Σαλαμίνα, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στην Σαλαμίνα!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στην Σαλαμίνα!

Επισκέπτες

H ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη Σαλαμίνα γνωστή και ως Κούλουρη. Αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στην Αττική. Βρίσκεται βορειοδυτικά του Σαρωνικού κόλπου και στο νοτιοδυτικό μέρος του νομού Αττικής απέναντι από τον κόλπο της Ελευσίνας. Ο Σαρωνικός κόλπος μαζί με τον Αργολικό κόλπο και τη νότια αργολική ακτή ανήκουν γεωγραφικά και διοικητικά στην Περιφέρεια του Αργοσαρωνικού. Η απόσταση 15 λεπτών από το λιμάνι του Πειραιά καθιστά τη Σαλαμίνα τον ιδανικό τόπο προορισμού για να οργανώσετε ή να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το bachelor σας σε κάποιο γιοτ ή καταμαράν της επιλογή σας. Στο νησί κατά τη θερινή περίοδο σημειώνεται τεράστια αύξηση επισκεπτών και σκαφών και είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό γιοτ, ιστιοπλοϊκό ή καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα απόδρασης και να απολαύσετε δροσιστικές βουτιές στις γαλαζοπράσινες και ειδυλλιακές παραλίες του νησιού. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρα σας αξίζει να επισκεφθείτε τα πολυάριθμα καταστήματα, τα ιστορικά αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις γραφικές γωνιές του νησιού τα οποία θα σας εντυπωσιάσουν. Επίσης, σας παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τριήμερη κρουαζιέρα με σκάφος, γιοτ ή καταμαράν της επιλογής σας στα παραδεισένια νησιά του Σαρωνικού, Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι με αφετηρία, ενδιάμεσο η τελικό προορισμό τη μαγευτική Σαλαμίνα.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στην Σαλαμίνα

Δείτε περισσότερα>

Η Σαλαμίνα είναι από τα μεγαλύτερα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Ο Αργοσαρωνικός Κόλπος είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που περιλαμβάνει τη νότια αργολική ακτή, τον Αργολικό και τον Σαρωνικό Κόλπο. Τον νότιο Αργολικό Κόλπο αποτελούν τα ιστορικά νησιά Σπέτσες, Ύδρα και Δοκός. Τον Σαρωνικό Κόλπο αποτελούν τα υπέροχα νησιά, Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι και Σαλαμίνα. Η πρωτεύουσα της Σαλαμίνας είναι η ομώνυμη πόλη. Η Σαλαμίνα έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού στην Ελλάδα. Τα Παλούκια είναι το επίνειο της Σαλαμίνας και αποτελεί το κύριο λιμάνι της. Το κύριο λιμάνι του νησιού έχει άμεση επικοινωνία με τον όρμο του Κερατσινίου στο Πέραμα και το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, ο όρμος των Σεληνίων έχει επικοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά. 

Η ενοικίαση σκάφους με καμπίνα είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τις μαγευτικές παραλίες της Σαλαμίνας και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τουρ και στα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού την Αίγινα, το Αγκίστρι και τον Πόρο. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία το νησί πήρε την ονομασία του από τη νεράιδα Σαλαμίνα, σύζυγος του Θεού Ποσειδώνα και αδερφή της νεράιδας Αίγινας. Επίσης, στο νησί διεξήχθη η περίφημη και ξακουστή ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ανθρώπινη ιστορία διότι σε περίπτωση περσικής νίκης θα σταματούσε η ανάπτυξη της Αρχαίας Ελλάδας καθώς και του δυτικού πολιτισμού. Η Σαλαμίνα αποτελεί σημαντικό και ιστορικό κομμάτι του Ελλαδικού χώρου από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη ιστορία.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας αξίζει να επισκεφθείτε τα πολυάριθμα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα που μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία του νησιού όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαλαμίνας που περιλαμβάνει εκθέματα από τους οικισμούς της προϊστορικής περιόδου, μαρμάρινα επιτύμβια ανάγλυφα του 4ου αιώνα, το μετρολογικό ανάγλυφο της Σαλαμίνας, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα στο νησί, και σχεδιαστικές παραστάσεις της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Άλλα εξαιρετικής σημασίας αξιοθέατα και μνημεία είναι το σπήλαιο του Ευριπίδη 450 π.Χ., οι Ανεμόμυλοι του 18ου αιώνα στα προάστια της πόλης, η οικία του Άγγελου Σικελιανού, το παρεκκλήσι του Αγίου Γρηγορίου του 12ου αιώνα, ο πέτρινος Φάρος, το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη και το Μουσείο Λαογραφίας και Τέχνης της Σαλαμίνας.

Οι παραλίες της Σαλαμίνας είναι εξαιρετικά όμορφες, ειδυλλιακές και πρόκειται να σας σαγηνεύσουν. Οι πιο δημοφιλής από αυτές είναι το Μαρούδι, τα Σελήνια, η Κακή Βίγλα, που αποκαλείται και ως ο μικρός παράδεισος επειδή βρίσκεται κρυμμένη κάτω από μια πευκόφυτη πλαγιά, τα Κανάκια με θέα προς την Αίγινα, η Ψιλή Άμμος, η Ηλιακτή, τα Περιστέρια και τα Βασιλικά. Το νησί διαθέτει πολύ καλό οδικό δίκτυο παρέχοντας στους επισκέπτες εύκολη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες και μέρη του νησιού. Το νησί όμως κατά τη θερινή περίοδο κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες με αποτέλεσμα να υπάρχει πολλή κίνηση ιδίως προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η ενοικίαση ενός σκάφους με skipper είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τις μαγευτικές παραλίες και να απολαύσετε τις δροσιστικές βουτιές σας στο νησί με άνεση και πολυτέλεια.

Το νησί έχει πολυετή δραστηριότητα στα ναυτικά αθλήματα και διαθέτει 3 ναυτικούς συλλόγους τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας, τον Γυμναστικό Ναυτικό Όμιλο “Σαλαμίνα” και τον Ναυταθλητικό Όμιλο “Άγιο Νικόλαο” Γυάλας Σαλαμίνας. Ο Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος “Σαλαμίνα” και ο Ναυταθλητικός Όμιλος “Άγιος Νικόλαος” Γυάλας Σαλαμίνας δραστηριοποιούνται με πολλές διακρίσεις σε χρυσά και ασημένια μετάλλια στο Κανόε Καγιάκ. Στη διάρκεια των διακοπών σας με σκάφος μπορείτε να παρακολουθήσετε με ιδιωτικότητα το απίθανο ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης “Κύπελλο Ναυμαχία Σαλαμίνος” που διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Σαλαμίνας προς τιμήν των Σαλαμινομάχων. Επίσης, στο νησί υπάρχουν αναρίθμητα καταστήματα καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού. Τα Σελήνια είναι το κατάλληλο μέρος στο νησί για να πραγματοποιήσετε τις θαλάσσιες δραστηριότητες που επιθυμείτε με σκάφος και να εξερευνήσετε με τις καταδυτικές βουτιές σας τις εξαιρετικές ομορφιές του βυθού των Σεληνίων ή ακόμα και να απολαύσετε με ηρεμία και ιδιωτικότητα ένα ξέγνοιαστο ψάρεμα. Τέλος, μπορείτε να κλείσετε ένα σκάφος, γιοτ ή καταμαράν της επιλογής σας με καπετάνιο και να πραγματοποιήστε μια ανεπανάληπτη πολυήμερη κρουαζιέρα και να περιηγηθείτε σε όλα τα καταπληκτικά νησιά του Αργοσαρωνικού Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Δοκό, Σπέτσες και Ύδρα με αρχικό ή τελικό προορισμό τη μαγευτική Σαλαμίνα.

Η Σαλαμίνα είναι παγκοσμίως ξακουστή για την ιστορία της και την απαράμιλλη ομορφιά της.

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού δικαίως έχουν χαρίσει στο νησί του Σαρωνικού το αν μη τι άλλο ευρηματικό προσωνύμιο «Σαλα-μύκονος» λόγω της έντονης καθημερινής αδιάκοπης διασκέδασης που υπάρχει στο νησί αλλά και το ότι αποτελεί προορισμό χιλιάδων επισκεπτών παγκοσμίως κάθε χρόνο. Το 2008 και το 2009 η Eurostat κατέγραψε την επιβατική κίνηση σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης με δεύτερη θέση να βρίσκονται τα Παλούκια της Σαλαμίνας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2016 ο Αντιπρόεδρος του Διεθνής Ιδρύματος Σαλαμίς, Κυριάκος Μαριδάκης σε συνεργασία με τον Ισραηλινό-Αμερικανό επιχειρηματία Michael-Charles Rockefeller σήμανε την έναρξη του προγράμματος, Η μεγάλη αναστήλωση της Σαλαμίνας. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό υποστήριξε θερμά το έργο του προγράμματος και έλαβε τιμητική ιδιότητα μέλους.

 

Λιμάνι Παλούκια: Τα Παλούκια είναι το επίνειο της Σαλαμίνας, βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού και αποτελούν το κύριο λιμάνι της. Έχει 24ωρη επικοινωνία με το λιμάνι του Περάματος και άμεση επικοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά. 

Λιμάνι Σεληνίων: Τα Σελήνια είναι όρμος και παραθαλάσσιος οικισμός στα ανατολικά της Σαλαμίνας. Αποτελεί παραθεριστικό προορισμό λόγω της μαγευτικής παραλίας Σελήνια που διαθέτει. Το λιμάνι των Σεληνίων έχει άμεση επικοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά.