Λέσβος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Λέσβο!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Λέσβο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

H ενοικίαση ενός γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τη Λέσβο, το ποικιλόμορφο νησί της αρμονίας. Η Λέσβος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, πλησίον της μικρασιατικής ακτής, απέναντι από το Αϊβαλί και το Δικελί. Είναι το πέμπτο σε πληθυσμό νησί στην Ελλάδα και το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση (μετά την Κρήτη και την Εύβοια) και αποτελεί την Περιφερειακή ενότητα Λέσβου. Η πολυποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Λέσβου και θεωρείται ένα από τα παραδοσιακά στολίδια του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η Λέσβος είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού για να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού. Είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό γιοτ για εσάς και μπορείτε να αγκυροβολήσετε σε κάποια από τις δύο μαρίνες του νησιού, Μυτιλήνης ή Πλωμαρίου είτε σε κάποια από τα δύο λιμάνια της. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά γιοτ για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Χάρη στην ταχύτητά τους, τα μηχανοκίνητα σκάφη αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν περισσότερα μέρη στο ίδιο ταξίδι. Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες νοικιάζοντας ένα γιοτ και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού ή να επισκεφτείτε κοντινές περιοχές όπως είναι ο Άγιος Ευστράτιος, η Λήμνος και η Σαμοθράκη, με αρχικό ή τελικό προορισμό τη μαγευτική Λέσβο. Επίσης, σας παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια πολυήμερη κρουαζιέρα με μηχανοκίνητο σκάφος της επιλογής σας και να ταξιδέψετε σε κάποια από τα νησιά των Κυκλάδων με κύριο προορισμό την πανέμορφη Λέσβο. Τέλος, η εύκολη πρόσβαση και το ήπιο κλίμα κατά τη διάρκεια σχεδόν όλου του χρόνου στο νησί είναι το καθιστά ιδανικό τόπο προορισμού για να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το bachelor σας σε κάποιο γιοτ της επιλογής σας με πολυτέλεια και ιδιωτικότητα. Η ενοικίαση ενός γιοτ είναι η τέλεια επιλογή για διακοπές στην ποικιλόμορφη Λέσβο.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Γιοτ στη Λέσβο

Δείτε περισσότερα>

Τα γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση και πολυτέλεια. Χάρη στις ισχυρές μηχανές τους, μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλους τύπους σκαφών ενώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επηρεάζονται λιγότερο από τους ανέμους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν άνετες διακοπές και κατ’ επέκταση είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για οικογένειες. Χάρη στην ταχύτητά τους, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους προορισμούς στο ίδιο ταξίδι ή να φτάσετε συντομότερα στον προορισμό σας και να αξιοποιήσετε τον κερδισμένο χρόνο όπως εσείς θέλετε.

 Η Λέσβος είναι η πατρίδα του ούζου, λόγω της ύπαρξης διάσημων ποτοποιείων στο νησί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές τοπικές ποικιλίες ούζου που δεν μπορείτε να βρείτε στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο. Επίσης, το νησί φημίζεται για τις υπέροχες σαρδέλες της, το ελαιόλαδο, αλλά και τα τυροκομικά της προϊόντα. Άλλη κοινή ονομασία της Λέσβου είναι Μυτιλήνη, η οποία αποτελεί την πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι της. Το Σίγρι είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του. Επίσης, στο νησί υπάρχουν δύο κόλποι, η Καλλονή και ο Γέρας. Η Λέσβος είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού για να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού. Είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό γιοτ για εσάς και μπορείτε να αγκυροβολήσετε σε κάποια από τις δύο μαρίνες του νησιού, Μυτιλήνης ή Πλωμαρίου είτε σε κάποια από τα δύο λιμάνια της.

