Χίος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Χίο!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Χίο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

H ενοικίαση ενός γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τη Χίο, γνωστή και ως μυροβόλο νήσο. Η Χίος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, βόρεια της Ικαρίας και απέναντι από τη χερσόνησο Ερυθραία της Τουρκίας. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και αποτελεί την Περιφερειακή ενότητα Χίου, μαζί με τα νησιά Ψαρά, Αντίψαρα και τις Οινούσσες. Η μυροβόλος νήσος φημίζεται για την απίθανη μαστίχα της, το εξαιρετικό κρασί, τα σύκα, τις ποιητικές παραλίες της, τα γραφικά χωριά της και το μέγεθος της ναυτιλίας της. Πρωτεύουσα της Χίου είναι η ομώνυμη πόλη ή αλλιώς Χώρα, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι του νησιού. Το κεντρικό λιμάνι της μυροβόλου νήσου βρίσκεται στη Χώρα και είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό γιοτ ή ταχύπλοο σκάφος για εσάς. Η μαγευτική Χίος είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού για να πραγματοποιήσετε μια τριήμερη κρουαζιέρα και να απολαύσετε τις γυάλινες παραλίες της νήσου, αλλά και τα πανέμορφα κοντινά νησιά, Ψαρά, Αντίψαρα και Οινούσσες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά γιοτ για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Χάρη στην ταχύτητά τους, τα μηχανοκίνητα σκάφη αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν περισσότερα μέρη στο ίδιο ταξίδι. Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο, ή και χωρίς σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού. Τα κρυστάλλινα μεσογειακά νερά και τα παράκτια απόκοσμα τοπία της μυροβόλου νήσου θα σας εντυπωσιάσουν. Το ήπιο κλίμα, το μεγάλο λιμάνι και η πολυπολιτισμική ομορφιά της Χίου την καθιστούν τον ιδανικό προορισμό για την πραγματοποίηση ενός bachelor ή και μιας δεξίωσης, σε κάποιο γιοτ της επιλογής σας. Σας παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια πολυήμερη κρουαζιέρα αναψυχής με πολυτελές γιοτ της επιλογής σας και να πλεύσετε σε όλα τα μαγευτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου: Ικαρία, Σάμο, Λήμνο, και Λέσβο με αρχικό, ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό, την πανέμορφη Χίο. Η ενοικίαση ενός γιοτ για διακοπές στη Χίο θα σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία διακοπών που είχατε ποτέ!

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Γιοτ στη Χίο

Δείτε περισσότερα>

 Τα γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση και πολυτέλεια. Χάρη στις ισχυρές μηχανές τους μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλους τύπους σκαφών ενώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επηρεάζονται λιγότερο από τους ανέμους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν άνετες διακοπές και κατ’ επέκταση, είναι και συνήθως η καλύτερη επιλογή για οικογένειες. Χάρη στην ταχύτητά τους μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους προορισμούς στο ίδιο ταξίδι  ή να φτάσετε συντομότερα στον προορισμό σας και να αξιοποιήσετε τον κερδισμένο χρόνο όπως εσείς θέλετε. 

 Η Χίος είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά του Αιγαίου. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται στο Κεντρικό Αιγαίο. Διοικητικά, αποτελεί την Περιφερειακή Ενότητα Χίου με τα νησιά Ψαρά, Αντίψαρα, Οινούσσες και ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Αιγαίου μαζί με τα νησιά Ικαρία, Σάμο, Λήμνο, Λέσβο. Το λιμάνι της Χίου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της, την ομώνυμη πόλη. Η ενοικίαση ενός γιοτ με πλήρωμα είναι η ιδανική επιλογή για να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε από τις πιο δημοφιλείς έως και τις πιο ερημικές πολυάριθμες παραλίες του νησιού· σε συνδυασμό με τα παράκτια τοπία και τα σμαραγδένια νερά που διαθέτουν, θα σας ταξιδέψουν στον χρόνο, προσφέροντάς σας ανείπωτη ομορφιά και τεράστιο θαυμασμό. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, αξίζει να περιηγηθείτε σε κάποια από τα γραφικά χωριά της μυροβόλου νήσου, τα οποία φημίζονται για τα πολυποίκιλα και αρχιτεκτονικά τους χαρακτηριστικά. Επίσης, σας παρέχεται η δυνατότητα, με την ενοικίαση ενός γιοτ, να πραγματοποιήσετε μια πολυήμερη κρουαζιέρα ή ακόμα και το ταξίδι του μέλιτός σας, όπως το έχετε ονειρευτεί.

 Η Χίος ήταν μία από τις αρχαιότερες πόλεις στη Μεσόγειο της αρχαίας Ιωνίας. Το προελληνικό όνομα της νήσου κατά τον Όμηρο ήταν Κίος ή Κέως. Υπάρχουν πολλές μυθολογικές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της νήσου, με επικρατέστερη να προέρχεται από τη νύμφη Χιόνη, κόρη του μυθικού βασιλιά και πρώτου κατοίκου του νησιού Οινοπίωνα, ο οποίος ήρθε από την Κρήτη και κατοίκησε στο νησί. Ο Οινοπίωνας δίδαξε στους μετέπειτα κατοίκους του νησιού το εμπόριο, την καλλιέργεια του αμπελιού και την παραγωγή του καλύτερου οίνου της τότε εποχής, τον Αριούσιο Οίνο. Στο νησί άκμασαν τόσο ο Μινωικός όσο και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός. Στη Χίο έχουν ανακαλυφθεί πλήθη αρχαιολογικών ευρημάτων που μαρτυρούν τον σημαντικό ρόλο του νησιού, τη θέση κλειδί αλλά και τη μεγάλη ναυτική δύναμη που κατείχε στο Αιγαίο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στη μετέπειτα ιστορία της, η Χίος υπέστη πολλούς σεισμούς, πολέμους και κατακτήσεις, όπως των Περσών, των Βυζαντινών, των Γενουατών και τέλος των Οθωμανών, αφήνοντας η κάθε μία το δικό της μοναδικό ανεξίτηλο σημάδι στο υπέροχο αυτό νησί. Η Χίος είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού για διακοπές με μηχανοκίνητο σκάφος, καλύπτοντας όλες σας τις προτιμήσεις και θα σας προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες, με μοναδικές στιγμές.

 Το νησί ποτελείται από 64 γραφικά χωριά και διαθέτει πάνω από 91 παραλίες. Όλες τους έχουν μια ξεχωριστή απόκοσμη γοητεία, με σμαραγδένια νερά και χρυσαφένια αμμουδιά, οι οποίες περιμένουν να τις εξερευνήσετε. Η ενοικίαση ενός γιοτ με καμπίνες είναι η ιδανική επιλογή για να πλεύσετε σε κάποιες από τις πιο μαγευτικές και ασύλληπτες παραλίες του νησιού. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές είναι τα ποιητικά Μαύρα Βόλια ή αλλιώς ο Μαύρος Γιαλός· πρόκειται για την πιο ξακουστή παραλία του νησιού, με τα μαύρα βότσαλα και τους άγριους βράχους, ενισχύοντας τη δραματική και απόκοσμη όψη του κολπίσκου. Άλλες παραλίες που αξίζουν την επίσκεψή σας είναι οι παρθένες Αγία Δύναμη, Τα Βρουλίδια, Τηγάνι, Αποθήκα, Ελίντα αλλά και οι οργανωμένες Καρφάς, Γιόσωνας, Γλάροι και Κώμη.

 Υποστηρίζεται από πολλούς ότι είναι η γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου, καθώς στο χωριό Πυργί υπάρχει το λεγόμενο σπίτι του Κολόμβου. Η Χίος είναι ένα νησί πολλών μοναδικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων. Ο φαντασμαγορικός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο το Πάσχα, οι ποικίλες αποκριάτικες εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά πανηγύρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της νήσου από τα παλιά χρόνια έως και σήμερα. Οι κάτοικοι χαρακτηρίζονται για τη ζωντάνια τους, την εγκάρδια φιλοξενία τους και τον σεβασμό τους. Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, αξίζει να περιηγηθείτε στα μεσαιωνικά χωριά του νησιού, με τα σπάνια αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν, όπως η Νέα Μονή στο Προβάτειο Όρος (με θέα ως τα Μικρασιατικά Παράλια) και τον οικισμό Ανάβατο,γνωστό και ως ο Μυστράς του Αιγαίου· με τα ξεχασμένα από τον χρόνο καλντερίμια, θα σας προκαλέσουν ασύγκριτα συναισθήματα.

