Τζιά, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στην Τζιά

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στην Τζιά

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τις κρυμμένες ομορφιές της Τζιάς. Μπορείτε να βρείτε εύκολα το ιδανικό για εσάς καταμαράν, ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής και να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές είναι απεριόριστες:

Κλείστε ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και πραγματοποιήστε μία αξέχαστη κρουαζιέρα στην Τζιά. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη στον ίδιο χρόνο ο ιδανικός τύπος σκάφους για εσάς είναι τα μηχανοκίνητα σκάφη χάρη στην ταχύτητα τους. Τα καταμαράν είναι ιδανικά για οικογένειες ή μεγαλύτερες παρέες που θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση χώρου και πολυτέλεια. Φυσικά, μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος για να πραγματοποιήσετε ένα ξεχωριστό μπάτσελορ πάρτι στην Τζιά και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στην Τζιά

Δείτε περισσότερα>

Η Τζιά ανήκει στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Το νησί είναι ο πιο όμορφος και ιδανικός προορισμός για διακοπές η για μια εξόρμηση από την καθημερινότητα της Αθήνας. Η ιστορία του νησιού ξεκινάει από τα χρόνια της αρχαιότητας. Είναι ένα γραφικό νησί με αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους και με τα μονοπάτια του χτισμένα από πέτρα που διανύουν όλο το νησί. Τα λιθόστρωτα μονοπάτια της Τζιάς έχουν χαρακτηριστεί Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος αυξάνοντας τον τουρισμό ιδίως για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Η περιήγηση μέσω του δικτύου μονοπατιών συνολικού μήκους 36 χλμ. είναι μαγευτική καθώς θα συναντήσετε παραδοσιακές πετρόχτιστες πηγές, γραφικά ξωκλήσια, καταφύγια θηραμάτων κυρίως για αποδημητικά πουλιά και την εντυπωσιακή χλωρίδα που καταγράφει 3000 είδη φυτών(σταμναγκάθι, ασφόδελοι, δρυς, σφένδαμοι, αλλά και σπανιότερα είδη ορχιδέας) στο νησί.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του νησιού που βρίσκεται στην αρχαία πόλη και πρωτεύουσα, την Ιουλίδα. Στην Ιουλίδα βρίσκεται ο λεγόμενος Λέων της Κέας όπου αποτελεί αρχαϊκό γλυπτό μνημείο του 6ου π.Χ., λαξευμένο πάνω σε ένα συμπαγή βράχο σχιστόλιθου μήκους περίπου οκτώ μέτρων. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τα ερείπια των αρχαίων και οχυρωμένων τότε πόλεων, Καρθαία, Κορησσός και Ποιήεσσα που μαρτυρούν έως σήμερα τη μεγάλη ακμή του νησιού κατά την αρχαιότητα. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, τη Φραγκοκρατία και την Τουρκοκρατία το νησί περιήλθε σε παρακμή και μετατράπηκε σε ορμητήριο πειρατών. Η Τζιά σαν κυκλαδίτικο νησί δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά αντιθέτως μοιράζεται μια ξεχωριστή ομορφιά. Κάθε καλοκαίρι είναι ορμητήριο επισκεπτών με αφθονία σκαφών στα λιμάνια της Κορησσίας και του Βουρκαρίου. Με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού ή ταχύπλοου σκάφους θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να επισκεφτείτε και τις παραδοσιακές ταβέρνες με τα υπέροχα ντόπια εδέσματα τα γραφικά καταστήματα σε συνδυασμό πάντα με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου. Η ενοικίαση σκάφους με καπετάνιο ή και χωρίς εάν διαθέτετε δίπλωμα καθιστά τον ιδανικό τρόπο για να εξερευνήσετε τις σαγηνευτικές παραλίες της Τζιάς. Οι πιο γνωστές παραλίες της Τζιάς είναι το Σπαθί, ο Τζιάς, Οι Ποίσσες, το Γιαλισκάρι, τα Ξύλα και ο Κούνδουρος που έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Μπορείτε κάλλιστα να ξεκινήσετε μια τριήμερη κρουαζιέρα νοικιάζοντας ένα σκάφος από το Λαύριο ή τον Πειραιά με αρχικό προορισμό την Τζιά για τη δεξίωση που έχετε οργανώσει και με τον κατάλληλο καπετάνιο να απολαύσετε εν συνεχεία τις όμορφες παραλίες της Τζιάς ταξιδεύοντας γύρω από το νησί. Άλλη μια εξίσου ιδανική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός γιοτ η καταμαράν για την επίσκεψη των γύρω νησιών των Κυκλάδων όπως Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και το κοσμοπολίτικο νησί της Μήλου. Μια επιπλέον επιλογή είναι η ενοικίαση ενός φουσκωτού με προορισμό την ιστορική Μακρόνησο ή αλλιώς Ελένη Νήσος.

Αν επιθυμείτε μια πολυήμερη κρουαζιέρα με άνεση και πολυτέλεια η ενοικίαση ενός καταμαράν με skipper είναι η επιλογή που θα σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε τουρ σε νησιά των Κυκλάδων με αρχικό ή ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό την Τζιά. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και θα σας προσφέρουν μοναδικές και αξέχαστες αναμνήσεις. 

Η Κέα ή αλλιώς Τζιά είναι κοσμοπολίτικο νησί με άγρια αλλά ταυτόχρονα σαγηνευτική ομορφιά. Οι κάτοικοι της Τζιάς είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι. Αυτό διακρίνεται και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού. Η Γιορτή των Παραμυθιών είναι το αρχαιότερο φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα. Είναι διεθνές και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι από το 2003. Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις διακεκριμένοι καλλιτέχνες, μουσικοί και αφηγητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Στόχος είναι η ανάδειξη και η διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης.

Η Τζιά διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της μεσογείου. Η Τζιά έχει συχνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Καθημερινά επικοινωνεί με το λιμάνι του Λαυρίου. Η συγκοινωνία εντός του νησιού εξυπηρετείται από 6 ταξί, ένα τουριστικό λεωφορείο και 2 ακόμη λεωφορεία (ιδιώτες). 

Λιμάνι Κέας-Κορησσίας: Το κεντρικό λιμάνι του νησιού της Τζιάς είναι η Κορησσία. Η Κορησσία, καθώς βρίσκεται μέσα στον κόλπο του Αγίου Νικολάου αποτελεί φυσικό λιμάνι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα της Μεσογείου. 

Λιμάνι Βουρκαρίου: Το λιμάνι του Βουρκαρίου στην Τζιά μπορεί να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει τουριστικά σκάφη αναψυχής. Είναι ένας μικρός παραλιακός, παραδοσιακός οικισμός με ένα ιδιαίτερο γραφικό λιμανάκι. Πολλές φορές αποτελεί σταθμός στη διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων. Το συνολικό μήκος των κρηπιδωμάτων είναι 130,00 μ. και το μέσο βάθος κοντά στην προβλήτα είναι 3,00 μ.