Αμβρακικός, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Αμβρακικό Κόλπο!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Αμβρακικό Κόλπο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τον Αμβρακικό Κόλπο ένα από τα σημαντικότερα 17 εθνικά πάρκα της Ελλάδας και ένα σημαντικό υδροβιότοπο που οφείλεται στην κλειστή θάλασσα του κόλπου αλλά κυρίως στην ποικιλομορφία των βιότοπων που υπάρχουν στη βορινή πλευρά του, εκεί που εκβάλλουν οι δύο ποταμοί, ο Άραχθος και ο Λούρος. Η περιοχή διαθέτει λιμάνια και είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να οργανώσετε εκδρομές σε όλες τις πόλεις στα παράλια του όπως τη Βόνιτσα, την Πρέβεζα και την Αμφιλοχία. Επιπλέον, οργανώνοντας εκδρομές με το ιστιοπλοϊκό σκάφος σας μπορείτε να γυρίσετε όλο τον Αμβρακικό Κόλπο και να δείτε από κοντά τη βιοποικιλότητα, τα ψάρια και τα πουλιά που βοήθησαν ώστε να ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Επίσης, μπορείτε απλά να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι έξω από το λιμάνι της Βόνιτσας που αποτελεί μαγευτικό προορισμό της περιοχής.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στον Αμβρακικό Κόλπο

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος να πραγματοποιήσετε διακοπές στον Αμβρακικό Κόλπο και να ανακαλύψετε τις πανέμορφες παραλίες του και τις κρυμμένες ομορφιές του. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές του Αμβρακικού Κόλπου αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου.

Ο Αμβρακικός πήρε το όνομα του από την αρχαία πόλη Αμβρακία, πόλη με σημαντική ιστορία που ήταν χτισμένη στις όχθες του Αράχθου εκεί που βρίσκεται η σημερινή Άρτα. Είναι αποτέλεσμα της έντονης τεκτονικής δραστηριότητας καθώς ουσιαστικά είναι ένα τεκτονικό βύθισμα το οποίο άρχισε να γεμίζει με την εναπόθεση υλών από τους ποταμούς Άραχθο και Λούρο. Η βαθμιαία ανύψωση της θάλασσας κατά τα τελευταία 10.000 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να εισχωρήσει το Ιόνιο πέλαγος ανάμεσα από το Άκτιο και την Πρέβεζα και να πλημμυρίσει τον κόλπο δίνοντάς του τη σημερινή του μορφή. Ο Αμβρακικός εισχωρεί σε μεγάλο τμήμα της ξηράς καταλαμβάνοντας μια έκταση 405 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στον Αμβρακικό περιλαμβάνονται 20 τουλάχιστον λιμνοθάλασσες, αριθμός που δε συναντάται σε κανένα μέρος της Ελλάδας και ο υδροβιότοπος είναι το σπίτι περισσότερων από 250 ειδών πουλιών, τα 78 εκ των οποίων δε μεταναστεύουν. Τα πιο γνωστά πουλιά που συναντά κανείς είναι οι αγριόπαπιες, οι ερωδιοί, οι πελεκάνοι και φυσικά οι αργυροπελεκάνοι που είναι ένα από τα σπανιότερα είδη πουλιών στον κόσμο με άνοιγμα φτερών που ξεπερνάει τα τρία μέτρα. Οι συχνές παρατηρήσεις τραυματισμένων χελωνών, αλλά και η μεγάλη απόσταση από το μοναδικό Κέντρο Διάσωσης για Θαλάσσιες Χελώνες στην Ελλάδα (στη Γλυφάδα Αττικής), αποτέλεσαν το κίνητρο δημιουργίας ενός Σταθμού Α' Βοηθειών στην περιοχή. Ο Σταθμός δημιουργήθηκε στην Άρτα και στεγάζεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου. Εάν επιλέξετε να οργανώσετε μία εκδρομή στον Αμβρακικό με ιστιοπλοϊκό σκάφος, αξίζει να επισκεφθείτε το κέντρο καθώς συχνά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης των επισκεπτών, όπως απελευθερώσεις χελωνών που ανάρρωσαν τραυματισμών, προβολές διαφανειών και βίντεο κλιπ.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας από το λιμάνι της Πρέβεζας, νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να κάνετε μια περιήγηση στις κοντινές παραλίες, όπως επίσης και να θέσετε ως προορισμό σας την παραλία της Παναγιάς στη Βόνιτσα που φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά της. Μία εξαιρετική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με καμπίνα και η διανυκτέρευση σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες που βρίσκονται στην περιοχή, της Αμφιλοχίας. Οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής είναι αρκετές και πρόκειται να σας σαγηνεύσουν.

Μια άλλη εξαιρετική πρόταση για διακοπές είναι η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους από το λιμάνι της Βόνιτσας και η περιήγηση στις ακτές που βρίσκονται στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, καθώς και η πραγματοποίηση ενός πάρτι έξω από τη λιμάνι της Πρέβεζας. Τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου είναι γνωστά για την εξαιρετική γεύση και την ποιότητα τους. Τα πλέον δημοφιλή προϊόντα είναι τα εξαιρετικά αλιεύματα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα οινοποιίας αλλά και τα προϊόντα κτηνοτροφίας. Οι γευστικές εμπειρίες καθώς και τα αρώματα που έχει να σας προσφέρει η παράδοση της περιοχής του Αμβρακικού Κόλπου, θα σας δικαιώσουν για την επιλογή των διακοπών σας.

Εάν θέλετε να κάνετε τον γύρο του Αμβρακικού κόλπου μπορείτε να μείνετε σε οποιαδήποτε παραλιακή πόλη επιθυμείτε με τις μεγαλύτερες να είναι η Βόνιτσα, η Πρέβεζα και το Άκτιο. Υπάρχουν διάφοροι όρμοι που έχουν σχηματιστεί και μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας αλλά και τρία μικρά λιμάνια.

Σαλαώρα

Κατά μήκος των ορίων της λιμνοθάλασσας του Αμβρακικού υπάρχουν δύο μικρά νησάκια, η Σαλαώρα και η Κορωνησία. Στη Σαλαώρα υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι που μπορείτε να δέσετε το ιστιοπλοϊκό σκάφος σας.

Βόνιτσα

Το λιμάνι της Βόνιτσας είναι ακριβώς μπροστά από το νησάκι της Κουκουμίτσας και παρόλο που είναι μικρό, θα βρείτε θέση για να αγκυροβολήσετε το ιστιοπλοϊκό σκάφος σας. Το λιμάνι της Βόνιτσας εξυπηρετεί και το Άκτιο και είναι οργανωμένο.

Αμφιλοχία

Το λιμάνι της Αμφιλοχίας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Αμβρακικού Κόλπου και εξυπηρετεί κυρίως την αγροτική κοινότητα στη γύρω περιοχή ενώ έχει λιγότερες ελεύθερες θέσεις για σκάφη αναψυχής. Εάν φτάσετε στο λιμάνι της Αμφιλοχίας με το δικό σας ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ είτε τριών προβλητών είτε μιας στενής αποβάθρας νότια ενός μικρού λιμένα για αλιευτικά σκάφη, για να αγκυροβολήσετε.