Σχοινούσα, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Σχοινούσα!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Σχοινούσα!

Επισκέπτες

H ενοικίαση ενός γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τη Σχοινούσσα, το νησί των πειρατών. Είναι ένα ήρεμο νησί, φημισμένο για τα μαγευτικά του τοπία και τις καταγάλανες ακτές του, τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε με το σκάφος αναψυχής της επιλογής σας. Στη Σχοινούσσα υπάρχει μια βολική μαρίνα, στην οποία θα βρείτε με ευκολία το ιδανικό γιοτ, ή μηχανοκίνητο σκάφος για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά γιοτ για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές είναι απεριόριστες:

Χάρη στην ταχύτητά τους, τα μηχανοκίνητα σκάφη αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν περισσότερα μέρη στο ίδιο ταξίδι. Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες νοικιάζοντας ένα γιοτ και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή της περιοχής ή και να επισκεφτείτε κάποια γειτονικά νησιά όπως είναι η Αμοργός, η Ιός και η Σαντορίνη. Η Σχοινούσα είναι ο ιδανικός προορισμός για να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελόρ σας σε κάποιο γιοτ της επιλογής σας. Αν πάλι διαθέτετε περιορισμένο χρόνο και επιθυμείτε να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη, ο ιδανικός τύπος σκαφών είναι τα μηχανοκίνητα σκάφη, καθώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυθημερόν κρουαζιέρες με άνεση και ταχύτητα σε περισσότερους προορισμούς όπως τη Νάξο, την Πάρο και τη Μύκονο.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Γιοτ στη Σχοινούσα

Δείτε περισσότερα>

Τα γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση και πολυτέλεια. Χάρη στις ισχυρές μηχανές τους, μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλους τύπους σκαφών ενώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επηρεάζονται λιγότερο από τους ανέμους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν άνετες διακοπές και κατ’ επέκταση, είναι και συνήθως η καλύτερη επιλογή για οικογένειες. Χάρη στην ταχύτητά τους, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους προορισμούς στο ίδιο ταξίδι ή να φτάσετε συντομότερα στον προορισμό σας και να αξιοποιήσετε τον κερδισμένο χρόνο όπως εσείς θέλετε. 

Η Σχοινούσα βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, στη σκιά της Νάξου. Είναι ένα ήσυχο νησί που χαρακτηρίζεται από το πεδινό του έδαφος, με χαμηλούς πράσινους λόφους και μικρές πεδιάδες ανάμεσά τους, αλλά και από μια πληθώρα από μαγευτικές, αμμώδεις παραλίες, κάτω από τον θερμό Κυκλαδίτικο ήλιο. Η Σχοινούσα είναι ένα λιγότερο δημοφιλές νησί, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια δέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες που την επιλέγουν για να βιώσουν γαλήνιες διακοπές, μακριά από το θόρυβο και την πολυκοσμία των άλλων νησιών.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Χώρα, ή αλλιώς Σχοινούσα, η οποία απέχει μόλις 1 χλμ. από τη μαρίνα Μερσίνη. Εκεί θα ανακαλύψετε το Λαογραφικό Μουσείο Σχοινούσας, το οποίο περέχει μια συλλογή αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των κατοίκων, καθώς και παραδοσιακές στολές του τόπου. Αξίζει, επίσης, μια επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας της Ακαθής, χτισμένη με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ενώ φημίζεται για την εικόνα της Παναγίας, στην οποία, αντί ο Χριστός να κάθεται στην αγκαλιά της, στέκεται όρθιος στο πλευρό της.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Σχοινούσα χρωστά το όνομά της στο θαμνώδες φυτό, σχίνο, που ευδοκιμεί σε όλο το νησί. Κατοικείται από τα αρχαία χρόνια, αλλά σε διάφορες ιστορικές χρονικές περιόδους εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της, λόγω των συχνών πειρατικών επιδρομών.

Σημαντικό σημείο αναφοράς αποτελεί η κατάκτηση του νησιού από τους Βενετούς κατά το Μεσαίωνα, και σώζεται έως σήμερα το Μεσαιωνικού Κάστρο, χτισμένο στη Χώρα με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Το Κάστρο χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την προστασία του πληθυσμού από πειρατές.

Η Σχοινούσα, ανεξάρτητα από τη μικρή της έκταση, διαθέτει συνολικά 13 ξεχωριστές παραλίες, όντας η μία πιο όμορφη από την άλλη. Η Μερσίνη, με χρυσή αμμουδιά και αρμυρίκια, βρίσκεται βολικά δίπλα στο λιμάνι, ο Γερολιμνιώνας, ήσυχη με βαθιά και γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, και η Ψιλή Άμμος, με τυρκουάζ νερά και χαρακτηριστικούς αμμόλοφους, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού. Αυτές είναι μόλις τρεις από τις πολλές επιλογές που έχετε. Οι γαλήνιες παραλίες της Σχοινούσας αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για μονοήμερη κρουαζιέρα με το πολυτελές γιοτ της επιλογής σας. Επίσης, με την ενοικίαση ενός μηχανοκίνητου σκάφους, έχετε την πολυτέλεια να οργανώσετε ένα τριήμερο ή εβδομαδιαίο ταξίδι σε κάποιο κοντινό νησί, όπως είναι η Ιός, η Ηρακλειά, τα Κουφονήσια και η Αμοργός. Τέλος, εάν έχετε σκοπό να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από τη Νάξο για να καταλήξετε στη Σχοινούσα, έχετε την άνεση να κλείσετε το ιδανικό μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής της επιλογής σας, απευθείας από τη Νάξο.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται πολιτιστικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις με χορό, τραγούδι και άφθονο φαγητό. Αν έχετε την τύχη να παρευρεθείτε σε μια από αυτές, θα δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα του νησιού όπως κοκκινιστό κατσικάκι, αρνάκι με λαχανικά, σκορπίνα με μακαρόνια, αμπελοφάσουλα και προπάντων την περίφημη ντόπια φάβα. Όσον αφορά τα γλυκά, θα δοκιμάσετε τα ξεροτήγανα, παστέλι και μελιτίνια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε με ντόπιο ρακόμελο, ξινομυζήθρα, λαδοτύρι και κοπανιστή από κατσικίσιο γάλα.

Η Σχοινούσα διαθέτει μια από τις πιο γραφικές μαρίνες των μικρών Κυκλάδων, στην οποία μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος της επιλογής σας με άνεση, πολυτέλεια και ασφάλεια.

Μαρίνα Μερσίνη: αποτελεί μια μαγευτική μαρίνα δίπλα ακριβώς από το λιμάνι και μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μήκους έως 60 μέτρα και βάθους έως 6 μέτρα. Σε απόσταση λίγων μέτρων θα βρείτε όλες τις άμεσες ανέσεις, όπως ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καφέ-μπαρ. Τέλος, σε απόσταση 40 χλμ. βρίσκεται το επιβατικό λιμάνι της Νάξου, το οποίο απέχει 4 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού.