Άνδρος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στην Άνδρο!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στην Άνδρο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε την Άνδρο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που είναι γεμάτο πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα τοπία και γραφικά χωριά. Με χαρακτηριστικά μοναδικά στις Κυκλάδες, όπως οι νερόμυλοι και τα πετρόχτιστα γεφύρια, η Άνδρος είναι μία ιδανική επιλογή για διακοπές στο Αιγαίο. Το νησί βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και από άλλα Κυκλαδονήσια και γι' αυτό, είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και island hopping. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές στα κοντινά Κυκλαδονήσια, όπως η Σύρος και η Τήνος. Επιπλέον, μπορείτε με το γιοτ σας να επισκεφθείτε την Εύβοια, καθώς η Κάρυστος απέχει μόλις μερικές ώρες με σκάφος. Το νησί προσελκύει πολλούς νέους, λόγω της κοσμοπολίτικης ζωής και των φυσικών ομορφιών του, και πολλοί επιλέγουν να οργανώσουν το πάρτι τους ή ακόμα και το μπάτσελόρ τους στο κατάστρωμα ενός γιοτ, με φόντο το Αιγαίο.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Γιοτ στην Άνδρο

Δείτε περισσότερα>

 Η ιστορία και η μυθολογία της Άνδρου, όπως είναι φυσικό, είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου και της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, πριν το 3.000 π.Χ. από την ένωση του Απόλλωνα με τη Ροιώ (κόρη του Σταφύλου, γιου του θεού Διόνυσου), γεννήθηκε ο Άνιος. Ο Απόλλωνας έκανε τον Άνιο βασιλιά της Δήλου, ο οποίος απέκτησε τρεις κόρες και δυο γιους, τον Άνδρο, και τον Μύκονο. Οι γιοί του βασίλεψαν στα δυο νησιά και τους έδωσαν τα ονόματά τους. Η μυθολογική καταγωγή των κατοίκων του νησιού ερμηνεύει την κυρίαρχη λατρεία του θεού Διόνυσου και την παρουσία των θεών – προγόνων στα νομίσματά τους.

 Η Ιστορία της Άνδρου, κατά την προϊστορική και αρχαϊκή εποχή, αναφέρει ως πρώτους κατοίκους του νησιού τους Πελασγούς. Μετά ήρθαν οι Κάρες, αργότερα οι Φοίνικες, οι Κρήτες και τέλος οι Ίωνες. Κατά την κλασική εποχή, οι Ανδρείοι μαζί με τους Χαλκιδείς ιδρύουν στη Χαλκιδική, 4 πόλεις - αποικίες, την Άκανθο, την Άργιλο, τη Σάνη και την ονομαστή Στάγειρα, πατρίδα του φιλόσοφου Αριστοτέλη. Το 1.566 η Άνδρος έπεσε στα χέρια των Οθωμανών και στο διάστημα της οθωμανικής κυριαρχίας το νησί έχαιρε προνομιακής μεταχείρισης, πράγμα που της εξασφάλισε μια σχετική οικονομική ευημερία· κατά την ίδια περίοδο παρατηρείται αλματώδης ανάπτυξη της ναυτιλίας στο νησί.

 Στη νεότερη ιστορία, η Άνδρος επλήγη από δύο παγκόσμιους πολέμους που προκάλεσαν σοβαρές απώλειες σε ζωές και καράβια, ενώ η Χώρα το 1.944 βομβαρδίστηκε πολλές φορές. Φυσικά, το νησί λόγω της μακράς ιστορίας του είναι γεμάτο με αξιοθέατα και μουσεία, τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας εκεί, όπως το αρχαιολογικό μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος Ζαγοράς, η αρχαία πόλη της Υψηλής, οι πηγές στις Μένητες, το μνημείο του Αφανή Ναύτη και το Κάτω Κάστρο.

 Εκτός από τα αξιοθέατα, στην Άνδρο θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα! Με άμμο, βράχια ή βότσαλα, χαρακτηριστικό τους είναι πάντα τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Θα βρείτε τόσο οργανωμένες όσο και πιο απομονωμένες παραλίες, τις οποίες και μπορείτε να επισκεφθείτε με την ενοικίαση ενός γιοτ, ενώ σε μερικές μπορείς να δοκιμάσετε και θαλάσσια σπορ. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι η Άχλα, της Γριάς το Πήδημα, το Μπατσί, το Νειμποριό και η Χρυσή Άμμος.

 Τέλος, λόγω της τοποθεσίας του νησιού, από την Άνδρο μπορείτε, εύκολα, με την ενοικίαση ενός γιοτ να οργανώσετε ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές στην Εύβοια, τη Σύρο, την Τήνο, την Τζια ή τη Μύκονο! Τα γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση και πολυτέλεια. Χάρη στις ισχυρές μηχανές τους, μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλους τύπους σκαφών ενώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επηρεάζονται λιγότερο από τους ανέμους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν άνετες διακοπές και κατ’ επέκταση, είναι και συνήθως η καλύτερη επιλογή για οικογένειες. Χάρη στην ταχύτητά τους, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους προορισμούς στο ίδιο ταξίδι ή να φτάσετε συντομότερα στον προορισμό σας και να αξιοποιήσετε τον κερδισμένο χρόνο όπως εσείς θέλετε.

Η Άνδρος συνδέεται με την Αττική από το λιμάνι της Ραφήνας. Το ταξίδι αυτό διαρκεί μόνο 2 ώρες με συμβατικό πλοίο. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια που πυκνώνουν τα σαββατοκύριακα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νησί συνδέεται απευθείας με την Τήνο και τη Μύκονο με καθημερινά δρομολόγια ενώ με τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων αραιότερα.

Γαύριο:

Το λιμάνι βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, στον οικισμό Γαύριο, ενώ η Χώρα είναι στην ανατολική πλευρά, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων περίπου από το λιμάνι. Είναι ένα καλά προστατευμένο από τους ανέμους λιμάνι, καθώς βρίσκεται σε κλειστό όρμο. Εδώ θα βρείτε εύκολα μία θέση για να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας.