Σύρος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στη Σύρο!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στη Σύρο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη Σύρο, την αριστοκράτισσα του Αιγαίου, με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά της, τη μοναδική αρχιτεκτονική της και τις εντυπωσιακές ακτές της. Στη Σύρο υπάρχουν προσβάσιμες μαρίνες στις οποίες θα βρείτε με ευκολία το ιδανικό καταμαράν, ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος για εσάς. Μπορείτε με την ενοικίαση ενός σκάφους ή γιοτ να εξερευνήσετε όλες τις παραλίες του νησιού όπως τον αετό, το δελφίνι, τη Βάρη, τη Βαρβαρούσα κ.α, κάποιες από τις οποίες είναι δύσκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε κάποιο ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο, ή χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μία μονοήμερη κρουαζιέρα εξερευνώντας τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού που ουσιαστικά αποτελείται από τρεις πελώριους βράχους. Αν πάλι διαθέτετε περιορισμένο χρόνο και επιθυμείτε να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη ο ιδανικός τύπος σκαφών είναι τα μηχανοκίνητα σκάφη καθώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυθημερόν κρουαζιέρες με άνεση και ταχύτητα σε περισσότερους γειτονικούς προορισμούς όπως η Άνδρος, η Τήνος, η Μύκονος, η Νάξος και η Πάρος από τα ανατολικά ή από τα δυτικά τη Σίφνο, τη Σέριφο, την Κύθνο και την Κέα(Τζιά). Η Σύρος γενικά προσφέρεται τόσο για οικογενειακές, χαλαρωτικές διακοπές όσο και για εξορμήσεις με φίλους καθώς μπορείτε να νοικιάσετε ένα καταμαράν ή γιοτ και να οργανώσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελορ σας.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στη Σύρο

Δείτε περισσότερα>

Η Σύρος είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί των Κυκλάδων και στο παρελθόν γνώρισε μεγάλη πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη. Γοητεύει αμέσως η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, καθώς είναι από τις λίγες νεοκλασικού τύπου πόλης που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου, κτισμένος στον ψηλότερο λόφο, πάνω από το λιμάνι, περιτριγυρισμένος από την καθολική επισκοπή του Αγίου Γεωργίου, μένει ανέγγιχτος από το πέρασμα του χρόνου. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αξιοθέατο για την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της, με τα στενά δρομάκια, τα χαμηλοτάβανα σπίτια και τα αμέτρητα σκαλοπάτια. Το βόρειο μέρος του νησιού ονομάζεται «Απάνω Μεριά» και είναι ορεινό, ενώ στο νότιο μέρος, που είναι πεδινό, βρίσκονται οι περισσότεροι οικισμοί και χωριά.

 Η Αρχόντισσα του Αιγαίου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους που περιβάλλουν το λιμάνι ενώ το έντονο καθολικό στοιχείο της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρωτεύουσα της είναι η Ερμούπολη η οποία τυγχάνει να είναι και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Έχει κατοικηθεί ήδη από την προϊστορία όμως ποιοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Στο νησί έχουν βρεθεί τάφοι με κτερίσματα και ένας οχυρωμένος οικισμός. Υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη εργαστηρίων μεταλλοτεχνίας καθώς και ίχνη κατοίκησης σε πολλά σημεία του νησιού. Επιπλέον, η Σύρος είναι ο τόπος καταγωγής του μεγάλου μουσικού του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη.

Οι παραλίες της Σύρου είναι οργανωμένες και μεγάλες σε έκταση, αμμώδεις και εύκολα προσβάσιμες, έτσι που κάποιος που επιθυμεί να μείνει μακριά από τα οργανωμένα τμήματά τους, μπορεί να το καταφέρει στις περισσότερες από αυτές. Μπορείτε να επισκεφθείτε με το ιστιοπλοϊκό ή καταμαράν της επιλογής σας την παραλία της Βάρης, την Αζόλιμνο, την παραλία του Φοίνικα και της Ποσειδωνίας οι οποίες είναι μερικές από τις παραλίες στο νότιο τμήμα της Σύρου.

Πιο βόρεια, στη δυτική ακτογραμμή του νησιού, θα βρείτε την παραλία του Γαλησσά και την παραλία Κίνι, επίσης δύο παραλίες της Σύρου που θεωρούνται τουριστικά θέρετρα. Αντίθετα, κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού, την πιο αραιοκατοικημένη Απάνω Μεριά, θα βρείτε παραλίες της Σύρου πιο απόμερες και σχεδόν ερημικές. Θα προσεγγίσετε τις περισσότερες είτε διά θαλάσσης είτε μέσω μονοπατιού, ενώ φτάνοντας θα συναντήσετε ένα τοπίο παρθένο και εντυπωσιακό. 

Δίπλα στη Σύρο βρίσκεται η Μύκονος και τα Ρήνεια τα οποία σε περίπτωση που θα θέλετε να νοικιάσετε ιστιοπλοϊκό σκάφος ή καταμαράν είναι ιδανική επιλογή για μια μονοήμερη απόδραση. Αλλιώς μια εκδρομή στην Τήνο, σαν άλλη επιλογή αν θέλετε νοικιάσετε σκάφος ανεξαρτήτως τύπου για μία ημέρα. Η επιλογή ενός γιοτ θα είναι ιδανική λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας της οποία αναπτύσσουν για να επισκεφθείτε την Άνδρο, τη Σέριφο ή την Κύθνο.

Μια επιπλέον επιλογή για διακοπές στην περίπτωση που κλείσετε σκάφος από την Αθήνα είναι η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού, ώστε να απολαύσετε τη διαδρομή προς τον προορισμό σας, με το προνόμιο να διανυκτερεύσετε στο σκάφος σας και κάθε μέρα να κολυμπάτε στα καταγάλανα νερά ενός διαφορετικού νησιού. 

Η Σύρος, όμως, είναι ιδιαίτερα φημισμένη και για την υπέροχη κουζίνα της. Τα πιάτα, που είναι γνωστά σε ολόκληρη την Ελλάδα και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι η μαραθόπιτα, το Συριανό σκορδολουκάνικο, το κατσικάκι με μέλι, η στραπατσάδα και φυσικά το Συριανό λουκουμάκι. Το νησί προσφέρεται για ήρεμες διακοπές, αλλά και για δραστηριότητες, καθώς και διασκέδαση στα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια της Ερμούπολης και των άλλων χωριών.

Η Σύρος διαθέτει ένα φυσικό λιμάνι και δύο γραφικές μαρίνες στις οποίες μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος της επιλογής σας με άνεση, ασφάλεια και να απολαύσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης 

Λιμάνι Σύρου 

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι το κεντρικό λιμάνι τόσο γιατί βρίσκεται στο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού στην Ερμούπολη, όσο και για την εμπορική του κίνηση όσο και την τουριστική καθώς διαθέτει μπαρ, καφέ και πολλά καταστήματα. Το λιμάνι της Σύρου είναι από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας μας και δεν εξυπηρετεί μόνο επειδή συνδέεται και με τις υπόλοιπες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αλλά διαθέτει και μεγάλης σημασίας τουριστικά αξιοθέατα.

Μαρίνα Ερμούπολης

Βρίσκεται στην Ερμούπολη, νότια του κεντρικού λιμανιού, και μπορεί να φιλοξενήσει κοντά στα 100 σκάφη. Παρέχει ρεύμα, νερό και ότι άλλο μπορεί να εξυπηρετήσει έναν ταξιδιώτη με σκάφος αναψυχής και έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού.

Μαρίνα Φοίνικας 

Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και έχει χωρητικότητα περίπου για 40 σκάφη αναλόγως το μέγεθος. Διαθέτει κέντρο ανατροφοδότηση καυσίμων, παροχή νερού και ρεύματος και ότι άλλο διατίθεται για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής. 

Αεροδρόμιο Σύρου 

 Ο Κρατικός Αερολιμένας Σύρου «Δημήτριος Βικέλας», βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης της Ερμούπολης.