Λήμνος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στη Λήμνο!

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στη Λήμνο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός καταμαράν στη Λήμνο είναι μία μοναδική εμπειρία. Καθώς αποτελεί το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, θα χρειαστείτε μερικές μέρες για να εξερευνήσετε αυτό το νησί. Η ενοικίαση σκάφους αναψυχής θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στις απίθανες, εντυπωσιακές και απέραντες αμμουδιές του νησιού. Στην οργανωμένη μαρίνα του λιμανιού της Μύρινας μπορείτε να βρείτε το ιδανικό καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε ένα καταμαράν για όσες μέρες επιθυμείτε. Μπορείτε μάλιστα να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα στο κοντινό νησάκι του Αγίου Ευστράτιου. Μπορείτε, επίσης, απλά να κλείσετε ένα καταμαράν για να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελόρ σας με φόντο το Αιγαίο. Τέλος, η Λήμνος είναι κοντά στο νησί της Σαμοθράκης, τις ακτές της Χαλκιδικής, τις ακτές της Τουρκίας και τον Ελλήσποντο ή αλλιώς Τσανάκκαλε και την Τουρκική Ίμβρο. Με την ενοικίαση ενός καταμαράν μπορείτε να επιλέξετε να περιηγηθείτε και προς αυτούς τους προορισμούς.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στη Λήμνο

Δείτε περισσότερα>

Η Λήμνος βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο στο Θρακικό πέλαγος με έκταση 476 τ.χλμ και έχει μακρά ιστορία, η οποία ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια, με την πρώτη κατοίκηση της από τη φυλή Σίντιες κατά τον Όμηρο. Κατά τη μυθολογία, στη Λήμνο φιλοξενήθηκε ο Θεός Ήφαιστος κατά τον διωγμό του από τον Δία, όπου και έμαθε την τέχνη της μεταλλουργίας. Οι αρχαίοι Έλληνες, προς τιμήν του θεού, ίδρυσαν την πόλη Ηφαιστία. Στην αρχαία πόλη είχε επιβιώσει για 2000 χρόνια το Καβείριο Ιερό ή αλλιώς Χλόη, όπου τα αρχαία χρόνια τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια. Σύμφωνα με το μύθο, οι Μινωίτες με στρατηγό τον Θόαντα διεκδίκησαν τη Λήμνο από τους Θεσσαλούς Μινύες και τον βασιλιά της Ιωλκού, Κρηθέα, που την κατείχαν. Ο τελευταίος αποφάσισε να δώσει την κόρη του, Μύρινα, ως σύζυγο στον Θόαντα. Η πρωτεύουσα πήρε το όνομά της προς τιμήν της Μύρινας και οι αμπελουργικές γνώσεις της Κρήτης μεταδόθηκαν στο νησί.

Στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μύρινα, υπάρχει ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε. Πρόκειται για το βυζαντινό κάστρο, μέσα στο οποίο φιλοξενούνται ελεύθερα ελάφια. Αξίζει, επίσης, να δείτε το αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο βρίσκονται πολλά ενδιαφέροντα ευρήματα. Λίγο έξω από την πρωτεύουσα, στο Πλατύ, βρίσκεται ένας υπέροχος προστατευμένος όρμος με ιδανική αμμουδιά, η παραλία Πλατέος. Ακόμα παρακάτω βρίσκεται το καταπράσινο χωριό, Θάνος, με μία επίσης όμορφη παραλία και αρκετά ξακουστά εστιατόρια. Ένας ακόμη πολύ γνωστός κόλπος είναι ο όρμος του Κοντιά με μία ειδυλλιακή παραλία για περιήγηση. Το περίφημο χωριό Κοντιά είναι το μεγαλύτερο της Λήμνου, γεμάτο πέτρινες κατοικίες. Αποτελεί υπόδειγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής και διαθέτει ανεμόμυλους που, αν και ερειπωμένοι, διατηρούν ακόμα και σήμερα την ομορφιά τους. Η παλαιότερη πρωτεύουσα του νησιού, που αποτελεί και το δεύτερο λιμάνι της, είναι ο Μούδρος.

Υπάρχουν πολλοί προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε στη Λήμνο με την ενοικίαση ενός καταμαράν, καθώς οι παραλίες του νησιού είναι πολυάριθμες. Ο Βοροσκόπος, το Κέρος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Ερμόλαος, ο Γομάτης και η Πάπια είναι κάποιες από τις εντυπωσιακές, απέραντες αμμουδιές στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε. Μπορείτε, παράλληλα με την επίσκεψή σας με ένα σκάφος στις παραλίες του νησιού, να κάνετε μία εξόρμηση στο κοντινό νησάκι του Αγίου Ευστράτιου. Είναι ένα μέρος που ενδείκνυται για απόλυτα ήρεμες διακοπές και για μπάνιο σε μαγευτικές παραλίες. Στο νησί υπάρχουν αμέτρητα σπήλαια, όπου και ζουν φώκιες, ενώ εξωτερικά δεσπόζουν μεγάλες βελανιδιές, πλούσιες σε καρπούς. Επίσης, πολύ κοντά βρίσκονται οι ακτές της Τουρκίας με το Τσανάκκαλε ή Δαρδανέλια, που είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη στη θέση της αρχαίας Τροίας. Ένας ακόμα ξεχωριστός προορισμός που μπορείτε να επισκεφθείτε με την ενοικίαση ενός καταμαράν είναι η τουρκική Ίμβρος·  είναι ένα νησί που φημίζεται για το εκλεκτό κρασί, ενώ είναι καλυμμένη από χαμηλά βουνά και μικρές κοιλάδες, γεμάτη από γεωργικούς και κτηνοτροφικούς οικισμούς. Δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τη μοναδική Σαμοθράκη, η οποία βρίσκεται βόρεια της Λήμνου και ξεχωρίζει για την άγρια, παρθένα φύση της. Τέλος, ένας τελευταίος κοντινός προορισμός για εξερεύνηση με ένα καταμαράν είναι η τεράστια Χαλκιδική, με τις πανέμορφες παραλίες της, τους τόπους λατρείας και μεγάλης ιστορικής σημασίας, τα μνημεία της και το πράσινο του τοπίου της.

Στο νησί προσφέρονται όλα τα είδη σύγχρονης διασκέδασης όσον αφορά το φαγητό, τα θαλάσσια σπορ και τη νυχτερινή σας έξοδο. Η Λήμνος είναι ένας πραγματικός παράδεισος γεύσεων. Στην επίσκεψή σας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλά από τα προϊόντα της, όπως τον χαλβά, τα λουκούμια, τα γλυκά του κουταλιού, το παραδοσιακό μέλι, τα τυριά, το κρασί αλλά και τα ντόπια κρέατα και ψαρικά. Η Λήμνος μπορεί να δίνει μία εντύπωση ενός νησιού χαμηλών τόνων όμως η ζωή, οι δραστηριότητες και τα πράγματα πάνω στο νησί είναι εντελώς διαφορετικά.

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη, αφού πρακτικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν, αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Η Λήμνος, με πρωτεύουσα και λιμάνι τη Μύρινα, έχει ακόμα δύο μαρίνες για σκάφη.

Λιμάνι της Μύρινας: βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού και απέχει 18,6 χλμ από τον διεθνή αερολιμένα Λήμνου “Ήφαιστος”.

Λιμάνι του Μούδρου: βρίσκεται κεντρικά στο νησί και απέχει μόλις 10,3 χλμ από τον διεθνή αερολιμένα Λήμνου “Ήφαιστος”.

Μαρίνα της Πλάκας: βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού και απέχει 24,8 χλμ από τον διεθνή αερολιμένα Λήμνου “Ήφαιστος”.