Μύτικας, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Μύτικα!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στον Μύτικα!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τον Μύτικα, ένα μικρό γραφικό, παραθαλάσσιο οικισμό, χτισμένο ανάμεσα στον Αστακό και τη Βόνιτσα. Ο οικισμός είναι χτισμένος στον αιγιαλό με τα σπίτια και τις επιχειρήσεις να βρέχονται κυριολεκτικά από τη θάλασσα και αποτελεί ξεχωριστή πρόταση διακοπών για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση. Τις περασμένες δεκαετίες ο Μύτικας αποτελούσε πόλο έλξης χιλιάδων Ιταλών τουριστών που τον επέλεγαν για τη γραφικότητά του αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός και στους Έλληνες.

Το λιμάνι του Μύτικα έκανε τον οικισμό να αποτελεί στάση ανεφοδιασμού και όχι μόνο, για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα Ιόνια νησιά και επιπλέον είναι ιδανικός προορισμός για ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής λόγω της ηρεμίας της θάλασσας και των πολλών κοντινών επιλογών σε νησάκια με πανέμορφες παραλίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των ιστιοπλοϊκών σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά ιστιοπλοϊκά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να οργανώσετε μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές για να ανακαλύψετε τόσο τα κοντινά νησιά όπως τον Κάλαμο, τον Καστό, το Μεγανήσι, την Ιθάκη και τη Λευκάδα όσο και άλλους κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς όπως ο Αστακός και η Πάλαιρος.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στον Μύτικα

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος για να πραγματοποιήσετε διακοπές στον Μύτικα και να ανακαλύψετε τον Αστακό, τη Βόνιτσα και τις κρυμμένες ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές του Μύτικα, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου. Ο Μύτικας είναι ένα σχετικά νέο χωριό. Η πρώτη οργανωμένη οίκηση του τοποθετείται στις αρχές του 19ου αιώνα, ενώ οι πρώτοι κάτοικοι προέρχονται από τις γύρω περιοχές και χωριά. Σήμερα κάτοικοι που προέρχονται από τα γύρω χωριά του Δήμου, άλλων κοντινών Δήμων καθώς και των χωριών του Καλάμου, συνθέτουν το μωσαϊκό του σύγχρονου Μύτικα. Το όνομά του το οφείλει στη μορφολογία του αφού πρόκειται ουσιαστικά για μια "Μύτη" που εισέρχεται στη θάλασσα, ενώ ο μόνιμος πληθυσμός του ανέρχεται στους 850 κάτοικους περίπου. Σε όλη του την ιστορία, ο Μύτικας αποτέλεσε αγκυροβόλιο και λιμάνι. Ο ρόλος αυτός του προσέδωσε εμπορικό και διαμετακομιστικό χαρακτήρα και από νωρίς εφοδίαζε με προϊόντα το γειτονικό νησί του Καλάμου αλλά και τη γύρω περιοχή. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η αλιεία, η γεωργία και η κτηνοτροφία αλλά στις ασχολίες αυτές έρχεται να προστεθεί και ο τουρισμός με τη σύγχρονη μορφή του αγροτουρισμού. Αν και ολόκληρο το χωριό αποτελεί αξιοθέατο λόγω της αρχιτεκτονικής των σπιτιών και της γραφικότητας, αυτό που αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε είναι το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στο βουνό, που κυριολεκτικά είναι μια μικρή σπηλιά με κατανυκτική ατμόσφαιρα. Η θέα από το συγκεκριμένο σημείο θα σας ανταμείψει για τον κόπο να ανεβείτε μέχρι εκεί, καθώς μπροστά σας απλώνεται όχι μόνο ο οικισμός του Μύτικα, αλλά πολλά άλλα μικρά νησάκια του Ιονίου. Ο Μύτικας έχει μια παραλία μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων στρωμένη με λευκό βότσαλο αλλά δεν είναι οργανωμένη, επομένως καλό είναι να πάρετε μαζί σας ό,τι μπορεί να χρειαστείτε.

Η τοποθεσία του Μύτικα, τον καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να νοικιάσουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να επισκεφθούν τα κοντινά νησιά όπως ο Κάλαμος στον οποίο υπάρχουν δύο οικισμοί με αμέτρητες παραλίες και κολπίσκους περιμετρικά. Το πράσινο φτάνει κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα, δίνοντας στα νερά το εκπληκτικό γαλαζοπράσινο χρώμα για το οποίο χαρακτηρίζεται το Ιόνιο. Ακόμα μπορείτε με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με ή χωρίς καπετάνιο, να επισκεφθείτε τον Καστό που έχει μόλις 50 μόνιμους κατοίκους, όπως επίσης και να περιηγηθείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας, από τον Μύτικα ως το Μεγανήσι, τη Λευκάδα και το Σκορπιό.

Ο Μύτικας λειτουργούσε πάντα ως αγκυροβόλι για σκάφη αναψυχής και αλιευτικά και διαθέτει ένα λιμάνι.

Λιμάνι Μύτικα, ο οικισμός είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι το οποίο είναι καλά οργανωμένο με ό,τι μπορεί να χρειαστείτε και στο οποίο υπάρχουν ελεύθερες θέσεις αγκυροβολίας για τα σκάφη.