Ραφήνα, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Ραφήνα!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στη Ραφήνα!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός γιοτ είναι ο ιδανικός τρόπος για να επισκεφθείτε τη Ραφήνα, η οποία αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής μετά τον Πειραιά. Η πόλη έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη ως τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια, χάρη στην Αττική οδό· καθώς απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, προτιμάται από οικογένειες με παιδιά, ως μία κοντινή εξόρμηση για το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά γιοτ για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Χάρη στην ταχύτητά τους, τα μηχανοκίνητα σκάφη αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν περισσότερα μέρη στο ίδιο ταξίδι. Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού και έπειτα να πλεύσετε σε κοντινές περιοχές, όπως στη Νέα Μάκρη και στον Μαραθώνας. Ακόμα, από το λιμάνι της Ραφήνας και με την ενοικίαση ενός γιοτ, μπορείτε να κάνετε πολυήμερες διακοπές στα νησιά των βορειοδυτικών Κυκλάδων, καθώς είναι το πιο κοντινό λιμάνι σε αυτά.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Γιοτ στη Ραφήνα

Δείτε περισσότερα>

 Τα γιοτ είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με άνεση και πολυτέλεια. Χάρη στις ισχυρές μηχανές τους μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλους τύπους σκαφών ενώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επηρεάζονται λιγότερο από τους ανέμους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν άνετες διακοπές και, κατ’ επέκταση είναι και συνήθως η καλύτερη επιλογή για οικογένειες. Χάρη στην ταχύτητά τους, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερους προορισμούς στο ίδιο ταξίδι ή να φτάσετε συντομότερα στον προορισμό σας και να αξιοποιήσετε τον κερδισμένο χρόνο όπως εσείς θέλετε. Η Ραφήνα πρόκειται για έναν ιστορικό δήμο, ο οποίος κατοικήθηκε από τα προϊστορικά κιόλας χρόνια. Στην περιοχή έχουν βρεθεί σε ανασκαφές ορθογώνια σπίτια της προϊστορικής εποχής, καθώς και εγκαταστάσεις κατεργασίας χαλκού. Η πόλη αρχικά ονομαζόταν «Αραφήν» από τον πρώτο της κυβερνήτη, τον Αραφήνα, ο οποίος ήταν ένας από τους 100 ήρωες της Αττικής. Η αρχαία Ραφήνα βρισκόταν πάνω από το λιμάνι, στη θέση Ασκηταριό (παραλία Μαρίκες) και εκεί βρέθηκαν οχυρωμένοι οικισμοί της πρώιμης εποχής του Χαλκού. Αργότερα, η πόλη ονομάστηκε Νέα Τρίγλια, καθώς εγκαταστάθηκαν εκεί κάτοικοι της Τριγλίας από τη Μικρά Ασία. Κατά τη διάρκεια του διωγμού, το 1922, πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με τα πλοία του Τριγλιανού εφοπλιστή, Φίλιππου Καβουνίδη, και εγκαταστάθηκαν στη Ραφήνα το 1923. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τη ζωή αυτών των κατοίκων με το να επισκεφθείτε το Λαογραφικό μουσείο που ίδρυσαν οι Τριγλιανοί μετά την εγκατάστασή τους στη Ραφήνα.

 Εκτός από τη σπουδαία ιστορία της, η Ραφήνα ξεχωρίζει και για τις δύο μοναδικές παραλίες της: την κεντρική, η οποία βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι και προσελκύει τον περισσότερο κόσμο και τη δημοφιλή παραλία «Μαρίκες», η οποία οφείλει το όνομά της στη Μαρίκα Χίλμπερτ, μια Αυστριακή που έφτασε στη Ραφήνα με την οικογένειά της μετά το 1920 και στην οποία ανήκει το σπίτι στην άκρη της παραλίας. Αυτό που κάνει την παραλία Μαρίκες να ξεχωρίζει είναι το ότι δίπλα βρίσκεται το Ασκηταριό, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος μεταλλουργίας από την προϊστορική εποχή. Αυτός δημιουργήθηκε από ασκητές, το 3.000 π.Χ., και έμοιαζε μορφολογικά με το Άγιο Όρος. Από το λιμάνι της Ραφήνας μπορείτε να ανακαλύψετε εύκολα με ένα γιοτ τους κοντινούς παραλιακούς προορισμούς, όπως τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνας. Μπορείτε, επίσης, να οργανώσετε διακοπές στα κοντινά νησιά των Κυκλάδων, όπως τη Μύκονο, την  Άνδρος και την Τήνο αλλά και το Μαρμάρι Ευβοίας.

Η Ραφήνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Αττικής, με περίπου 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο απέχει μόλις 27 λεπτά με το αυτοκίνητο. Το λιμάνι και το αεροδρόμιο συνδέονται και με λεωφορείο ΚΤΕΛ.

Λιμάνι Ραφήνας: Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου θα βρείτε πολλά καταστήματα και υπηρεσίες και στο οποίο μπορείτε εύκολα να φτάσετε με τα πόδια από το κέντρο στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η κίνηση στο λιμάνι της Ραφήνας είναι συνήθως αυξημένη, οπότε είναι καλό να είστε εκεί τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου, ειδικά αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο. Εξυπηρετεί πολλά καθημερινά δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα και την Αττική με τα νησιά των βορειοδυτικών και κεντρικών Κυκλάδων, με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και με την Κρήτη. Επίσης, υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Ραφήνα προς το Μαρμάρι της Εύβοιας.