Σητεία, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στη Σητεία!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στη Σητεία!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη Σητεία, μια μικρή αλλά γοητευτική κωμόπολη στην Κρήτη στον νομό Λασιθίου, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου στα βορειοανατολικά του νησιού. Η περιοχή είναι ιδανική για όσους ενδιαφέρονται να περάσουν τις διακοπές τους ήρεμα και χαλαρά, σε ένα πολύ γραφικό και φιλόξενο τόπο, με έντονα τα στοιχεία της Κρητικής παράδοσης. Επειδή η πόλη είναι ήρεμη και γραφική, συνήθως προτιμάται από οικογένειες με παιδιά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά ιστιοπλοϊκά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να ανακαλύψετε μέσω θαλάσσης όλες τις παραλιακές πόλεις του νομού Λασιθίου ή ακόμα μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές και με ένα ιστιοπλοϊκό να κάνετε μεγαλύτερα ταξίδια, φτάνοντας έως τα μοναδικά Κουφονήσια. Η Σητεία είναι ιδανικός προορισμός για να κάνετε εξορμήσεις και εκδρομές στην ανατολική και νότια Κρήτη και να ανακαλύψετε τα μαγευτικά τοπία και τις εκπληκτικές παραλίες του νησιού!

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στη Σητεία

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος για να πραγματοποιήσετε διακοπές στη Σητεία και να ανακαλύψετε το ανατολικό Αιγαίο και τις κρυμμένες ομορφιές του. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές της Σητείας καθώς και της ευρύτερης περιοχής, αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου. Η πόλη της Σητείας πιθανώς ταυτίζεται με την κλασική και ελληνιστική Ητεία ή Ήτιδα ή Σηταία, πατρίδα του φημισμένου Μύσωνα, ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, οι Ενετοί έχτισαν διάφορα κάστρα και φρούρια στην πόλη, εκ των οποίων σώζεται μέχρι και σήμερα το φρούριο Καζάρμα. Το 1508 η Σητεία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από ένα σεισμό και τριάντα χρόνια αργότερα λεηλατήθηκε από πειρατές. Το 1538 επιτέθηκε στην πόλη ο Μπαρμπαρόσα, ο οποίος κατέστρεψε τις συνοικίες όπου έμεναν οι έμποροι και οι άλλοι επαγγελματίες και έτσι το 1651 οι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν αφού είχε παρακμάσει εντελώς και η πόλη δεν εποικίστηκε για περίπου δύο αιώνες. Η Σητεία ξαναχτίστηκε το 1870, από έναν προοδευτικό Τούρκο, τον Αβνή Πασά, χάριν του οποίου η πόλη ονομάστηκε Αβνιέ. Ωστόσο, οι Έλληνες της περιοχής συνέχισαν να την ονομάζουν Σητεία, διατηρώντας το ιστορικό της όνομα.

Η Σητεία έχει πολλά αξιοθέατα πολιτιστικού ενδιαφέροντος και είναι γενέτειρα του ποιητή Βιντσέντζου Κορνάρου, συγγραφέα του γνωστού Ερωτόκριτου. Κάποια από τα αξιοθέατα της Σητείας και της γύρω περιοχής που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας εκεί είναι το Φρούριο Καζάρμα, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό μουσείο, την αρχαία πόλη Ίτανος και τη Μονή Τοπλού. Επίσης, η Σητεία φημίζεται και για τη μοναδική παραλία της που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, είναι πλήρως οργανωμένη και έχει βραβευτεί και με γαλάζια σημαία. 

Εάν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές στη Σητεία, μπορείτε εύκολα με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να ανακαλύψετε όλες τις παραλίες της ανατολικής Κρήτης όπως και να επισκεφθείτε το δημοφιλές φοινικόδασος Βάι όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας με φόντο τους φοίνικες. Επιπλέον, μπορείτε αν θέλετε να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καμπίνες και να επισκεφθείτε το ακατοίκητο νησί Δραγονάδα που ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών Διονυσάδες και έχει ανακηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας καθώς στο νησί έχουν βρεθεί αρχαία των πρώτων χριστιανικών χρόνων.

Η Σητεία έχει το δικό της αεροδρόμιο το οποίο απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης καθώς και το δικό της λιμάνι που συνδέεται με τον Πειραιά μία φορά την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 20 ώρες.

Λιμάνι Σητείας

Το λιμάνι της Σητείας είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Κρήτης είναι πλήρως οργανωμένο και εκτός από τον Πειραιά, συνδέεται ακτοπλοϊκά και με πολλά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, όπως η Κάρπαθος, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Ανάφη. Στην προκυμαία μπορείτε εύκολα να αγκυροβολήσετε το σκάφος ή το γιοτ σας και το λιμάνι παρέχει αρκετά καλή προστασία από τους βόρειους και τους βορειοδυτικούς ανέμους.