Η Μυτιλήνη είναι χτισμένη πάνω σε επτά λόφους, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και αποτελεί έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης και του Υπουργείου Αιγαίου. Η πρωτεύουσα της Λέσβου είναι ποικιλόμορφη αρχιτεκτονικά, αφού διαθέτει αρκετά δυτικοευρωπαϊκά στοιχεία, όπως νεογοτθικά, μπελ επόκ, αναγεννησιακά, μπαρόκ, νεοκλασικά, παραδοσιακά αρχοντικά και κάποια από αυτά αναμεμιγμένα μεταξύ τους, τα οποία δημιουργούν μια όμορφη, εκθαμβωτική αρχιτεκτονική εικόνα για την πόλη αλλά και για το νησί. Άλλες σημαντικές κωμοπόλεις του νησιού είναι η Αγία Παρασκευή, η Αγιάσος, η Καλλονή, ο Πολιχνίτος και το Πλωμάρι. Η ενοικίαση ενός μηχανοκίνητου σκάφους με πλήρωμα αποτελεί την ιδανική επιλογή για να εξερευνήσετε τα θαλάσσια μυστήρια του νησιού, τις δημοφιλείς αλλά και απομονωμένες μαγευτικές παραλίες, τους πανέμορφους κολπίσκους με τα ηφαιστειακά πετρώματα και τα παράκτια τοπία που εκστασιάζουν τον κάθε επισκέπτη στο αντίκρισμά τους. Κατά τις θαλάσσιες περιπέτειές σας, θα συναντήσετε θαλάσσιους φίλους, όπως δελφίνια και το σπάνιο είδος προς εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας, μοναχός.

Μπορείτε να κλείσετε ένα γιοτ της επιλογής σας και να πραγματοποιήσετε πενταήμερη κρουαζιέρα διακοπών στα υπέροχα νησιά του Βορείου Αιγαίου, (Ικαρία, Σάμο, Λήμνο, Χίο) με αρχικό, ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό τη σαγηνευτική Λέσβο.


Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά του νησιού και σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Απολιθωμένο Δάσος, το οποίο αποτελεί ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο και σχετίζεται με την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα στη Λέσβο περίπου πριν 20 εκατομμύρια χρόνια. Μπορείτε και να επισκεφτείτε τα γραφικά χωριά Πέτρα, Καρίνη, τον Μόλυβο με τα λιθόστρωτα σοκάκια ιδανικά για ρομαντικούς περιπάτους κάτω από το κάστρο, καθώς και την όμορφη πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη. Οι διακοπές με γιοτ στη Λέσβο είναι η ιδανικότερη επιλογή που θα σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Η Λέσβος κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια. Στα Ροδαφνίδια έχουν ανακαλυφθεί λίθινα εργαλεία, χειροπελέκεις και κοπείς, τα οποία χρονολογούνται 780.000-125.000 χρονών, ίσως και παλαιότερα. Η νήσος πήρε το όνομά της από τον Λέσβο, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο νησί μαζί με Λαπίθες, από τη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τη μυθική παράδοση, πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Πελασγοί, μετέπειτα οι Αιολείς και τέλος ένα πολύ μικρό ποσοστό των Δωριέων. Από την Αρχαιότητα η Λέσβος ήταν πολύ ισχυρή πολεμική αλλά και εμπορική ναυτική δύναμη. Το νησί πέρασε από πολλές κατακτήσεις, όπως των Ρωμαίων, οι οποίοι κατασκεύασαν το Υδραγωγείο της Μόριας, τα ψηφιδωτά δάπεδα των επαύλεων της Επάνω Σκάλας, το Θέατρο και το Ιερό της Θερμίας Αρτέμιδος. Τη βυζαντινή περίοδο δημιουργήθηκαν πολυάριθμες εκκλησίες και μοναστήρια αλλά και η πρώτη παροικία Γενοβέζων στην πρωτεύουσα του νησιού, με βάση τη συνθήκη του Νυμφαίου. Έπειτα ακολούθησε η κυριαρχία της Γενουατοκρατίας, σχεδόν για 100 χρόνια, ώσπου κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς. Επί τουρκοκρατίας, γεννήθηκε στη Λέσβο ο ξακουστός ελληνικής καταγωγής Αρχιναύαρχος του Οθωμανικού στόλου, Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

 Η ενοικίαση ενός γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για να πραγματοποιήσετε ένα ονειρικό ταξίδι του μέλιτος ή ακόμα και πολυήμερη κρουαζιέρα στα παράλια της Μικράς Ασίας στο υπέροχο Αϊβαλί και Δικελί, έχοντας ως αρχικό ή τελικό προορισμό την εντυπωσιακή Λέσβο, με τις πολυποίκιλες πόλεις και χωριά που διαθέτει, τα ρομαντικά λιθόστρωτα σοκάκια της και τις θεσπέσιες ακτές της με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Το νησί διαθέτει 2 λιμάνια και 2 μαρίνες. Το κεντρικό λιμάνι βρίσκεται στην ομώνυμη πρωτεύουσα, τη Μυτιλήνη, μαζί με τη μια από τις δύο τις μαρίνες του νησιού. Το Σίγρι αποτελεί το δεύτερο λιμάνι της νήσου και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της νήσου, σε απόσταση 94 χιλιομέτρων από τη Μυτιλήνη. Επίσης, στο Σίγρι βρίσκεται ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο το οποίο ανήκει στο Παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO. Η μαρίνα Πλωμαρίου βρίσκεται στα νότια παράλια του νησιού. Το νησί διαθέτει και 2 μεγάλους κόλπους, την Καλλονή και τον Γέρα. Η περιοχή εξακολουθεί να διατηρεί αναλλοίωτη τη φυσική ομορφιά της μέχρι και σήμερα, ανεξάρτητα από τις κατακτήσεις, τις φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές που έχει υποστεί. Τα δύο τρίτα της Λέσβου καλύπτονται από ηφαιστειακά πετρώματα, ηφαιστειακό τόφφο και στάχτη. Τα ηφαιστειακά πετρώματα καταλαμβάνουν το βόρειο, κεντρικό και δυτικό τμήμα της Λέσβου. Τα δάση της καλύπτουν σχεδόν το ένα πέμπτο της επιφάνειάς της και οι ελαιώνες της, το ένα τέταρτο της έκτασής της.

Οι ακτές εμφανίζουν πλούσιο διαμελισμό με χρυσαφένιες παραλίες και πλούσια υδρόβια βλάστηση, βγαλμένες σαν από παραμύθι. Η ενοικίαση ενός γιοτ με καμπίνες είναι η ιδανική επιλογή για να ανακαλύψετε τις μαγευτικές ποικιλόμορφες και συγκλονιστικές παραλίες του νησιού με τα διάφανα νερά και τους φανταστικούς κολπίσκους με τα ηφαιστειακά πετρώματα και βράχους. Οι πιο δημοφιλείς είναι η Σκάλα Ερεσσού, το Κανόνι, ο Άγιος Ερμογένης, η Σκάλα Καλλονής, η Νυφίδα, η Άναξος, τα Τσαμάκια, το Σίγρι και ο Άγιος Ισίδωρος. Αν πάλι προτιμάτε την απομόνωση, οι παραλίες Τσόνια με την κόκκινη αμμουδιά, Χρούσο, Χρυσή Ακτή και Άντισσα είναι οι ιδανικές για να απολαύσετε τις δροσιστικές βουτιές σας στα βαθιά καταγάλανα νερά τους. Η ενοικίαση ενός γιοτ αποτελεί την τέλεια επιλογή, προσφέροντάς σας άνεση και ευκολίες καθώς θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε νερό, τρόφιμα και ότι άλλο επιθυμείτε, μιας και οι συγκεκριμένες παραλίες δεν τα διαθέτουν.

Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, οι ιδανικές παραλίες για εσάς είναι η Πέτρα, Βατερά και Φανερωμένη, καθώς διαθέτουν τις κατάλληλες θαλάσσιες υποδομές. Τέλος, Οι παραλίες της Εφταλούς, οι λεγόμενες ασημένιες παραλίες, αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες λόγω των ιαματικών πηγών της περιοχής. Ο κόλπος Γέρας με τις πολλές μικρές παραλίες που διαθέτει αλλά κυρίως το πλατύ αμμουδερό Τάρτι είναι ό, τι πρέπει για εσάς που σας αρέσει το ψάρεμα. Η Λέσβος είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε σας προτίμηση κλείνοντας το ιδανικό γιοτ της αρεσκείας σας.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, αξίζει να επισκεφτείτε τα πολυάριθμα ιστορικά και πολιτιστικά μουσεία που διαθέτει, το απολιθωμένο δάσος, τους αρχαιολογικούς χώρους, τους παραδοσιακούς οικισμούς, το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Μυτιλήνη, τα Κάστρα του Μολύβου, της Μυτιλήνης και του Σιγρίου καθώς και το Ρωμαϊκό υδραγωγείο στη Μόρια. Το νησί διαθέτει πλούσια και πυκνή βλάστηση, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του είναι άγονο. Αξίζει να περιηγηθείτε στις εύφορες κοιλάδες του, τους θαυμάσιους καταρράκτες και τα πανέμορφα σπήλαια που διαθέτει. Τα φανταστικά τοπία συνδυάζονται με τους φιλόξενους κατοίκους της και την καταπληκτική μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα σε μια σπάνια αρμονία. Η νήσος διαθέτει πλούσια παράδοση στη μουσική και την ποίηση, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, καθώς αποτελεί γενέτειρα του Τέρπανδρου, δημιουργού της αιολικής λυρικής ποίησης, του Αλκαίου, της Σαπφούς, του Αρίωνα και του μουσικοδιδάσκαλου Γεωργίου του Λεσβίου. Η Λέσβος διαθέτει πολύ καλό οδικό δίκτυο αλλά είναι δύσκολο να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της νήσου λόγω των μεγάλων αποστάσεών της. Η ενοικίαση ενός γιοτ της επιλογής σας, θα σας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για να πραγματοποιήσετε ονειρικές πολυήμερες κρουαζιέρες αναψυχής στα υπέροχα Δωδεκάνησα, σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ή ακόμα και στα υπέροχα Αϊβαλί και Δικελί με αρχικό, ενδιάμεσο η τελικό προορισμό τη σαγηνευτική πολυποίκιλη Λέσβο.

Η ενοικίαση γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσετε το ασυνήθιστο φυσικό κάλλος που παρουσιάζουν οι ακτές της Λέσβου.

Η Λέσβος διαθέτει το σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" και συνδέεται με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, καθώς και με νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω των αερογραμμών της Aegean Airlines, της Astra Airlines, της Sky Express και της Minoan Air. Κατά την τουριστική περίοδο, πραγματοποιούνται ναυλωμένες πτήσεις με charter από και προς διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επίσης, διαθέτει 2 λιμάνια και 2 μαρίνες.

Λιμάνι Μυτιλήνης: Το λιμάνι της Μυτιλήνης έχει άμεση επικοινωνία με τον Πειραιά, τη Λήμνο, τον Άη Στράτη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα, το Δικελί και το Αϊβαλί.

Λιμάνι Σιγρίου: Το λιμάνι του Σιγρίου, στη δυτική Λέσβο συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, τη Σάμο, τη Ρόδο, τη Χίο, την Κω, την Κάλυμνο και τη Ρόδο.

Μαρίνα Μυτιλήνης: Η μαρίνα Μυτιλήνης βρίσκεται πλησίον του κεντρικού λιμανιού της.

Μαρίνα Πλωμαρίου: Η μαρίνα Πλωμαρίου βρίσκεται στη νότια πλευρά της Λέσβου.