Φολέγανδρος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στη Φολέγανδρο!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στη Φολέγανδρο!

Επισκέπτες

H ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τη Φολέγανδρο. Η Φολέγανδρος ή αλλιώς Πολύκανδρος είναι νησί των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα στα κυκλαδίτικα νησιά Μήλο και Σίκινο. Στη Φολέγανδρο είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για εσάς. Είναι ένα γραφικό νησί με άγρια ομορφιά πολλά ακρωτήρια, παρθένες παραλίες, απόκρημνους βράχους και πολλούς όρμους και κολπίσκους. Αρκετές παραλίες του νησιού είναι δύσκολα προσβάσιμες και κάποιες έως καθόλου με μοναδικό τρόπο προσέγγισης τους, την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους. Το λιμάνι του νησιού είναι ο Καραβοστάσης στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και απέχει 22 μίλια από τη Σαντορίνη. Η Φολέγανδρος είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού για να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα εξερευνώντας τη μοναδική ακτογραμμή της ναυλώνοντας το ιδανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μία τριήμερη κρουαζιέρα με αρχικό προορισμό τη γραφική Φολέγανδρο απολαμβάνοντας τις δροσιστικές βουτιές σας στους ειδυλλιακούς κόλπους της και έπειτα να πλεύσετε στα κοντινά πανέμορφα νησιά Σίκινο, Ίο και Σαντορίνη. Επίσης, μπορείτε απλά να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος για να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι έξω από το λιμάνι του νησιού τον Καραβοστάση. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πολυήμερη κρουαζιέρα νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος της επιλογής σας και να επισκεφθείτε τα παραδεισένια νησιά των Κυκλάδων, Μήλο, Σίφνο, Πάρο, Νάξο με αρχικό, ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό τη μαγευτική Φολέγανδρο. Η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι η ιδανική επιλογή για να εξερευνήσετε τα παρθένα τοπία της Φολεγάνδρου.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στη Φολέγανδρο

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος για να πραγματοποιήσετε διακοπές στη Φολέγανδρο και να ανακαλύψετε τις Κυκλάδες και τις κρυμμένες ομορφιές τους. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές της Φολεγάνδρου, αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου. Η Φολέγανδρος ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στο κέντρο του Νοτίου Αιγαίου. Είναι περιτριγυρισμένη από τα νησιά Μήλο, Σίκινο, Σίφνο και Σαντορίνη. Είναι ένα μικρό διαμάντι στο Αιγαίο λόγω του ότι διατηρείται μέχρι και σήμερα η παρθένα ομορφιά του ανεπηρέαστη από τον χρόνο και τον ανθρώπινο παράγοντα. Η Φολέγανδρος είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού με ιστιοπλοϊκό σκάφος για θαλάσσια απόδραση και διακοπές αναψυχής. Με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους της επιλογής σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τους μαγευτικούς κόλπους της Φολεγάνδρου. 

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία το νησί κατοίκησαν βοσκοί της Δυτικής Ελλάδας. Λόγω του ότι ήταν μόνο άντρες το νησί πήρε την ονομασία Πολύκανδρος. Μετέπειτα, στο νησί ήρθαν Μινωίτες Κρήτες με οδηγό τον Φολέγανδρο, γιο του Μίνωα από τον οποίο το νησί πήρε το όνομα του. Η Φολέγανδρος η αλλιώς Σιδηρά Γη αποτέλεσε καταφύγιο των καταδιωκόμενων από την Κρήτη.

Το μικρό διαμάντι των Κυκλάδων είναι ένα ανεξερεύνητο νησί για πολλούς μέχρι σήμερα και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εξερεύνηση και περιπέτεια με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με skipper είναι ο μοναδικός τρόπος για να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε ένα θεαματικό μνημείο της φύσης τη Χρυσοσπηλιά. Το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιάς θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας και το μεγαλύτερο μέρος του είναι ανεξερεύνητο. Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι γεμάτο σταλακτίτες και σταλαγμίτες που σου κόβουν την ανάσα με την απόκοσμη και επιβλητική ομορφιά που κατέχουν. Η Χρυσοσπηλιά παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον αφού είναι το μοναδικό σπήλαιο όπου στα τοιχώματα του υπάρχουν πλήθος χαραγμένων αρχαίων ονομάτων και σπασμένα αγγεία.

Το νησί της Φολεγάνδρου αν και μικρό, διαθέτει αρκετές παραλίες και κολπίσκους που θα σας σαγηνεύσουν. Με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με καμπίνα σας παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα και να απολαύσετε τις δροσιστικές σας βουτιές ή καταδύσεις με άνεση και ασφάλεια στις πιο ειδυλλιακές και εύκολα προσβάσιμες ακτές του νησιού. Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια τριήμερη κρουαζιέρα με κάποιο ιστιοπλοϊκό σκάφος της επιλογής σας αφού αποτελεί μοναδικό τρόπο περιήγησης στις διαυγής παρθένες και εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες και κολπίσκους, Κάτεργο, Αγκάλη, Άγιο Νικόλαο, Φήρα, Γαλίφο, Λιβαδάκι και Αμπέλι συμπεριλαμβάνοντας εξορμήσεις στα πανέμορφα κοντινά νησιά Σίκινο, Μήλο, και Σαντορίνη με άνεση, πολυτέλεια και ιδιωτικότητα.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας αξίζει να επισκεφθείτε τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια του νησιού, τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα όπως τον Φάρο της Ασπρόπουντας, το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, την εκκλησία Παναγία, χτισμένη πάνω σε βράχο με ιδιότυπη αρχιτεκτονική και τα ρωμαϊκά αγάλματα στον αυλόγυρο της που αποτελεί το στολίδι του νησιού. Μέσα στον Ναό της εκκλησίας φυλάσσεται η θαυματουργή βυζαντινή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας που συνδέεται με πειρατικές ιστορίες και θρύλους του νησιού. Τέλος, το Κάστρο, ένα Μεσαιωνικό οικισμό που είναι και το παλαιότερο κομμάτι του νησιού. Η βόρεια πλευρά του οικισμού είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού σε ύψος 210 μέτρων με αρκετά σπίτια να μετρούν πάνω από χίλια χρόνια ζωής σε πολύ καλή κατάσταση και κατοικήσιμα.

Η Φολέγανδρος είναι ορεινό νησί με άγρια ομορφιά, γραφικούς οικισμούς, ακρωτήρια, ασμίλευτους κοκκινωπούς βράχους, ανεξερεύνητες θαλάσσιες σπηλιές και παραδεισένιες ανέγγιχτες παραλίες με θέα ισάξια της Σαντορίνης σαν βγαλμένη από παραμύθι. Οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι επισκέπτες δεν την αποκαλούν τυχαία μικρή Σαντορίνη.

 Το μικρό διαμάντι του Αιγαίου είναι ο ιδανικός προορισμός για να πραγματοποιήσετε μια ανεπανάληπτη πολυήμερη κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό σκάφος της επιλογής σας και να πλεύσετε σε κάποια από τα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων, Μήλο, Πάρο, Νάξο, Ίο, και Σαντορίνη με αρχικό, ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό την παραμυθένια Φολέγανδρο χαρίζοντας σας αξέχαστες αναμνήσεις και εμπειρίες. Μετά τις δροσιστικές σας βουτιές και τις συναρπαστικές εξερευνήσεις αξίζει να γευτείτε την ντόπια κουζίνα που φημίζεται για τις διάφορες θεσπέσιες πίτες της, όπως μανουρόπιτες, τυρόπιτες και καλασούνες που είναι ένα είδος πικάντικης κρεμμυδόπιτας, τα χειροποίητα ζυμαρικά σουλικάτα, βούρλα και ματσάτα με την ονειρεμένη γεύση φρεσκάδας που τα χαρακτηρίζει ως τα πιο ωραία φρέσκα ζυμαρικά στην Ελλάδα.

Παρόλο που το νησί πέρασε πολλές κατακτήσεις όπως των Ρωμαίων, Βενετών και Οθωμανών κατάφερε να διατηρηθεί παρθένο και να μας μαγεύει με την απαράμιλλη ομορφιά του. Ο τουρισμός στη Φολέγανδρο τα τελευταία χρόνια αυξάνεται διαρκώς και αυτό οφείλεται στο ότι είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές αναψυχής και χαλάρωσης αλλά είναι και προορισμός της θαλάσσιας περιπέτειας και της εξερεύνησης. Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι μικρό, συνδέει το Καραβοστάσι με τη Χώρα και την Άνω Μεριά και υπάρχει τοπικό λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια συχνά. Στο νησί υπάρχει ο Ναυτικός Όμιλος Φολεγάνδρου όπου διοργανώνει κάθε Αύγουστο αγώνες κολύμβησης και ιστιοπλοΐας στον Καραβοστάση και στην Αγκάλη. Τέλος, για τους λάτρεις των καταδύσεων το νησί διαθέτει καταδυτικό κέντρο όπου κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε να απολαύσετε συναρπαστικές καταδύσεις είτε αυτόνομες είτε οργανωμένες.

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους για διακοπές στη Φολέγανδρο είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τις απροσπέλαστες παρθένες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές του νησιού προσφέροντας σας την καλύτερη εμπειρία διακοπών που είχατε ποτέ!

Η Φολέγανδρος διαθέτει 1 λιμάνι, το οποίο είναι:

Λιμάνι Φολεγάνδρου: Ο Καραβοστάσης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Χώρα. Έχει άμεση επικοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά, της Μήλου, της Σικίνου, της Σαντορίνης, της Πάρου, της Νάξου, της Σερίφου, της Μυκόνου και του Ηρακλείου.  Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολλά είδη ιστιοπλοϊκών σκαφών καθώς υπάρχει αρκετή χωρητικότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα, τρόφιμα και νερό.