 Το νησί έχει πυκνή βλάστηση που απαρτίζεται από μια σπάνια ποικιλία ορχιδέας, τουλίπες, τους σπάνιους αμανίτες και άλλα πολλά είδη φυτών που προστατεύονται με ειδική νομοθεσία, όπως η σύμβαση Cites και σύμβαση για τη βιολογική ποικιλότητα. Και φυσικά, ένας σταθμός που δεν πρέπει χάσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας είναι τα μυροβόλα Μαστιχοχώρια, τα οποία αρωματίζουν όλο το νησί, καθώς και να γευτείτε την ντόπια κουζίνα και τα εξαιρετικά χιώτικα εδέσματα, που εκστασιάζουν τον κάθε επισκέπτη που τα δοκιμάζει.

 Το οδικό δίκτυο στη μυροβόλο νήσο είναι πολύ καλό αλλά χρειάζεται το λιγότερο μία εβδομάδα για να απολαύσετε τις εξαιρετικές ομορφιές του νησιού. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε αρκετές παραδεισένιες ομορφιές της Χίου είναι να πραγματοποιήσετε μια τριήμερη κρουαζιέρα με ένα γιοτ της επιλογής σας και, καθώς ταξιδεύετε στα γυάλινα νερά του νησιού, θα μπορείτε να κάνετε στάσεις σε μικρούς όρμους με κρυφές σπηλιές και να απολαύσετε τις βουτιές σας στις χρυσαφένιες ακτές του νησιού με άνεση, πολυτέλεια και ασφάλεια, σαν να βρίσκεστε στο σπίτι σας. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρα σας να περιηγηθείτε σε κάποια από τα πολυποίκιλα γραφικά χωριά του νησιού ή να επισκεφθείτε τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν· μεταξύ αυτών είναι το Κάστρο της Χίου (βυζαντινής περιόδου), το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού που περιλαμβάνει ευρήματα της προϊστορικής και αρχαϊκής Ελληνιστικής εποχής, το Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής και την Ιστορική Βιβλιοθήκη Κοραή, μια από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, με συλλογή περίπου 250.000 τόμων. 

 Επιπλέον, αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις ονειρικές διακοπές σας με περισσότερη περιπέτεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξορμήσεις στα κοντινά νησιά της Χίου, τα Ψαρά, τα Αντίψαρα και τις Οινούσσες ή ακόμα να πραγματοποιήσετε μια πολυήμερη κρουαζιέρα με το μηχανοκίνητο σκάφος της επιλογής σας και να εξερευνήσετε κάποια από τα πανέμορφα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Ικαρία, Σάμο, Λήμνο, Λέσβο με αρχικό, ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό τη μυροβόλο Χίο. Οι επιλογές σας είναι ατελείωτες και η ενοικίαση ενός γιοτ στη Χίο χωρίς αμφιβολία θα σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις που δε θα ξεχάσετε ποτέ. 

Η Χίος διαθέτει ένα αρκετά σύγχρονο αεροδρόμιο, το Όμηρος, και επικοινωνεί με το αεροδρόμιο της Αθήνας, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Ρόδου, του Ηρακλείου και της Λήμνου με την αεροπορική εταιρεία Sky Express.

Λιμάνι Χίου: Το λιμάνι της Χίου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της ομώνυμης πόλης και είναι πολύ μεγάλο. Διαθέτει 4 προβλήτες και έχει άμεση επικοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά, της Λήμνου, του Λαυρίου, της Θεσσαλονίκης, της Λέσβου και της Μυκόνου.