Αστακός, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Αστακό!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Αστακό!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τον Αστακό, μια γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη, ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Ο Αστακός αποτελεί το συνδετικό κρίκο της Ακαρνανίας με τα Επτάνησα και αξίζει να τον επισκεφτείτε για τα ιστορικά του μνημεία, τις πανέμορφες παραλίες του, τους φιλόξενους κατοίκους και την καλή τουριστική του υποδομή. Λόγω της θέσης του και της κοντινής του απόστασης από την Ιθάκη, η περιοχή έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά και μπορείτε εύκολα με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να ανακαλύψετε και τις Εχινάδες που είναι τα μικρά νησάκια στις εκβολές του Αχελώου που σχηματίστηκαν από τα υλικά που τοποθετεί ο ποταμός εκεί. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των ιστιοπλοϊκών σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά ιστιοπλοϊκά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και με την οικογένεια ή τους φίλους σας να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές για να ανακαλύψετε τα παραλία της Αιτωλοακαρνανίας και τα νησιά του Ιονίου.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στον Αστακό

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος για να πραγματοποιήσετε διακοπές στον Αστακό και να ανακαλύψετε την Ακαρνανία, τα Επτάνησα και τις κρυμμένες ομορφιές τους. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές του Αστακού, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου. Η περιοχή πήρε το όνομά της, από τον μυθικό Αστακό που ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Ολβίας και κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Ο Αστακός διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σε διαφορετικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας λόγω της θέσης του σαν λιμάνι. Κατά την εποχή του Τρωικού πολέμου ανήκε στην επικράτεια του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα και την εποχή του Πελοποννησιακού Πολέμου η πόλη ήταν με το μέρος των Αθηναίων. Αργότερα τάχθηκε μαζί με όλους τους Ακαρνάνες στο πλευρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ο Αστακός ήταν σημαντικό εμπορικό λιμάνι και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης αποτέλεσε κομβικό λιμάνι για τον εφοδιασμό των Ελλήνων, στρατόπεδο αλλά και κέντρο προσφύγων. Στον Κόλπο του Αστακού έγινε η γνωστή ναυμαχία του Δραγαμέστου, όπως ονομαζόταν η κωμόπολη πριν πάρει το τωρινό της όνομα, η οποία είχε μεγάλη σημασία για την έκβαση της Β΄ Πολιορκίας του Μεσολογγίου. Τέλος, καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα ο Αστακός λειτουργούσε ως εμπορικό, διοικητικό και επικοινωνιακό κέντρο γεγονός που οδήγησε την περιοχή να αναπτυχθεί σημαντικά. Σήμερα ο Αστακός είναι μια μικρή κωμόπολη και οι μόνιμοι κάτοικοι της ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, την αλιεία, και τον τουρισμό.

Μια εξαιρετική επιλογή διακοπών αποτελεί η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους από το λιμάνι στο Μακρυγιάλι και ύστερα από μια περιήγηση στις γειτονικές ακρογιαλιές, να θέσετε ως επόμενο προορισμό σας την Ιθάκη. Η περιοχή του Αστακού έχει πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε όπως η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και η αρχαία πόλη του Αστακού, στα βορειοανατολικά της σημερινής πόλης, στην κορυφή του λόφου «Κάστρο», όπου υπάρχουν τα ερείπια και τα κυκλώπεια τείχη της αρχαίας οχυρωμένης πόλης.Επιπλέον, αν κάνετε τις διακοπές σας στον Αστακό μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο απέραντο βελανιδοδάσος, μοναδικό στην Ευρώπη, που διαθέτει το πιο σπάνιο είδος βελανιδιάς στον κόσμο. Παλαιότερα μάλιστα, ο Αστακός ήταν σημαντικό κέντρο εξαγωγής βελανιδιού από το δάσος αυτό. Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε τη «Σπηλιά του Κύκλωπα», μια τεράστια σπηλιά σε απόκρημνο και απροσπέλαστο σημείο, όπου λέγεται ότι κατοικούσε με το κοπάδι του ο Κύκλωπας Πολύφημος τον οποίο και τύφλωσε ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του.

Ο Αστακός διαθέτει αρκετές οργανωμένες παραλίες όπως η κεντρική πλαζ και η ακρογιαλιά στα Γούλια που απέχει 1 χιλιόμετρο από το κέντρο. Για τους λάτρεις των ήσυχων παραλιών, υπάρχει μια μικρή αμμώδης παραλία που μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας κάτω από τη σκιά των πεύκων. Από εκεί μπορείτε με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να επισκεφθείτε την παραλία του Μύτικα και όλες τις ακρογιαλιές κατά μήκος της Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον, εάν έχετε χρόνο, μπορείτε με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να οργανώσετε εκδρομές στην Ιθάκη και στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες όπου λέγεται ότι έγινε στην πραγματικότητα η ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Ο Αστακός έχει ένα καλά οργανωμένο λιμάνι στο οποίο θα βρείτε ό,τι μπορεί να χρειαστείτε:

Πλατυγιάλι, το λιμάνι απέχει λιγότερο από 2.5 ώρες από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και 1.15 ώρες από το αεροδρόμιο του Ακτίου και είναι γνωστό για την καλή ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Το λιμάνι εξυπηρετεί τόσο επιβατικά όσο και εμπορικά πλοία και μπορείτε εύκολα να προσδέσετε στις ελεύθερες θέσεις με το σκάφος σας.