Αργοσαρωνικός, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Αργοσαρωνικό!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Αργοσαρωνικό!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και αποτελούνται από την Αίγινα, την Ύδρα, το Αγκίστρι, τις Σπέτσες, τη Σαλαμίνα, τον Πόρο και τα Μέθανα. Τα λιμάνια των νησιών του Αργοσαρωνικού κόλπου είναι πολύ καλά οργανωμένα και θα βρείτε εύκολα το ιδανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να επισκεφθείτε όλα τα νησιά αλλά και τις παραλίες τους. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου, χάρη στη μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και την τακτική συγκοινωνία από το λιμάνι του Πειραιά, αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό τόσο για πολυήμερες κρουαζιέρες όσο και για ολιγοήμερες εξορμήσεις, αποτελούν έναν πολύ δημοφιλή προορισμό και είναι πολύ οργανωμένα τουριστικά. Κάθε νησί είναι μοναδικό και έχει το δικό του χαρακτήρα οπότε μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε ήρεμες, οικογενειακές διακοπές ή ένα πάρτι με φίλους ή ακόμα και το μπάτσελορ σας σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στον Αργοσαρωνικό

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος να πραγματοποιήσετε διακοπές στα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου και να ανακαλύψετε τις πανέμορφες παραλίες του και τις κρυμμένες ομορφιές του. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές των νησιών του Αργοσαρωνικού κόλπου αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή, και στα επόμενα χρόνια γνώρισαν ιδιαίτερη ανάπτυξη στους τομείς του εμπορίου και της ναυτιλίας. Η προσφορά τους στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική. Τα φυσικά αξιοθέατα, οι μαγευτικές παραλίες, η πλούσια βλάστηση, τα γραφικά ψαροχώρια, οι οικισμοί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα αρχαία μνημεία ελκύουν και μαγεύουν όλους όσους επιλέγουν να επισκεφθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου για τις διακοπές τους. Τα νησιά αυτά συγκεντρώνουν τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, πάρα πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες που ψάχνουν ένα μέρος για να περάσουν όμορφα τις διακοπές τους και είναι πολύ οργανωμένα τουριστικά, με παραλίες, ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ποιοτικά εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και εμπορικά καταστήματα. Μια πολύ καλή επιλογή είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους από τη μαρίνα στον Άλιμο και η περιήγηση στις ακτές των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Η Αίγινα είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του Αργοσαρωνικού, απέχει μόλις μιάμιση ώρα από τον Πειραιά και προσφέρεται για οικογενειακές ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές. Νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μπορείτε να εξερευνήσετε όλες τις παραλίες του νησιού, οι περισσότερες από τις οποίες είναι οργανωμένες και ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Μία εξίσου ιδανική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με καμπίνα και η διανυκτέρευση σε μερικές από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Αίγινας όπως η παραλία της Αγίας Μαρίνας

Η Σαλαμίνα, είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική. Λόγω της θέσης της, η Σαλαμίνα είναι δημοφιλής προορισμός αφού με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μπορείτε να κάνετε μία αυθημερόν εκδρομή από την Αθήνα. Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο νησί, ιδανικό για ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές και μπορείτε πολύ εύκολα να το επισκεφθείτε με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με ή χωρίς καπετάνιο από την Αίγινα. Η μικρή χερσόνησος των Μεθάνων είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά και τις ιαματικές πηγές της και βρίσκεται μία ανάσα από τον Πόρο που χαρακτηρίζεται από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τις καθαρές και όμορφες παραλίες και την καλή τουριστική του οργάνωση. Τέλος, ιδανικά για island hopping και πάρτι με ιστιοπλοϊκό σκάφος δεν είναι άλλα νησιά από την Ύδρα και τις Σπέτσες, τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου που διατηρούν ωστόσο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν πολλά λιμάνια, μαρίνες και όρμους που μπορείτε να αγκυροβολήσετε, για αυτό και είναι ιδανικά για ολιγοήμερες διακοπές.

Αίγινα

Η Αίγινα είναι ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς σε όσους κάνουν διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος λόγω της κοντινής θέσης της από τις μαρίνες της Αττικής. Στην Αίγινα μπορείτε να αγκυροβολήσετε με το ιστιοπλοϊκό σκάφος στα κεντρικά λιμάνια της Σουβάλας, Πέρδικας, Αγίας Μαρίνας αλλά και σε μικρούς όρμους και παραλίες προσέχοντας βέβαια τα ρηχά νερά και τους υφάλους.

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι περίπου μια ώρα με το ιστιοπλοϊκό σκάφος από την Αίγινα, έχει δύο φυσικά λιμάνια, το λιμάνι της Σκάλας και του Μεγαλοχωρίου. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη δένουν και ανεφοδιάζονται στο Μεγαλοχώρι.

Πόρος

Ένας ακόμα δημοφιλής προορισμός για ιστιοπλοϊκό σκάφος είναι και ο Πόρος γιατί βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου. Μπορείτε να αγκυροβολήσετε τόσο στο λιμάνι όσο και σε εναλλακτικούς κόλπους, όπως ο κόλπος Ρώσικου Ναυαρχείου, ο κόλπος Αγάπης, ο κόλπος Νεορίου και ο Γερολιμένας.

Σπέτσες

Στο νησί αυτό απαγορεύεται να αγκυροβολήσετε στον κεντρικό μόλο αλλά στα δυτικά υπάρχει προβλήτα όπου μπορείτε να δέσετε το ιστιοπλοϊκό σκάφος. Εναλλακτικά μπορείτε να σταματήσετε στο παλιό λιμάνι (όρμος Μπαλτίζα).

Ύδρα

Η Ύδρα έχει ένα κεντρικό λιμάνι το οποίο ακτοπλοϊκά συνδέεται με τον Πειραιά μία φορά την ημέρα και το ταξίδι διαρκεί από μιάμιση έως τρεις ώρες ανάλογα με τον τύπο του πλοίου.

Μέθανα

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε τα Μέθανα με ιστιοπλοϊκό σκάφος, αυτό μπορεί να ελλιμενιστεί στη Λουτρόπολη των Μεθάνων, στην προβλήτα του λιμανιού. Στη Λουτρόπολη των Μεθάνων υπάρχει οργανωμένη και πολύ ασφαλής, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, χαρακτηρισμένη Μαρίνα, στην οποία ελλιμενίζονται ιστιοπλοϊκά σκάφη για όλο το χρόνο.

Σαλαμίνα

Υπάρχουν δύο κύρια λιμάνια στη Σαλαμίνα, τα Σελήνια και τα Παλούκια και ένα πορθμείο, στην περιοχή της Μονής της Φανερωμένης που βρίσκεται απέναντι από τα Μέγαρα. Η σύνδεση του νησιού με την Αττική γίνεται τόσο από τον Πειραιά όσο και από τα Μέγαρα και περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά ξεκινά ένα καραβάκι από την Αττική για τη Σαλαμίνα, και το αντίθετο.