Σύρος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Σύρο!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Σύρο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη Σύρο, την αριστοκράτισσα του Αιγαίου, με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της, τη μοναδική αρχιτεκτονική της και τις εντυπωσιακές της ακτές. Στη Σύρο υπάρχουν προσβάσιμες μαρίνες, στις οποίες θα βρείτε με ευκολία το ιδανικό γιοτ για εσάς. Μπορείτε, με την ενοικίαση ενός σκάφους, να εξερευνήσετε όλες τις παραλίες του νησιού, όπως τον Αετό, το Δελφίνι, τη Βάρη, τη Βαρβαρούσα καθώς και άλλες, οι οποίες είναι δύσκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές είναι απεριόριστες:

Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μία μονοήμερη κρουαζιέρα εξερευνώντας τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού, η οποία ουσιαστικά αποτελείται από τρεις πελώριους βράχους. Αν πάλι διαθέτετε περιορισμένο χρόνο και επιθυμείτε να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη, ο ιδανικός τύπος σκαφών είναι τα μηχανοκίνητα σκάφη, καθώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυθημερόν κρουαζιέρες με άνεση και ταχύτητα σε περισσότερους γειτονικούς προορισμούς όπως την Άνδρο, την Τήνο, τη Μύκονο, τη Νάξο και την Πάρο - από τα ανατολικά - ή τη Σίφνο, τη Σέριφο, την Κύθνο και την Κέα(Τζιά) - από τα δυτικά. Η Σύρος γενικά προσφέρεται τόσο για οικογενειακές, χαλαρωτικές διακοπές όσο και για εξορμήσεις με φίλους, καθώς μπορείτε να νοικιάσετε ένα γιοτ και να οργανώσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελόρ σας.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Γιοτ στη Σύρο

Δείτε περισσότερα>

Η Σύρος είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί των Κυκλάδων, το οποίο γνώρισε μεγάλη πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη στο παρελθόν. Γοητεύει αμέσως η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, καθώς είναι από τις λίγες νεοκλασικού τύπου πόλης που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου, κτισμένος στον ψηλότερο λόφο πάνω από το λιμάνι, περιτριγυρισμένος από την καθολική επισκοπή του Αγίου Γεωργίου, μένει ανέγγιχτος από το πέρασμα του χρόνου. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αξιοθέατο για την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της, με τα στενά δρομάκια, τα χαμηλοτάβανα σπίτια και τα αμέτρητα σκαλοπάτια. Το βόρειο μέρος του νησιού ονομάζεται «Απάνω Μεριά» και είναι ορεινό, ενώ στο νότιο μέρος, το οποίο είναι πεδινό, βρίσκονται οι περισσότεροι οικισμοί και χωριά.

 Η Αρχόντισσα του Αιγαίου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους που περιβάλλουν το λιμάνι, ενώ το έντονο καθολικό στοιχείο της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, η οποία τυγχάνει να είναι και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Έχει κατοικηθεί ήδη από την προϊστορία. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όμως με βεβαιότητα το ποιοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοί της. Στο νησί έχουν βρεθεί τάφοι με κτερίσματα και ένας οχυρωμένος οικισμός. Υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη εργαστηρίων μεταλλοτεχνίας καθώς και ίχνη κατοίκησης σε πολλά σημεία του νησιού. Η Σύρος είναι και ο τόπος καταγωγής του μεγάλου μουσικού του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη.

Οι παραλίες της Σύρου είναι οργανωμένες και μεγάλες σε έκταση, αμμώδεις και εύκολα προσβάσιμες, σε σημείο που, κάποιος ο οποίος επιθυμεί να μείνει μακριά από τα οργανωμένα τμήματά τους, μπορεί να το καταφέρει στις περισσότερες από αυτές. Μπορείτε να επισκεφθείτε με το γιοτ της επιλογής σας την παραλία της Βάρης, την Αζόλιμνο, την παραλία του Φοίνικα  και της Ποσειδωνίας, οι οποίες είναι μερικές από τις παραλίες στο νότιο τμήμα της Σύρου.

