Αμφιλοχία, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στην Αμφιλοχία!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στην Αμφιλοχία!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε την Αμφιλοχία, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη 6.000 κατοίκων που βρίσκεται στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Η Αμφιλοχία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δύο λόφους και αποτελεί κομβικό οδικό σημείο της Δυτικής Ελλάδας καθώς από εκεί περνάνε όσοι κατευθύνονται προς τη βόρεια Ελλάδα. Απέχει από την Αθήνα 314 περίπου χιλιόμετρα και είναι πιο γνωστή σαν «πέρασμα» για τους ταξιδιώτες που θέλουν να πάνε σε περιοχές όπως τη Λευκάδα, τα Γιάννενα και την Άρτα, παρά σαν τελικός προορισμός. Η πόλη διαθέτει λιμάνι και είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για εσάς.

Η γεωγραφική θέση της πόλης οδήγησε στο να αποκαλείται σήμερα η Αμφιλοχία «η νύφη του Αμβρακικού» καθώς βρίσκεται σε κομβικό σημείο από το οποίο μπορείτε εύκολα με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να επισκεφθείτε άλλες παραθαλάσσιες πόλεις, με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να οργανώσετε πολυήμερες διακοπές στην Αμφιλοχία που προσφέρεται για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η πόλη είναι ιδανικός προορισμός για ιδιοκτήτες ιστιοπλοϊκών σκαφών καθώς είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά τους - κατά καιρούς - ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή του Αμβρακικού δεν έχει αναφερθεί ποτέ κάποιο ναυάγιο καθώς το λιμάνι είναι φυσικά οχυρωμένο και προστατεύεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στην Αμφιλοχία

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος να πραγματοποιήσετε διακοπές στην Αμφιλοχία και να ανακαλύψετε τις πανέμορφες παραλίες και τις κρυμμένες ομορφιές της περιοχής. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές της Αμφιλοχίας αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αμφιλοχία, κάθε επισκέπτης αλλά και ντόπιος, μπορεί να θαυμάσει τον λόφο, πάνω στον οποίο δεσπόζει η ακρόπολη της αρχαίας Αμφιλοχίας, που ονομαζόταν Λιμναία. Πέραν όμως της ακρόπολης, απομεινάρια άλλων κτισμάτων και οχυρών, δίνουν την εντύπωση μιας πλούσιας, αλλά και καλά προστατευμένης πόλης, η οποία θεωρούνταν υπολογίσιμη δύναμη, κατά τα χρόνια εκείνα. Μέχρι το 1907, η πόλη ήταν γνωστή σαν "Καρβασαράς", απ’ το Τούρκικο Καραβάν-Σεράι που σημαίνει σταθμός Καραβανιών. Και πράγματι κατά την Τουρκοκρατία στην Αμφιλοχία διανυκτέρευαν όλοι όσοι ταξίδευαν από και προς την Ήπειρο ενώ η πόλη από τους Τούρκους απελευθερώθηκε το 1829. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι πρώτοι κάτοικοι, έφθασαν στην περιοχή λίγα χρόνια πριν από την επανάσταση του 1821, από το ερειπωμένο πλέον χωριό, Αμβρακία. Η ονομασία Αμφιλοχία δόθηκε επίσημα στην πόλη το 1946 και από τότε η περιοχή αναγνωρίστηκε ως ξεχωριστός δήμος. Μπορείτε να ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας από το λιμάνι της Αμφιλοχίας, νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να κάνετε μια περιήγηση στις κοντινές παραλίες, όπως επίσης και να θέσετε ως προορισμό σας την περιοχή της Βόνιτσας που οι παραλίες της φημίζονται για τα καταγάλανα νερά τους.

Η Αμφιλοχία έχει τη δική της παραλία με φόντο τον Αμβρακικό κόλπο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα γραφικά ταβερνάκια και είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, καφετέριες και εστιατόρια. Μία εξαιρετική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους και η διανυκτέρευση σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες που βρίσκονται στην περιοχή του Αμβρακικού κόλπου. Επιπλέον, η περιοχή είναι γνωστή για τις δραστηριότητες που προσφέρει στους ταξιδιώτες όπως παρά πέντε (paragliding) και για τους λάτρεις της περιπέτειας rafting στον ποταμό Αχελώο - τον δεύτερο σε μήκος μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας. Επιπλέον, με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην παραλία της Κορωνησίας όπου προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη στον Αμβρακικό κόλπο για kitesurf και εκεί μαζεύονται κάθε χρόνο οι λάτρεις του σπορ. Εάν έχετε χρόνο μπορείτε να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές με την οικογένεια ή τους φίλους σας και με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους, με ή χωρίς καπετάνιο, να ανακαλύψετε άλλες παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Μενίδι, το Λουτράκι και το Άκτιο.

Η Αμφιλοχία διαθέτει ένα λιμάνι που εξυπηρετεί τόσο τα σκάφη αναψυχής όσο και αυτά των μόνιμων κατοίκων.

Το λιμάνι της Αμφιλοχίας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Αμβρακικού Κόλπου, σε απόσταση περίπου 20 μιλίων από το λιμάνι της Πρέβεζας. Αποτελεί, κατά κύριο λόγο, ένα εμπορικό και αλιευτικό λιμάνι, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως την αγροτική κοινότητα της γύρω περιοχής και έχει λιγότερες ελεύθερες θέσεις για σκάφη αναψυχής. Εάν φτάσετε στο λιμάνι της Αμφιλοχίας με το δικό σας ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ είτε τριών προβλητών είτε μιας στενής αποβάθρας νότια ενός μικρού λιμένα για αλιευτικά σκάφη, για να αγκυροβολήσετε.