Ξυλόκαστρο, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στο Ξυλόκαστρο!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στο Ξυλόκαστρο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε το Ξυλόκαστρο, μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας. Πρόκειται για μια μικρή παραθαλάσσια πόλη πεντέμισι χιλιάδων κατοίκων, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί ανέπαφη εκείνη την αίσθηση των οικογενειακών διακοπών, την τόσο γνώριμη από τα ταξίδια μιας άλλης εποχής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κώστα Καρυωτάκη, ο οποίος χαρακτήριζε το Ξυλόκαστρο, “το Πράσινο ακρωτήρι της καρδιάς μας”. Η πόλη διαθέτει επίσης ένα γραφικό λιμάνι και απέχει μόλις 120 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 95 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Η κοντινή του απόσταση από την πρωτεύουσα και το γεγονός πως είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο το καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες αλλά και για διήμερες αποδράσεις. Αφού φτάσετε στο Ξυλόκαστρο, μπορείτε εύκολα με την ενοικίαση ενός σκάφους ή γιοτ να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τον Κορινθιακό κόλπο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα, και να επισκεφθείτε μέσω θαλάσσης τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, όπως το Λουτράκι, τη λίμνη της Βουλιαγμένης καθώς και τις λιμνοθάλασσες κατά μήκος του Ισθμού.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στο Ξυλόκαστρο

Δείτε περισσότερα>

Το Ξυλόκαστρο μέχρι και τον 18ο αιώνα λεγόταν Οξώκαμπος, λόγω όμως του μικρού ξύλινου στρατώνα που έχτισαν για παρατηρητήριο οι Βενετσιάνοι στην πλαγιά του λόφου πάνω από την πόλη, η περιοχή τελικώς μετονομάστηκε σε Ξυλόκαστρο. Χαρακτηριστικό σημείο του Ξυλοκάστρου είναι η παραλιακή του περαντζάδα, όπου τα καλοκαιρινά απογεύματα, οι επισκέπτες και οι ντόπιοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό και το φαγητό τους. Το πιο δημοφιλές σημείο ενδιαφέροντος του Ξυλοκάστρου είναι το παραθαλάσσιο δάσος του Πευκιά, το «πράσινο ακρογιάλι», που είναι στην ουσία ό, τι επιβίωσε από το γιγάντιο πευκοδάσος, το οποίο αποψιλώθηκε προκειμένου να μετατραπεί σε καλλιεργήσιμη έκταση. Το μέρος του παραθαλάσσιου δάσους που δεν κόπηκε πρόκειται για το δάσος που απολαμβάνουμε ακόμη και σήμερα στις βόλτες μας στο Ξυλόκαστρο. Στο δάσος του Ξυλόκαστρου, του οποίου η έκταση αγγίζει σε μήκος τα δύο χιλιόμετρα, έχουν καταγραφεί από βοτανολόγους περισσότερα από 80 διαφορετικά είδη φυτών.

Οι παραλίες του Ξυλόκαστρου πρόκειται να σας σαγηνεύουν. Καλύτερη και δημοφιλέστερη όλων είναι η παραλία του Πευκιά, στις παρυφές του ομώνυμου δάσους, με μεγάλα βότσαλα και διάφανα νερά. Εξαιρετική επιλογή επίσης, αποτελεί η παραλία της Συκιάς, η οποία βρίσκεται στο διπλανό παραθαλάσσιο οικισμό, στο σημείο όπου τελειώνει το πευκοδάσος. Μια εξαιρετική επιλογή διακοπών αποτελεί η ενοικίαση ενός μηχανοκίνητου σκάφους ή ενός γιοτ και η επίσκεψη στην παραθαλάσσια περιοχή της Κορίνθου, όπου θα συναντήσετε την παραλία του Κιάτο και την παραλία Βραχατίου. Είναι και οι δύο οργανωμένες και ιδανικές για οικογένειες με παιδιά μικρής ηλικίας, καθώς έχουν ρηχά νερά και ψιλό βοτσαλάκι. Λόγω της κοντινής του απόστασης από την Αθήνα, το Ξυλόκαστρο έχει τουριστική υποδομή με καφέ και ταβέρνες. Η πόλη έχει και πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας εκεί, όπως την εκκλησία Άγιος Βλάσιος, τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, το Δάσος Πευκιάς, την παραλία Ξυλοκάστρου και την παραλία Συκιάς.

Με την ενοικίαση ενός σκάφους ή γιοτ, με ή χωρίς καπετάνιο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Λουτράκι μέσω θαλάσσης που εκτός από τα ιαματικά λουτρά, διαθέτει μια πολύ μεγάλη και καλά οργανωμένη παραλία μήκους 3.5 χιλιομέτρων, όπου και μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ. Επιπλέον, εάν έχετε χρόνο για μια πιο μακρινή μονοήμερη εκδρομή, με ιστιοπλοϊκό ή καταμαράν σας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε τη λίμνη της Βουλιαγμένης, μία από τις ωραιότερες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας! Η λίμνη περιβάλλεται από φυσικό πευκόδασος και τα Γεράνεια Όρη και την προτιμά η νεολαία, καθώς έχει beach bar, beach volley αλλά και θαλάσσια σπορ. Και, φυσικά, εάν δεν έχετε επισκεφθεί την Κόρινθο, επιβάλλεται να διασχίσετε με ένα σκάφος ή γιοτ τον ισθμό της Κορίνθου, μία διώρυγα 6 χιλιομέτρων που ενώνει τον Κορινθιακό Κόλπο με τον Σαρωνικό στο Αιγαίο και χωρίζει την Πελοπόννησο από τη Στερεά Ελλάδα. Η αρχαία Κόρινθος είχε δύο λιμάνια, τις Κεχριές και το Λέχαιο αλλά κανένα από τα δύο δε λειτουργεί σήμερα.

Λιμάνι Ξυλοκάστρου

Το λιμάνι του Ξυλοκάστρου βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, σε κοντινή απόσταση με την παραλία Ξυλοκάστρου. Διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για περίπου 50 σκάφη αναψυχής μεσαίου μεγέθους.