Σαρωνικός, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στον Σαρωνικό!

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στον Σαρωνικό!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να επισκεφθείτε τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου. Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους και ανοιχτούς κόλπους για yachting στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, βρίσκονται τα νησιά Αίγινα, Σαλαμίνα Πόρος και Αγκίστρι.

Τα λιμάνια της Αίγινας είναι πολύ καλά οργανωμένα και θα βρείτε εύκολα το ιδανικό καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά καταμαράν για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα καταμαράν με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να κάνετε island hopping, καθώς τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου βρίσκονται κοντά τόσο μεταξύ τους αλλά και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Η Σαλαμίνα, η Αίγινα, ο Πόρος και το Αγκίστρι είναι νησιά ιδανικά για ήρεμη ιστιοπλοΐα μιας ή δύο εβδομάδων και οι φυσικές τους ομορφιές και καταγάλανες παραλίες τα καθιστούν ιδανικό προορισμό για ήρεμες, οικογενειακές, πολυήμερες διακοπές. Τα νησιά διαθέτουν πολλές οργανωμένες παραλίες που εύκολα μπορείτε να εξερευνήσετε με ένα καταμαράν.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στον Σαρωνικό

Δείτε περισσότερα>

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη, αφού πρακτικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν, αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια. 

Το όνομά του Σαρωνικού κόλπου, σύμφωνα με τον αρχαίο περιηγητή και γεωγράφο Παυσανία, οφείλεται στον αρχαίο βασιλιά της Τροιζήνας, τον Σάρωνα. Ο Σάρωνας ήταν ικανός κυνηγός και μια μέρα, κυνηγώντας μια ελαφίνα, η οποία έπεσε στη θάλασσα για σωθεί, συνέχισε να την καταδιώκει κολυμπώντας. Χωρίς να το καταλάβει, απομακρύνθηκε από την ακτή, κουράστηκε και τελικά πνίγηκε. Από τότε ο κόλπος ονομάστηκε Σαρωνικός. Ο Σαρωνικός κόλπος είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια όμορφη απόδραση με καταμαράν, καθώς απέχει μόλις μερικές ώρες από τις μαρίνες της πρωτεύουσας. Η κρουαζιέρα με ένα καταμαράν στον Σαρωνικό είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, τόσο σε Έλληνες, όσο και σε ξένους τουρίστες και λάτρεις της θάλασσας και της περιπέτειας. Μια βόλτα με καταμαράν κοντά στην Αθήνα προτιμάται σε πολλές περιπτώσεις από τους ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν τα δυνατά μελτέμια των νησιών του Αιγαίου. Η θέση του Σαρωνικού κόλπου είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να προσφέρει αγκυροβόλια προστατευμένα από το δυνατό άνεμο και τα θαλάσσια ρεύματα.

Μια ολιγοήμερη κρουαζιέρα στον Σαρωνικό είναι για πολλούς η μικρή και κοντινή απόδραση που ζητούν από την πόλη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρώτο βήμα είναι η ενοικίαση ενός καταμαράν για να βρεθείτε στα πανέμορφα νησάκια του. Μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από τα λιμάνια της Σαλαμίνας, τα Σελήνια ή τα Παλούκια, και να βρεθείτε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας ή τη Σουβάλα, στην Αίγινα. Νότια της πόλης θα βρείτε το χωριό Πέρδικα και από εκεί με ένα καταμαράν μπορείτε να περάσετε απέναντι, στο Αγκίστρι. Τέλος, με ένα καταμαράν μπορείτε να συνεχίσετε τις ολιγοήμερες διακοπές σας ξεκινώντας από τα φυσικά λιμάνια του Αγκιστρίου, τη Σκάλα και το Μεγαλοχώρι, και να φτάσετε στο καταπράσινο νησί του Πόρου. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές των νησιών, ο Πόρος και το Αγκίστρι, λόγω του μικρού τους μεγέθους, προσφέρονται για μονοήμερες εκδρομές, διότι με ένα καταμαράν μπορείτε να επισκεφθείτε όλες τις παραλίες τους. Ο Σαρωνικός προσφέρεται για ιδιαίτερα για ιστιοπλοΐα, καθώς τα λιμάνια του προστατεύονται από τα δυνατά μελτέμια κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και Αυγούστου.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση ενός καταμαράν στον Σαρωνικό:

Αίγινα

Η Αίγινα είναι συνήθως η πρώτη στάση για μια πολυήμερη κρουαζιέρα στον Σαρωνικό.

Το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αίγινας και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα του Σαρωνικού. Το δεύτερο λιμάνι είναι η Πέρδικα και αποτελεί ένα συχνό προορισμό για μεγάλα ή μικρότερα σκάφη αναψυχής. Τα Σουβάλα βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Αίγινας και είναι το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι του νησιού. Η πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά κάνει τη Σουβάλα ιδανικό προορισμό για γρήγορες αποδράσεις.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι περίπου μια ώρα με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος από την Αίγινα και έχει δύο φυσικά λιμάνια, το λιμάνι της Σκάλας και του Μεγαλοχωρίου. Τα ιστιοπλοϊκά και τα γιοτ μπορούν επίσης να δέσουν και ανεφοδιαστούν στο Μεγαλοχώρι.

Πόρος

Στο νησί του Πόρου μπορείτε να αγκυροβολήσετε τόσο στο λιμάνι όσο και σε εναλλακτικούς κόλπους, όπως τον κόλπο Ρώσικου Ναυαρχείου, τον κόλπο Αγάπης, τον κόλπο Νεορίου και τον Γερολιμένα.

Σαλαμίνα

Υπάρχουν δύο κύρια λιμάνια στη Σαλαμίνα, τα Σελήνια και τα Παλούκια καθώς και ένα πορθμείο, στην περιοχή της Μονής της Φανερωμένης. Αυτό είναι εύκολα προσβάσιμο από τα Μέγαρα. Η σύνδεση του νησιού με την Αττική γίνεται τόσο από τον Πειραιά όσο και από τα Μέγαρα και περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά ξεκινά ένα καραβάκι από την Αττική για τη Σαλαμίνα, και το αντίθετο.