Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στην Άνδρο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε την Άνδρο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων που είναι γεμάτη πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα τοπία και γραφικά χωριά. Με χαρακτηριστικά μοναδικά στις Κυκλάδες, όπως οι νερόμυλοι και τα πετρόχτιστα γεφύρια, η Άνδρος είναι μία ιδανική επιλογή για διακοπές στο Αιγαίο. Το νησί βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και από άλλα Κυκλαδονήσια, και γι' αυτό είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και island hopping. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά ιστιοπλοϊκά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να οργανώσετε εκδρομές στα κοντινά Κυκλαδονήσια όπως η Σύρος και η Τήνος αλλά και στην Εύβοια καθώς η Κάρυστος απέχει με σκάφος μόλις μερικές ώρες. Το νησί προσελκύει πολλούς νέους λόγω της κοσμοπολίτικης ζωής και των φυσικών ομορφιών του και πολλοί επιλέγουν να οργανώσουν το πάρτι τους ή ακόμα και το μπάτσελορ τους στο κατάστρωμα ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους με φόντο το Αιγαίο.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στην Άνδρο

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος για να πραγματοποιήσετε διακοπές στην Άνδρο και να ανακαλύψετε τις Κυκλάδες και τις κρυμμένες ομορφιές τους. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές της Άνδρου, αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου. Η ιστορία της Άνδρου και η μυθολογία, όπως είναι φυσικό, είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου και της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη μυθολογία πριν το 3.000 π.Χ. από την ένωση του Απόλλωνα με τη Ροιώ (κόρη του Σταφύλου, γιου του θεού Διόνυσου) γεννήθηκε ο Άνιος.

Ο Απόλλωνας έκανε τον Άνιο βασιλιά της Δήλου ο οποίος απέκτησε τρεις κόρες και δυο γιους, τον Άνδρο, και τον Μύκονο. Οι γιοί του βασίλεψαν στα δυο νησιά και τους έδωσαν τα ονόματα τους. Η μυθολογική καταγωγή των κατοίκων του νησιού ερμηνεύει την κυρίαρχη λατρεία του θεού Διόνυσου και την παρουσία των θεών – προγόνων στα νομίσματά τους.

Η Ιστορία της Άνδρου κατά την προϊστορική και αρχαϊκή εποχή αναφέρει ως πρώτους κατοίκους του νησιού τους Πελασγούς. Μετά ήρθαν οι Κάρες, αργότερα οι Φοίνικες, οι Κρήτες και τέλος οι Ίωνες. Κατά την κλασική εποχή οι Ανδρείοι μαζί με τους Χαλκιδείς ιδρύουν στη Χαλκιδική 4 πόλεις – αποικίες, την Άκανθο, την Άργιλο, τη Σάνη και την ονομαστή Στάγειρα πατρίδα του φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Το 1566 ή Άνδρος έπεσε στα χέρια των Οθωμανών και στο διάστημα της οθωμανικής κυριαρχίας το νησί έχαιρε προνομιακής μεταχείρισης, πράγμα που της εξασφάλισε μια σχετική οικονομική ευημερία και κατά την ίδια περίοδο παρατηρείται αλματώδης ανάπτυξη της ναυτιλίας στο νησί. Στη νεότερη ιστορία η Άνδρος επλήγη από δύο παγκόσμιους πολέμους που προκάλεσαν σοβαρές απώλειες σε ζωές και καράβια, ενώ η Χώρα το 1944 βομβαρδίστηκε πολλές φορές. Φυσικά, το νησί λόγω της μακράς ιστορίας του είναι γεμάτο και με αξιοθέατα και μουσεία που αξίζει να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας εκεί, όπως το αρχαιολογικό μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος Ζαγοράς, η αρχαία πόλη της Υψηλής, οι πηγές στις Μένητες, το μνημείο του Αφανή Ναύτη και το Κάτω Κάστρο.

Εκτός από τα αξιοθέατα, στην Άνδρο θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα! Με άμμο, βράχια ή βότσαλα, χαρακτηριστικό τους είναι πάντα τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά και θα βρείτε τόσο οργανωμένες όσο και πιο απομονωμένες που μπορείτε να επισκεφθείτε με την ενοικίαση ενός γιοτ, ενώ σε μερικές μπορείς να δοκιμάσετε και θαλάσσια σπορ. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι η Άχλα, της Γριάς το πήδημα, το Μπατσί, το Νειμποριό και η Χρυσή Άμμος.

Τέλος, λόγω της τοποθεσίας του νησιού, από την Άνδρο μπορείτε εύκολα με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους να οργανώσετε ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές στην Εύβοια, τη Σύρο, την Τήνο, την Τζιά ή τη Μύκονο!

Η Άνδρος συνδέεται με την Αττική από το λιμάνι της Ραφήνας και το ταξίδι διαρκεί μόνο 2 ώρες με συμβατικό πλοίο. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια, που πυκνώνουν τα σαββατοκύριακα και τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ το νησί συνδέεται απευθείας με την Τήνο και τη Μύκονο με καθημερινά δρομολόγια και με τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων αραιότερα.

Γαύριο

Το λιμάνι βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, στον οικισμό Γαύριο, ενώ η Χώρα είναι στην ανατολική πλευρά, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων περίπου από το λιμάνι. Είναι ένα καλά προστατευμένο από τους ανέμους λιμάνι καθώς βρίσκεται σε κλειστό όρμο και θα βρείτε εύκολα μία θέση για να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας.