Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στη Μυτιλήνη!

Επισκέπτες

H ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη Μυτιλήνη, τη “πρωτεύουσα” του ούζου. Η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα της Λέσβου και το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Ως σύγχρονη πόλη αποτελεί διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο καθώς και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Υπουργείου Αιγαίου. Η Μυτιλήνη βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου χτισμένη πάνω σε επτά λόφους απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια, Αϊβαλί και Δικελί. Η Λέσβος ή κοινώς Μυτιλήνη χαρακτηρίζεται ως η πρωτεύουσα του ούζου λόγω το ότι υπάρχουν πολλά διάσημα ποτοποιία στο νησί με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές τοπικές ποικιλίες ούζου που δεν μπορείτε να βρείτε στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο καθώς και για τα τυροκομικά της προϊόντα, τις θεσπέσιες σαρδέλες της και το ελαιόλαδο.Το νησί είναι ένα ξεχωριστό παραδοσιακό στολίδι του βορειοανατολικού Αιγαίου αφού διαθέτει πολυποίκιλο φυσικό κάλλος, εκθαμβωτικά αρχιτεκτονικά και ιδιαίτερα γεωλογικά στοιχεία. Η Μυτιλήνη είναι ο ιδανικός τόπος προορισμού για να πραγματοποιήσετε ένα μαγευτικό γαμήλιο ταξίδι ή ακόμα και πολυήμερη κρουαζιέρα στα παράλια της Μικράς Ασίας το υπέροχο Αϊβαλί και Δικελί με αρχικό ή τελικό προορισμό την εντυπωσιακή νήσο με τις σαγηνευτικές παραλίες της και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τις πολυποίκιλες πόλεις και τα γραφικά χωριά με τα ρομαντικά λιθόστρωτα σοκάκια της ναυλώνοντας το ιδανικό γιοτ, ιστιοπλοϊκό ή καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μονοήμερες κρουαζιέρες και να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού. Το ήπιο κλίμα κατά τη διάρκεια σχεδόν όλου του χρόνου στο νησί και η εύκολη πρόσβαση καθώς διαθέτει δύο λιμάνια και δύο μαρίνες το καθιστά ιδανικό τόπο προορισμού για να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε μια δεξίωση ή ακόμα και το bachelor σας σε κάποιο γιοτ ή καταμαράν της επιλογής σας με πολυτέλεια και ιδιωτικότητα. Επίσης, σας παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια πολυήμερη κρουαζιέρα αναψυχής με σκάφος της επιλογής σας και να ταξιδέψετε σε κάποια από τα υπέροχα νησιά των Δωδεκανήσων με κύριο προορισμό τη σαγηνευτική Μυτιλήνη. Τέλος, άλλη μια ιδανική επιλογή για εσάς είναι η ενοικίαση ενός σκάφους με skipper για να πλεύσετε στα καταγάλανα νερά του νησιού, τις δημοφιλείς αλλά και τις απομονωμένες μαγευτικές παραλίες, τους γοητευτικούς όρμους με τους ηφαιστειακούς βράχους και τα ηφαιστειακά πετρώματα αγναντεύοντας τα φανταστικά παράκτια τοπία. Τα θαλάσσια μυστήρια του νησιού σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε χαρίζοντας σας μοναδικές στιγμές και εμπειρίες.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στη Μυτιλήνη

Δείτε περισσότερα>

Η Μυτιλήνη από τα αρχαία χρόνια αποτελούσε πρωτεύουσα της Λέσβου και οι κάτοικοι του νησιού αναφερόντουσαν με την κοινή ονομασία ως Μυτιληναίοι ή Λέσβιοι. Η νήσος πήρε το όνομα της από τον Λέσβο που εγκαταστάθηκε στο νησί μαζί με Λαπίθες από τη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τη μυθική παράδοση πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Πελασγοί μετέπειτα εγκαταστάθηκαν στο νησί οι Αιολείς που αναμείχθηκαν με τον παλαιότερο πληθυσμό και έδωσαν στο νησί τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Οι Αιολείς ίδρυσαν τις πέντε σημαντικότερες πόλεις του νησιού τη Μυτιλήνη, τη Μήθυμνα, την Άντισσα, την Πύρρα και την Ερεσός. Οι Λέσβιοι ή κοινώς Μυτιληναίοι έγιναν εξαιρετικά δραστήριοι στη θάλασσα και αποίκησαν τις ακτές της Μικράς Ασίας φτάνοντας μέχρι την Τρωάδα τα σημερινά Δαρδανέλια η οποία έγινε γνωστή σαν Ακτή των Μυτιληναίων καθιστώντας το νησί ισχυρή ναυτική δύναμη στο Αιγαίο. Περίπου το 570 π.Χ. οι Μυτιληναίοι ήταν οι μόνοι Αιολείς που πήραν μέρος στον αποικισμό της Ναυκράτιδος στην Αίγυπτο. Η Μυτιλήνη είναι χτισμένη πάνω σε επτά λόφους στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και αποτελεί έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς επίσης και του Υπουργείου Αιγαίου. Μπορείτε να κλείσετε ένα γιοτ ή καταμαράν της επιλογής σας και να πραγματοποιήσετε πενταήμερη κρουαζιέρα διακοπών στα υπέροχα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Ικαρία, Σάμο, Λήμνο, Χίο με αρχικό, ενδιάμεσο η τελικό προορισμό τη μαγευτική Μυτιλήνη. 

Η Μυτιλήνη είναι ποικιλόμορφη αρχιτεκτονικά με πολλά δυτικοευρωπαϊκά στοιχεία όπως νεογοτθικά, μπελ επόκ, αναγεννησιακά, μπαρόκ, νεοκλασικά, παραδοσιακά αρχοντικά που δημιουργούν μία ιδιαίτερα ξεχωριστή αρχιτεκτονική εικόνα για την πόλη αλλά και όλο το νησί. Με την ενοικίαση ενός γιοτ ή καταμαράν της αρέσκειας σας δίνεται δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τριήμερη κρουαζιέρα στην εκθαμβωτική Μυτιλήνη και να εξερευνήσετε τη μαγευτική θαλάσσια ακτογραμμή της με στάσεις στους θαλάσσιους κολπίσκους που διαθέτει, τις ειδυλλιακές παραλίες της, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα πολυάριθμα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα σε όλο το νησί.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών αναψυχής σας αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης, το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Τεριάντ, το Μουσείο Έργων Θεοφίλου, το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Μυτιλήνη, το Κάστρο της Μυτιλήνης, το Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922 στη Σκάλα Λουτρών, το Μνημείο Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνη, το Ρωμαϊκό υδραγωγείο στη Μόρια και ο Ναός του Αγίου Θεράποντα μια καταπληκτική εκκλησία και η μεγαλύτερη στη Μυτιλήνη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Επίσης, αν σας αρέσει η πεζοπορία μπορείτε να περιηγηθείτε στις εύφορες κοιλάδες του νησιού, στους θαυμάσιους καταρράκτες και τα πανέμορφα σπήλαια που διαθέτει.

Η Μυτιλήνη ή κοινώς Λέσβος πέρασε από πολλές κατακτήσεις όπως των Ρωμαίων όπου κατασκευάζεται το Υδραγωγείο της Μόριας, τα ψηφιδωτά δάπεδα των επαύλεων της Επάνω Σκάλας, το Θέατρο και το Ιερό της Θερμίας Αρτέμιδος, τη βυζαντινή περίοδο όπου δημιουργούνται πολυάριθμες εκκλησίες και μοναστήρια καθώς και η πρώτη παροικία Γενοβέζων στην πρωτεύουσα του νησιού με βάση τη συνθήκη του Νυμφαίου. Έπειτα ακολούθησε η κυριαρχία της Γενουατοκρατίας σχεδόν για 100 χρόνια ώσπου κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς. Επί Τουρκοκρατίας γεννήθηκε στη Λέσβο ο ξακουστός ελληνικής καταγωγής Αρχιναύαρχος του Οθωμανικού στόλου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Η ενοικίαση ενός γιοτ ή καταμαράν είναι η ιδανική επιλογή για να πραγματοποιήσετε ένα ονειρικό ταξίδι του μέλιτος ή ακόμα και πολυήμερη κρουαζιέρα στα παράλια της Μικράς Ασίας το υπέροχο Αϊβαλί και Δικελί με αρχικό ή τελικό προορισμό την εντυπωσιακή Λέσβο με τις πολυποίκιλες πόλεις και χωριά που διαθέτει, τα ρομαντικά λιθόστρωτα σοκάκια της και τις θεσπέσιες ακτές της με τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. 

Οι ακτές της Μυτιλήνης ή αλλιώς Λέσβου εμφανίζουν πλούσιο διαμελισμό με χρυσαφένιες παραλίες και πλούσια υδρόβια βλάστηση βγαλμένες σαν από παραμύθι. Η ενοικίαση σκάφους με καμπίνα είναι η ιδανική επιλογή για να ανακαλύψετε τις μαγευτικές ποικιλόμορφες και συγκλονιστικές παραλίες του νησιού με τα διάφανα νερά και τους φανταστικούς κολπίσκους με τα ηφαιστειακά πετρώματα και βράχους. Οι πιο δημοφιλείς είναι η Σκάλα Ερεσσού, το Κανόνι, ο Άγιος Ερμογένης, η Σκάλα Καλλονής, η Νυφίδα, η Άναξος, τα Τσαμάκια, το Σίγρι και ο Άγιος Ισίδωρος. Αν πάλι προτιμάτε την απομόνωση οι παραλίες Τσόνια με την κόκκινη αμμουδιά, Χρούσο, Χρυσή Ακτή και Άντισσα είναι οι ιδανικές για να απολαύσετε τις δροσιστικές βουτιές σας στα βαθιά καταγάλανα νερά τους και η ενοικίαση ενός σκάφους με καμπίνα αποτελεί την τέλεια επιλογή προσφέροντας σας άνεση και ευκολίες καθώς θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε νερό, τρόφιμα και ότι άλλο επιθυμείτε αφού οι συγκεκριμένες παραλίες δεν τα διαθέτουν. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ οι ιδανικές παραλίες για εσάς είναι, Πέτρα, Βατερά και Φανερωμένη αφού διαθέτουν τις κατάλληλες θαλάσσιες υποδομές. Τέλος, Οι παραλίες της Εφταλούς οι λεγόμενες ασημένιες παραλίες αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες λόγω των ιαματικών πηγών της περιοχής και ο Κόλπος Γέρας με τις πολλές μικρές παραλίες που διαθέτει αλλά κυρίως το πλατύ αμμουδερό Τάρτι είναι ότι πρέπει για εσάς που σας αρέσει το ψάρεμα. Κατά τις θαλάσσιες περιπέτειες σας θα συναντήσετε θαλάσσιους φίλους όπως δελφίνια και το σπάνιο είδος προς εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας μοναχός. Η ενοικίαση ενός σκάφους για διακοπές στη Μυτιλήνη θα σας προσφέρει αδιαμφισβήτητα την καλύτερη εμπειρία διακοπών που είχατε ποτέ!

