Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στο Γαλαξίδι

Επισκέπτες

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε το γραφικό Γαλαξίδι μια παραθαλάσσια κωμόπολη στον νομό Φωκίδος που απέχει μόλις 90 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Η αρχοντική κωμόπολη του Γαλαξιδίου διαθέτει πολύ καλές τουριστικές υποδομές με πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή καθώς και πολλές ψαροταβέρνες και εστιατόρια. Ιδανικό προορισμό καθιστούν το Γαλαξίδι οι οργανωμένες αμμουδιές που προσφέρονται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Συνδυάζει τη χαλάρωση και την ηρεμία ενώ συγχρόνως χαρίζει μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Στο Γαλαξίδι μπορείτε εύκολα να φτάσετε με σκάφος από την Αθήνα και να δέσετε στο λιμάνι του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να επισκεφθείτε μέσω θαλάσσης τις όμορφες παραλίες του αλλά και να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές στο μικρό νησάκι Άγιος Γεώργιος και στη νησίδα Αψηφιά. Οι παραλίες στο Γαλαξίδι θεωρούνται οι καλύτερες της περιοχής που ορίζεται από τους Δελφούς και την Αράχωβα. Οργανωμένες ή όχι, με βότσαλο ή άμμο, οι παραλίες του Γαλαξιδίου θα σας μαγέψουν!

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στο Γαλαξίδι

Δείτε περισσότερα>

Το όνομα Γαλαξίδι πρωτοεμφανίστηκε μεταξύ 6ου και 9ου αιώνα μ.Χ. και κυριαρχεί η άποψη ότι το τοπωνύμιο προέρχεται από την οικογένεια Γαλαξίδη που είχε εκτάσεις στην περιοχή. Είναι μια ναυτική πολιτεία φημισμένη για τον ναυτικό της στόλο και την ικανότητα των Γαλαξιδιωτών στη ναυπηγική τέχνη. Στις αρχές του 18ου αιώνα ξεκίνησε να κατασκευάζεται ένας μεγάλος στόλος σε ντόπια καρνάγια και συνέχισε για αρκετές δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα Γαλαξιδιώτικα εμπορικά και επιβατικά καράβια ταξίδευαν στη Μεσόγειο. Το Γαλαξίδι γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή το 1860 αλλά αργότερα με την εμφάνιση του ατμόπλοιου κόπασε. Έως τότε, ήταν η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το Γαλαξίδι και στην Επανάσταση του 1821. Ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος οργάνωσε τις διαβουλεύσεις για την έναρξη της επανάστασης του 1821 στο Γαλαξίδι. Η προσφορά του Γαλαξιδίου στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν πολύ μεγάλη.

Το Γαλαξίδι έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και έχει πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας εκεί με τα πιο γνωστά να είναι τα ερείπια της Αρχαίας πόλης, το πευκοδάσος απέναντι από το λιμάνι, τη σπηλιά-αξιοθέατο στην πλατεία Μάμμα που ανακατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε σαν κοινοτικό ψυγείο από το 1940 αλλά και το Ναυτικό και Ιστορικό μουσείο που στεγάζεται σε κτίριο του 1870.

Οι περισσότερες παραλίες στο Γαλαξίδι είναι οργανωμένες με όλες τις ανέσεις που μπορεί να χρειαστείτε και για αυτό η περιοχή είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά. Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες είναι η παραλία Ναυτικού Ομίλου, το Κεντρί, η Ξιδού και ο Καλαφάτης. Η Ξιδού είναι από τις πιο απομονωμένες παραλίες και μπορείτε να φτάσετε εκεί μέσω ενός δύσκολου χωματόδρομου – που μόνο οχήματα 4×4 ή μηχανές μπορούν να διαβούν ή με ένα ιστιοπλοϊκό ή γιοτ. Όσο βρίσκεστε στο Γαλαξίδι αξίζει να νοικιάσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας ένα μηχανοκίνητο σκάφος ή γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, και να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου και στην Αψηφιά. Στην Αψηφιά στέκεται εδώ και πολλά χρόνια ένας φάρος χτισμένος το 1887, μαζί με το σπίτι του φαροφύλακα. Στο νησί, βέβαια, δε μένουν κάτοικοι ενώ με όνομα Αψηφιά αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1940.

Το Γαλαξίδι διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία μπορείτε να προσδέσετε.

 

Αγορά

Βρίσκεται η πλατεία του Νικόλαου Μάμα και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι μιας και εκεί συγκεντρώνονται οι περισσότερες ταβέρνες και τα cafe του Γαλαξιδίου.

Χηρολάκα

Το λιμάνι είναι μικρότερο και όχι τόσο κοσμικό και χωρίζεται από την Αγορά από τον Κάβο όπου υπάρχει ένας φάρος από το 1909.φ