Ρέθυμνο, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στο Ρέθυμνο!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στο Ρέθυμνο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε το Ρέθυμνο, το τρίτο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά. Η γραφική πόλη αποτελεί έναν παράδεισο για τον επισκέπτη που θέλει να περάσει ήρεμες διακοπές, κάνοντας περιπάτους στα γραφικά σοκάκια ή απολαμβάνοντας τις διαδρομές ανάμεσα στα ιστορικά και φυσικά μνημεία της περιοχής. Μπορείτε με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να εξερευνήσετε όλες τις παραλίες του νομού, κάποιες από τις οποίες είναι δύσκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να ανακαλύψετε τον νομό Ρεθύμνης. Η Κρήτη γενικά, και το Ρέθυμνο συγκεκριμένα προσφέρεται τόσο για οικογενειακές, χαλαρωτικές διακοπές όσο και για εξορμήσεις με φίλους καθώς μπορείτε να νοικιάσετε ένα καταμαράν ή γιοτ και να οργανώσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελορ σας.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στο Ρέθυμνο

Δείτε περισσότερα>

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και παραδοσιακός οικισμός. Ο οικισμός καταλήφθηκε από τους Άραβες, αλλά άρχισε να γίνεται πολιτεία μόνο κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας. Οι Ενετοί ασχολούνταν κυρίως με το μεταπρατικό εμπόριο και χρειάζονταν ένα λιμάνι, έστω και μικρό, ενδιάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο, για να καταφεύγουν σε αυτό οι γαλέρες τους. Για το λόγο αυτό διασκεύασαν κατάλληλα τον μικρό όρμο Μανδράκι, που σήμερα λέγεται Φορτέτσα. Γύρω από αυτό το λιμάνι άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς η πόλη, την οποία η Ενετοί έκαναν διοικητικό κέντρο της περιοχής. Στη νέα πόλη κατοίκησαν κυρίως Έλληνες, ώστε να έχει πιο έντονο το ελληνικό χρώμα συγκριτικά με τα Χανιά και το Ηράκλειο. Το 1583 η αναλογία Ενετών και Ελλήνων ήταν 1 προς 3. Οι περισσότεροι Έλληνες κάτοικοι της πόλης ήταν ευγενείς έτσι το Ρέθυμνο ήταν μια πόλη υψηλής κοινωνικής στάθμης. Μια εξαιρετική επιλογή είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους και η περιήγηση στις ακτές της βόρειας πλευράς του νησιού, όπως η παραλία Αδελιανός Κάμπος, ο Πηγιανός Κάμπος, ο Πύργος, η Σκαλέτα, οι Σπηλιές, ο Άγιος Νικόλαος και το Καραβοστάσι.

Το Ρέθυμνο περιλαμβάνει μοναδικά αξιοθέατα που μοιράζονται μεταξύ μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Κοντά στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια με τους κήπους αξίζει να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο φρούριο στην Κρήτη, το φρούριο της Φορτσέτα. Άλλα αξιοθέατα είναι το μικρό ενετικό λιμάνι με το φάρο, η ενετική Λότζια, ο Δημοτικός Κήπος, το Ιστορικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νερατζέ Τζαμί, ο Ναός του Αγίου Φραγκίσκου και τα βενετσιάνικα αρχοντικά στην οδό Αρκαδίου. Το Ρέθυμνο έχει δύο παραλίες, την παραλία του Ρεθύμνου που εκτείνεται σε 12 χιλιόμετρα, είναι πολύ καλά οργανωμένη και δίπλα στην πόλη και την παραλία Κουμπέ που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμη με το αστικό λεωφορείο. Εάν έχετε χρόνο μπορείτε με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού, με ή χωρίς καπετάνιο, να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές σε παραλίες και μέρη γύρω από το Ρέθυμνο όπως στις δημοφιλείς παραλίες Σεϊτάν λιμάνια και Μπαλί, στις σπηλιές του Ρεθύμνου που βρίσκουν καταφύγιο οι φώκιες μονάχους-μονάχους ή στη Γεωργιούπολη, ένα τουριστικό θέρετρο με ήσυχες και οργανωμένες παραλίες. Επίσης, μια εξαιρετική πρόταση αποτελεί η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους από τη μαρίνα Ρεθύμνου και ύστερα από μια περιήγηση στις παραλίες που βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, να θέσετε ως τελικό προορισμό σας, τη μαρίνα των Χανίων.

Το Ρέθυμνο διαθέτει μια οργανωμένη μαρίνα και 2 κεντρικά λιμάνια:

Μαρίνα Ρεθύμνου, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, διαθέτει 174 θέσεις σκαφών με μέγιστο μήκος τα 60 μέτρα και μέγιστο βύθισμα τα 4 μέτρα, σε πλωτές προβλήτες και είναι κατάλληλα οργανωμένη ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη σκάφους αναψυχής. 

Λιμάνι Ρεθύμνου, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι το κεντρικό λιμάνι τόσο στην εμπορική κίνηση του νομού όσο και στην τουριστική.

Ενετικό λιμάνι, είναι το παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου και εξυπηρετεί μόνο σκάφη αναψυχής. Στην είσοδό του δεσπόζει ο αιγυπτιακός φάρος και τα σκάφη αναψυχής προσδένουν περιμετρικά των κρηπιδωμάτων του ενετικού λιμανιού, όπου υπάρχουν ψαροταβέρνες που λειτουργούν καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.