το χωριό Πέρδικα και από εκεί με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μπορείτε να περάσετε απέναντι στο Αγκίστρι. Τέλος, με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μπορείτε να συνεχίσετε τις ολιγοήμερες διακοπές σας ξεκινώντας από τα φυσικά λιμάνια του Αγκιστρίου, τη Σκάλα και το Μεγαλοχώρι, και να φτάσετε στο καταπράσινο νησί του Πόρου. Μία εξίσου ιδανική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με καμπίνα και η διανυκτέρευση στην πανέμορφη παραλία της Σκάλας στο Αγκίστρι. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές των νησιών, ο Πόρος και το Αγκίστρι λόγω του μικρού τους μεγέθους προσφέρονται για μονοήμερες εκδρομές όπου με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μπορείτε να επισκεφθείτε όλες τις παραλίες τους.

Ο Σαρωνικός προσφέρεται για εξαιρετική ιστιοπλοΐα καθώς τα λιμάνια του προστατεύονται από τα δυνατά μελτέμια κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και Αυγούστου.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι συνήθως η πρώτη στάση για μια πολυήμερη κρουαζιέρα στον Σαρωνικό.

Το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αίγινας και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα του Σαρωνικού. Το δεύτερο λιμάνι είναι η Πέρδικα και αποτελεί ένα συχνό προορισμό για μεγάλα ή μικρότερα ιστιοπλοϊκά σκάφη αναψυχής. Η Σουβάλα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Αίγινας και είναι το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι του νησιού. Η πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά κάνει τη Σουβάλα ιδανικό προορισμό για γρήγορες αποδράσεις.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι περίπου μια ώρα με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος από την Αίγινα και έχει δύο φυσικά λιμάνια, το λιμάνι της Σκάλας και του Μεγαλοχωρίου. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη μπορούν επίσης να δέσουν και ανεφοδιαστούν στο Μεγαλοχώρι.

Πόρος

Στο νησί του Πόρου μπορείτε να αγκυροβολήσετε τόσο στο λιμάνι όσο και σε εναλλακτικούς κόλπους, όπως ο κόλπος Ρώσικου Ναυαρχείου, ο κόλπος Αγάπης, ο κόλπος Νεορίου και ο Γερολιμένας.

Σαλαμίνα

Υπάρχουν δύο κύρια λιμάνια στη Σαλαμίνα, τα Σελήνια και τα Παλούκια αλλά και ένα πορθμείο, στην περιοχή της Μονής της Φανερωμένης που είναι εύκολα προσβάσιμο από τα Μέγαρα. Η σύνδεση του νησιού με την Αττική γίνεται τόσο από τον Πειραιά όσο και από τα Μέγαρα και περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά ξεκινά ένα καραβάκι από την Αττική για τη Σαλαμίνα, και το αντίθετο.