Ζάκυνθος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στη Ζάκυνθο!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στη Ζάκυνθο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη Ζάκυνθο ή αλλιώς το Φιόρε του Λεβάντε. Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Ιονίων νησιών και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό και ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά του καθώς και για το γεγονός πως το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους. Γι' αυτό και στη Ζάκυνθο ιδρύθηκε για την προστασία τους, στο κόλπο του Λαγανά, το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο. Η προνομιακή γεωγραφική της θέση σας δίνει την ευκαιρία να επισκεφθείτε εύκολα και τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων ή τις απέναντι Πελοποννησιακές ακτές, που φημίζονται για την ομορφιά τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των ιστιοπλοϊκών σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να οργανώσετε πολυήμερες κρουαζιέρες με την οικογένεια ή τους φίλους σας ώστε να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα κοντινά νησιά του Ιονίου. Το νησί προσφέρεται τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και εξορμήσεις με φίλους καθώς οι όμορφες παραλίες, τα πολλά μαγαζιά και σε μερικές περιοχές η έντονη νυχτερινή ζωή, θα ικανοποιήσουν κάθε τύπο ταξιδιώτη. Επιπλέον, καθώς το νησί είναι δημοφιλής προορισμός σε νέους, μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό και να οργανώσετε το πάρτι ή το μπάτσελορ σας με φόντο τα νησιά του Ιονίου.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στη Ζάκυνθο

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος να πραγματοποιήσετε διακοπές στη Ζάκυνθο και να ανακαλύψετε το Ιόνιο πέλαγος, τα Επτάνησα και τις κρυμμένες ομορφιές τους. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές της Ζακύνθου αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ιδρυτής του νησιού ήταν ο Ζάκυνθος, γιος του Δαρδάνου, βασιλιά της Τροίας που φεύγοντας με τον στόλο του από την πόλη Ψοφίδα έφτασε στο νησί και ίδρυσε την ακρόπολη του. Ο Ζάκυνθος, ως ιδρυτής του νησιού, υπήρξε θέμα πολλών νομισμάτων και του συμβόλου που εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί. Ιστορικά, πριν από τη ρωμαϊκή κυριαρχία, η Ζάκυνθος παρέμεινε ουδέτερη κατά τους Περσικούς Πολέμους και οι πρώτοι αληθινοί κατακτητές του νησιού ήταν είναι οι Ρωμαίοι, που είδαν στη Ζάκυνθο ένα στρατηγικό σημείο για την ανάπτυξη του εμπορίου και την εξάπλωση των κατακτήσεων τους. Από το 1492, η κυβέρνηση της Βενετίας ανέλαβε μια εκστρατεία με σκοπό τη μετακίνηση πολλών υπηκόων της στην επαρχία της Ζακύνθου και σε λιγότερο από τρεις αιώνες, η ενετική κυριαρχία επέτρεψε την άνθιση τόσο του πολιτισμού, όσο και της αρχιτεκτονικής του νησιού, σε σημείο που η Ζάκυνθος κέρδισε την ονομασία "Φλωρεντία της Ελλάδας". Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το νησί όπως και όλη η Ελλάδα, γνώρισε την κατοχή από ιταλικά και γερμανικά στρατεύματα και στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκε μέτωπο αντίστασης κατά του κατακτητή. Μετά τον πόλεμο, το 1953, το νησί υπέστη ένα άλλο τρομερό πλήγμα: ένα σεισμό που γκρέμισε ολόκληρη την πόλη. Τα όμορφα παλιά αρχοντικά γκρεμίστηκαν και από τις διάφορες κυριαρχίες που διαδέχτηκαν η μία την άλλη, στο νησί δεν έμεινε ουσιαστικά τίποτα. Μια εξαιρετική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους από το λιμάνι Ζακύνθου και η περιήγηση στις παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού, όπως η παραλία Κρυονέρι, η παραλία Τσιλιβή, η παραλία Μπούκα και η παραλία Κατραγάκι. Χάρη στη βοήθεια της κυβέρνησης και τη θέληση των κατοίκων σιγά σιγά ξαναχτίστηκε η πόλη.

 Μια ιδανική πρόταση διακοπών αποτελεί η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού από το λιμάνι Ζακύνθου και ύστερα από μια περιήγηση στις ακτές της νότιας πλευράς του νησιού, μπορείτε να επισκεφτείτε μερικές από τις παραλίες της δυτικής Πελοποννήσου, όπως η παραλία Γλύφα και η παραλία Λουτρά Κυλλήνης. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Ζάκυνθο μπορείτε να επισκεφθείτε ό,τι έχει απομείνει από το παλιό ενετικό κάστρο, τη γέφυρα του Αργάσι που χτίστηκε το 1800 και η μισή ακουμπάει στην άμμο ενώ η άλλη μισή είναι βυθισμένη στη θάλασσα και κοντά στο χωριό Μουζάκι, τα ερείπια μιας αγγλικής έπαυλης που άντεξε στον σεισμό του 1953. Στη Ζάκυνθο θα συναντήσετε μερικές από τις διασημότερες παραλίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπως το Ναυάγιο, το Λαγανά και τις Βολίμες με τις Γαλάζιες Σπηλιές. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό, με ή χωρίς καπετάνιο και να γυρίσετε τις παραλίες του νησιού με σκάφος καθώς υπάρχουν αρκετές που είναι δύσκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Επιπλέον, αν έχετε χρόνο μπορείτε με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να επισκεφθείτε την Κεφαλονιά ή κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς όπως η Κυλλήνη και το Κατάκολο. Η Ζάκυνθος διαθέτει το δικό της αεροδρόμιο που το καλοκαίρι συνδέεται συχνά με το αεροδρόμιο της Αθήνας και απέχει μόλις 3.5 χιλιόμετρα από το βασικό της λιμάνι.

Στη Ζάκυνθο βρίσκονται δυο οργανωμένα λιμάνια:

Λιμάνι Ζακύνθου, το κεντρικό λιμάνι της Ζακύνθου είναι καλά οργανωμένο με ό,τι μπορεί να χρειαστείτε και προσφέρει καλή προστασία από τους ανέμους. Στο λιμάνι υπάρχουν καθορισμένες θέσεις αγκυροβολίας ανάλογα με το είδος του σκάφους και μόλις φτάσετε εκεί ένας υπάλληλος θα σας βοηθήσει να δέσετε το σκάφος σας στην κατάλληλη θέση. Το λιμάνι Ζακύνθου έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πόρο, την Ηγουμενίτσα, την Κυλλήνη και το Μπρίντεζι.

Λιμάνι Αγίου Νικολάου, αποτελεί το δεύτερο σε κίνηση λιμανάκι του νησιού και σε κοντινή απόσταση μπορείτε να βρείτε αρκετές ταβέρνες και καφετέριες. Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και από εκεί μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε την Κεφαλονιά, την παραλία Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές.