Φολέγανδρος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Φολέγανδρο!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Φολέγανδρο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

H ενοικίαση ενός γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη Φολέγανδρο ή αλλιώς Πολύκανδρο. Η Φολέγανδρος είναι νησί των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα από τα Κυκλαδίτικα νησιά Μήλο και Σίκινο. Είναι ένα γραφικό νησί με άγρια ομορφιά, πολλά ακρωτήρια, παρθένες παραλίες, απόκρημνους βράχους και πολλούς όρμους και κολπίσκους. Αρκετές παραλίες του νησιού είναι δύσκολα προσβάσιμες και κάποιες έως και καθόλου, με μοναδικό τρόπο προσέγγισής τους την ενοικίαση ενός γιοτ ή φουσκωτού. Το λιμάνι του νησιού είναι ο Καραβοστάσης στο νοτιοανατολικό, άκρο του νησιού, και απέχει 22 μίλια από τη Σαντορίνη. Η Φολέγανδρος είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού για να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα, εξερευνώντας τη μοναδική ακτογραμμή της, ναυλώνοντας το ιδανικό γιοτ για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά γιοτ για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Χάρη στην ταχύτητά τους, τα μηχανοκίνητα σκάφη αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν περισσότερα μέρη στο ίδιο ταξίδι. Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού και έπειτα να πλεύσετε στα κοντινά πανέμορφα νησιά, Σίκινο, Ίο και Σαντορίνη. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πολυήμερη κρουαζιέρα, νοικιάζοντας ένα πολυτελές γιοτ της επιλογής σας, και να επισκεφθείτε τα παραδεισένια νησιά των Κυκλάδων, Μήλο, Σίφνο, Πάρο, Νάξο με αρχικό, ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό τη μαγευτική Φολέγανδρο. Η ενοικίαση ενός γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για να εξερευνήσετε τα παρθένα τοπία του νησιού.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Γιοτ στη Φολέγανδρο

Δείτε περισσότερα>

 Τα γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση και πολυτέλεια. Χάρη στις ισχυρές μηχανές τους, μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλους τύπους σκαφών ενώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επηρεάζονται λιγότερο από τους ανέμους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν άνετες διακοπές και κατ’ επέκταση, είναι και συνήθως η καλύτερη επιλογή για οικογένειες. Χάρη στην ταχύτητά τους, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους προορισμούς στο ίδιο ταξίδι ή να φτάσετε συντομότερα στον προορισμό σας και να αξιοποιήσετε τον κερδισμένο χρόνο όπως εσείς θέλετε. Η Φολέγανδρος ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στο κέντρο του Νοτίου Αιγαίου. Είναι περιτριγυρισμένη από τα νησιά Μήλο, Σίκινο, Σίφνο και Σαντορίνη. Είναι ένα μικρό διαμάντι στο Αιγαίο, λόγω του ότι διατηρείται μέχρι και σήμερα την παρθένα ομορφιά του, ανεπηρέαστη από τον χρόνο και τον ανθρώπινο παράγοντα. Η Φολέγανδρος είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές με σκάφος, καθώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τους μαγευτικούς κόλπους του νησιού. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, το νησί κατοίκησαν βοσκοί της Δυτικής Ελλάδας. Λόγω του ότι αυτοί ήταν μόνο άντρες, το νησί πήρε την ονομασία Πολύκανδρος. Μετέπειτα, στο νησί ήρθαν Μινωίτες Κρήτες με οδηγό τον Φολέγανδρο, γιο του Μίνωα, από τον οποίον το νησί πήρε το όνομά του. Η Φολέγανδρος, ή αλλιώς Σιδηρά Γη, αποτέλεσε καταφύγιο των καταδιωκόμενων από την Κρήτη.

 Το μικρό διαμάντι των Κυκλάδων είναι ένα ανεξερεύνητο νησί για πολλούς μέχρι σήμερα και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εξερεύνηση και περιπέτεια με σκάφος. Η ενοικίαση ενός φουσκωτού ή ενός γιοτ με πλήρωμα είναι ο μοναδικός τρόπος για να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε ένα θεαματικό μνημείο της φύσης, τη Χρυσοσπηλιά. Το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιάς θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας και το μεγαλύτερο μέρος του είναι ανεξερεύνητο. Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι γεμάτο σταλακτίτες και σταλαγμίτες που σου κόβουν την ανάσα, με την απόκοσμη και επιβλητική ομορφιά που κατέχουν. Η Χρυσοσπηλιά παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εφόσον είναι το μοναδικό σπήλαιο όπου στα τοιχώματά του υπάρχουν πλήθος χαραγμένων αρχαίων ονομάτων και σπασμένα αγγεία. 

 Το νησί, αν και μικρό, διαθέτει αρκετές παραλίες και κολπίσκους που θα σας σαγηνεύσουν. Με την ενοικίαση ενός μηχανοκίνητου σκάφους με καμπίνα σας παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα και να απολαύσετε τις δροσιστικές σας βουτιές ή καταδύσεις με άνεση και ασφάλεια, στις πιο ειδυλλιακές και εύκολα προσβάσιμες ακτές του νησιού. Μπορείτε, επίσης, να πραγματοποιήσετε μια τριήμερη κρουαζιέρα με κάποιο γιοτ της επιλογής σας, αφού αποτελεί μοναδικό τρόπο περιήγησης στις διαυγείς παρθένες και εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες και κολπίσκους Κάτεργο, Αγκάλη, Άγιος Νικόλαο, Φήρα, Γαλίφο, Λιβαδάκι και Αμπέλι, συμπεριλαμβάνοντας εξορμήσεις στα πανέμορφα κοντινά νησιά Σίκινο, Μήλο και Σαντορίνη με άνεση, πολυτέλεια και ιδιωτικότητα.

 Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας αξίζει να επισκεφθείτε τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια του νησιού, τα ιστορικά του μνημεία και αξιοθέατα, όπως τον Φάρο της Ασπρόπουντας, το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, την εκκλησία Παναγία-χτισμένη πάνω σε βράχο με ιδιότυπη αρχιτεκτονική, με ρωμαϊκά αγάλματα στον αυλόγυρό της αποτελεί το στολίδι του νησιού. Μέσα στον Ναό της εκκλησίας φυλάσσεται η θαυματουργή βυζαντινή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, που συνδέεται με πειρατικές ιστορίες και θρύλους του νησιού. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε το Κάστρο, έναν Μεσαιωνικός οικισμό που είναι και το παλαιότερο κομμάτι του νησιού. Η βόρεια πλευρά του οικισμού είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού, σε ύψος 210 μέτρων. Αρκετά σπίτια εκεί μετρούν πάνω από χίλια χρόνια ζωής όντας σε πολύ καλή κατάσταση και όλα κατοικούνται.

 Η Φολέγανδρος είναι ορεινό νησί, με άγρια ομορφιά, γραφικούς οικισμούς, ακρωτήρια, ασμίλευτους κοκκινωπούς βράχους, ανεξερεύνητες θαλάσσιες σπηλιές και παραδεισένιες ανέγγιχτες παραλίες, με θέα ισάξια της Σαντορίνης-σαν βγαλμένη από παραμύθι. Οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι επισκέπτες δεν την αποκαλούν τυχαία ‘μικρή Σαντορίνη’. Το μικρό διαμάντι του Αιγαίου είναι ο ιδανικός προορισμός για να πραγματοποιήσετε μια ανεπανάληπτη πολυήμερη κρουαζιέρα με το γιοτ της επιλογής σας και να πλεύσετε σε κάποια από τα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων, Μήλο, Πάρο, Νάξο, Ίο, και Σαντορίνη με αρχικό, ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό την παραμυθένια Φολέγανδρο, χαρίζοντάς σας αξέχαστες αναμνήσεις και εμπειρίες. Μετά τις δροσιστικές σας βουτιές και τις συναρπαστικές εξερευνήσεις, αξίζει να γευτείτε την ντόπια κουζίνα που φημίζεται για τις διάφορες θεσπέσιες πίτες της, όπως μανουρόπιτες, τυρόπιτες και καλασούνες (ένα είδος πικάντικης κρεμμυδόπιτας), τα χειροποίητα ζυμαρικά σουλικάτα, βούρλα και ματσάτα με την ονειρεμένη γεύση φρεσκάδας που τα χαρακτηρίζει ως τα πιο ωραία φρέσκα ζυμαρικά στην Ελλάδα. 

 Παρόλο που το νησί πέρασε πολλές κατακτήσεις (Ρωμαίων, Βενετών και Οθωμανών), κατάφερε να διατηρηθεί παρθένο και να μας μαγεύει με την απαράμιλλη ομορφιά του. Ο τουρισμός στη Φολέγανδρο τα τελευταία χρόνια αυξάνεται διαρκώς κι αυτό οφείλεται στο ότι είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές αναψυχής και χαλάρωσης αλλά είναι και προορισμός της θαλάσσιας περιπέτειας και της εξερεύνησης. Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι μικρό, συνδέει το Καραβοστάσι με τη Χώρα και την Άνω Μεριά και υπάρχει τοπικό λεωφορείο που εκτελεί συχνά δρομολόγια. Στο νησί υπάρχει ο Ναυτικός Όμιλος Φολεγάνδρου, ο οποίος διοργανώνει κάθε Αύγουστο αγώνες κολύμβησης και ιστιοπλοΐας στον Καραβοστάση και στην Αγκάλη. Τέλος, για τους λάτρεις των καταδύσεων, το νησί διαθέτει καταδυτικό κέντρο όπου, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μπορείτε να απολαύσετε συναρπαστικές καταδύσεις, είτε αυτόνομες είτε οργανωμένες.

 Η ενοικίαση ενός γιοτ για διακοπές στη Φολέγανδρο είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τις απροσπέλαστες παρθένες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές του νησιού, προσφέροντάς σας την καλύτερη εμπειρία διακοπών που είχατε ποτέ!  

Η Φολέγανδρος διαθέτει ένα λιμάνι:

Λιμάνι Φολεγάνδρου: Ο Καραβοστάσης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Χώρα. Έχει άμεση επικοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά, της Μήλου, της Σικίνου, της Σαντορίνης, της Πάρου, της Νάξου, της  Σερίφου, της Μυκόνου και του Ηρακλείου.