Πιο βόρεια, στη δυτική ακτογραμμή του νησιού, θα βρείτε την παραλία του Γαλησσά και την παραλία Κίνι, άλλες δύο παραλίες της Σύρου που θεωρούνται τουριστικά θέρετρα. Αντίθετα, κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού, την πιο αραιοκατοικημένη Απάνω Μεριά, θα βρείτε παραλίες της Σύρου πιο απόμερες και σχεδόν ερημικές. Θα προσεγγίσετε τις περισσότερες είτε διά θαλάσσης είτε μέσω μονοπατιού ενώ, φτάνοντας, θα συναντήσετε ένα τοπίο παρθένο και εντυπωσιακό.

Δίπλα στη Σύρο βρίσκεται η Μύκονος και τα Ρήνεια, τα οποία, σε περίπτωση που θα θέλετε να νοικιάσετε ένα γιοτ, είναι ιδανική επιλογή για μια μονοήμερη απόδραση. Εναλλακτικά, μια άλλη επιλογή αποτελεί η εκδρομή στην Τήνο, αν θέλετε νοικιάσετε σκάφος ανεξαρτήτως τύπου για μία ημέρα. Η επιλογή ενός γιοτ θα είναι ιδανική, λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας την οποία αναπτύσσουν, προκειμένου να επισκεφθείτε την Άνδρο, τη Σέριφο ή την Κύθνο.

Μια επιπλέον επιλογή για διακοπές, στην περίπτωση που κλείσετε σκάφος από την Αθήνα, είναι η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού, ώστε να απολαύσετε τη διαδρομή προς τον προορισμό σας, με το προνόμιο να διανυκτερεύσετε στο σκάφος σας και κάθε μέρα να κολυμπάτε στα καταγάλανα νερά ενός διαφορετικού νησιού.

Τα γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση και πολυτέλεια στη Σύρο. Χάρη στις ισχυρές μηχανές τους, μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλους τύπους σκαφών ενώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επηρεάζονται λιγότερο από τους ανέμους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν άνετες διακοπές και κατ’ επέκταση, είναι και συνήθως η καλύτερη επιλογή για οικογένειες. Χάρη στην ταχύτητά τους, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους προορισμούς στο ίδιο ταξίδι ή να φτάσετε συντομότερα στον προορισμό σας και να αξιοποιήσετε τον κερδισμένο χρόνο όπως εσείς θέλετε.

Η Σύρος, όμως, είναι ιδιαίτερα φημισμένη και για την υπέροχη κουζίνα της. Τα πιάτα, γνωστά σε ολόκληρη την Ελλάδα,  τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι η μαραθόπιτα, το Συριανό σκορδολουκάνικο, το κατσικάκι με μέλι, η στραπατσάδα και, φυσικά, το Συριανό λουκουμάκι. Το νησί προσφέρεται για ήρεμες διακοπές αλλά και για δραστηριότητες, καθώς και διασκέδαση στα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια της Ερμούπολης και των άλλων χωριών.

Η Σύρος διαθέτει ένα φυσικό λιμάνι και δύο γραφικές μαρίνες, στις οποίες μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος της επιλογής σας με άνεση, ασφάλεια και να απολαύσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Λιμάνι Σύρου 

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι το κεντρικό λιμάνι, τόσο γιατί βρίσκεται στο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού στην Ερμούπολη, όσο και για  την εμπορική του κίνηση, όσο και την τουριστική, καθώς διαθέτει μπαρ, καφέ και πολλά καταστήματα. Το λιμάνι της Σύρου είναι από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και δεν εξυπηρετεί μόνο επειδή συνδέεται και με τις υπόλοιπες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αλλά διαθέτει και μεγάλης σημασίας τουριστικά αξιοθέατα.

Μαρίνα Ερμούπολης

Βρίσκεται στην Ερμούπολη, νότια του κεντρικού λιμανιού, και μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 100 σκάφη. Παρέχει ρεύμα, νερό και ό, τι άλλο μπορεί να εξυπηρετήσει έναν ταξιδιώτη με σκάφος αναψυχής. Έχει, μάλιστα, το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στην πρωτεύουσα του  νησιού.  

Μαρίνα Φοίνικας 

Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και έχει χωρητικότητα περίπου για 40 σκάφη, αναλόγως το μέγεθος. Διαθέτει κέντρο ανατροφοδότηση καυσίμων, παροχή νερού και ρεύματος και ό,τι άλλο διατίθεται για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής. 

Αεροδρόμιο Σύρου 

Ο Κρατικός Αερολιμένας Σύρου «Δημήτριος Βικέλας» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης της Ερμούπολης.