Η νήσος διαθέτει 2 λιμάνια και 2 μαρίνες. Το κεντρικό λιμάνι του νησιού βρίσκεται στην ομώνυμη πρωτεύουσα μαζί με τη μια από τις δύο τις μαρίνες του νησιού. Το Σίγρι αποτελεί το δεύτερο λιμάνι της νήσου και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της νήσου σε απόσταση 94 χιλιομέτρων από τη Μυτιλήνη. Επίσης, στο Σίγρι βρίσκεται ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο το οποίο ανήκει στο Παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO. Η μαρίνα Πλωμαρίου βρίσκεται στα νότια παράλια του νησιού. Επιπλέον, το νησί διαθέτει και 2 μεγάλους κόλπους την Καλλονή και τον Γέρα. Η Λέσβος εξακολουθεί να διατηρεί αναλλοίωτη τη φυσική ομορφιά του μέχρι και σήμερα ανεξάρτητα από τις κατακτήσεις, τις φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές που έχει υποστεί. Τα δύο τρίτα της Λέσβου καλύπτονται από ηφαιστειακά πετρώματα, ηφαιστειακό τόφφο και στάχτη. Τα ηφαιστειακά πετρώματα καταλαμβάνουν το βόρειο, κεντρικό και δυτικό τμήμα της Λέσβου. Τα δάση της καλύπτουν σχεδόν το ένα πέμπτο της επιφάνειάς της και οι ελαιώνες της, το ένα τέταρτο της έκτασής της. Το νησί διαθέτει πλούσια και πυκνή βλάστηση παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του είναι άγονο.

Η νήσος διαθέτει πλούσια παράδοση στη μουσική και την ποίηση από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα καθώς αποτελεί γενέτειρα του Τέρπανδρου, δημιουργού της αιολικής λυρικής ποίησης, του Αλκαίου, της Σαπφούς, του Αρίωνα και του μουσικοδιδάσκαλου Γεωργίου του Λεσβίου.Τα φανταστικά τοπία σε συνδυασμό με τους φιλόξενους κατοίκους της και την καταπληκτική μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα συνθέτουν μια σπάνια αρμονία στο νησί. Η Λέσβος διαθέτει πολύ καλό οδικό δίκτυο αλλά είναι δύσκολο να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές της νήσου λόγω των μεγάλων αποστάσεων της. Η ενοικίαση ενός γιοτ ή καταμαράν της επιλογής σας, θα σας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για να πραγματοποιήσετε ονειρικές πολυήμερες κρουαζιέρες αναψυχής στα υπέροχα Δωδεκάνησα, στις γραφικές Κυκλάδες, σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η ακόμα και στα υπέροχα τουρκικά παράλια Αϊβαλί και Δικελί με αρχικό, ενδιάμεσο η τελικό προορισμό τη σαγηνευτική πολυποίκιλη Μυτιλήνη  στο νησί της Λέσβου.

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσετε το αριστουργηματικό ασυνήθιστο φυσικό κάλλος που παρουσιάζουν οι ακτές της Μυτιλήνης.

Η Μυτιλήνη διαθέτει το σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" και συνδέεται με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, καθώς και με νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω των αερογραμμών της Aegean Airlines, της Astra Airlines, της Sky Express και της Minoan Air. Κατά την τουριστική περίοδο πραγματοποιούνται ναυλωμένες πτήσεις με charter από και προς διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επίσης, διαθέτει 2 λιμάνια και 2 μαρίνες.

Λιμάνι Μυτιλήνης: Το λιμάνι της Μυτιλήνης έχει άμεση επικοινωνία με τον Πειραιά, τη Λήμνο, τον Άη Στράτη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Δωδεκάνησα, το Δικελί και το Αϊβαλί.

Λιμάνι Σιγρίου: Το λιμάνι του Σιγρίου στη δυτική Λέσβο συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, τη Σάμο, τη Ρόδο, τη Χίο, την Κω, την Κάλυμνο και τη Ρόδο.

Μαρίνα Μυτιλήνης: Η μαρίνα Μυτιλήνης βρίσκεται πλησίον του κεντρικού λιμανιού της.

Μαρίνα Πλωμαρίου: Η μαρίνα Πλωμαρίου βρίσκεται στη νότια πλευρά της Λέσβου.