Σάμος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στην Σάμο!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στην Σάμο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση σκάφους στην Σάμο μπορεί να σας ξεναγήσει σε πολλά όμορφα μέρη. Η περίμετρος αυτού του μεγάλου νησιού φτάνει τα 86 ναυτικά μίλια και είναι γεμάτο με πολυάριθμες επιλογές για μπάνιο, φαγητό και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Οι ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής είναι μία μοναδική εμπειρία στο νησί που επιτρέπει να περιηγηθεί εύκολα κανείς κατά μήκος όλων των πανέμορφων ακτών της. Θα χαρακτηρίζαμε την Σάμο ιδανικό προορισμό για διακοπές με σκάφος. Στις μαρίνες του νησιού μπορείτε να βρείτε το ιδανικό καταμαράν, ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό με καπετάνιο, ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα στο κοντινό νησάκι την Σαμιοπούλα. Μπορείτε απλά να κλείσετε ένα γιοτ ή ένα καταμαράν για να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελορ σας. Τέλος η Σάμος είναι κοντά στους Φούρνους, την Ικαρία και την Τουρκία με την ενοικίαση ενός κατάλληλου σκάφους μεταβαίνετε και σ’ αυτές τις όμορφες τοποθεσίες.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στην Σάμο

Δείτε περισσότερα>

Η Σάμος που βρίσκεται μία ανάσα από τις ακτές της Τουρκίας είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία. Η Σάμος στην αρχαιότητα ήταν μεγάλο εμπορικό κέντρο λόγω της θέσης της. Το νησί ήταν γνωστό από την αρχαιότητα για τα κρασιά του και τα κεραμικά του, που τα εξήγαγε. Το όνομα της εμφανίζεται σε ιστορικές πηγές της αρχαιότητας και σημαίνει “ύψος παρά την ακτήν” λόγω των μεγάλων βουνοκορφών της. Ο πρώτος βασιλιάς της Σάμου ήταν ο Αγκαίος, ένας από τους ήρωες της αργοναυτικής εκστρατείας ενώ τον 11ο π.Χ. αιώνα κυριάρχησαν οι Ίωνες στο νησί. Η περίοδος μεγαλύτερης ακμής στην αρχαιότητα ήταν τον 6ο π.Χ. αιώνα με τον τύραννο Πολυκράτη όπου η ναυτιλία και το εμπόριο αναπτύχθηκαν. Τα μεγαλύτερα έργα της εποχής αυτής είναι τα πολυκράτεια τείχη, το Ευπαλίνειο όρυγμα, το λιμάνι και το Ηραίο. Ένα μέρος που σίγουρα θα περάσετε αν επιλέξετε διακοπές με σκάφος είναι το στενό της Μυκάλης, η θάλασσα ανάμεσα στη Σάμο και τη Μικρά Ασία, όπου το 479 π.Χ. έγινε η τελευταία ναυμαχία και πεζομαχία μεταξύ Ελλήνων και Περσών. Εκεί νίκησαν οι Έλληνες και διέκοψαν την επέκταση των Περσών στην δύση.

Η Σάμος σήμερα θα λέγαμε ότι είναι γνωστή για το γλυκό μοσχάτο κρασί της, το Νέκταρ, την πλούσια βλάστηση, τα τουριστικά αξιοθέατα αλλά και τις ιστορικές προσωπικότητες όπως τον φιλόσοφο και θεμελιωτή των μαθηματικών Πυθαγόρα, τον φιλόσοφο Επίκουρο και τον αστρονόμο Αρίσταρχο. Μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στην Σάμο είναι το Ηραίον, όπου σύμφωνα με την μυθολογία γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεά Ήρα, το Ευπαλίνειο όρυγμα μία σήραγγα θαύμα της μηχανικής, την αμφιθεατρική πρωτεύουσα του νησιού με τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια της και τις πανέμορφες παραλίες της.

Όσον αφορά τις παραλίες που δίνουν στους επισκέπτες την ιδέα ότι βρίσκονται σε νησί της Καραϊβικής αξίζει να αναφέρουμε τα Λεμονάκια, την Τσαμαδού, το Κοκκάρι, τη Ψιλή άμμο, το Λιμνιώνα, τα Βοτσαλάκια και το Ποτάμι όπου βρίσκονται και οι πανέμορφοι καταρράκτες. Το νησί αποτελείται από πυκνά δάση, εύφορες πεδιάδες όπου παράγονται τα φημισμένα προϊόντα της Σάμου το λάδι και το κρασί, όμορφα χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική όπως τον Μαραθόκαμπο και τους Μανωλάτες που έχουν μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τέλος, οι λάτρεις του νερού θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν θαλάσσια σπορ όπως windsurf στο club κοκκαρίου και Scuba Diving στο Πυθαγόρειο.

Όσοι ακολουθήσουν τις διακοπές που προτείνουμε νοικιάζοντας ένα καταμαράν, ιστιοπλοϊκό ή γιοτ θα έχουν εύκολη πρόσβαση στις μαγευτικές παραλίες της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού το Μεγάλο και μικρό Σεϊτάνι. Το μεγάλο Σεϊτάνι δεν διαθέτει οδική πρόσβαση και είναι ερημική παραλία ενταγμένη στο δίκτυο προστασίας Natura 2000 λόγω του ότι φιλοξενεί φώκιες Monachus Monachus. H παραλία είναι ιδανικό μέρος για camping ενώ τα τιρκουάζ νερά με την λευκή άμμο θα σας μαγέψουν. Επίσης, η μικρή Σαμιοπούλα που απέχει μόλις μισό μίλι από την Σάμο έχει θέση για να αγκυροβολήσετε στον μικρό κόλπο του Κατσακά προστατευμένο από ανέμους. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε την μοναδική παραλία του νησιού τη Ψαλίδα που έχει λευκή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά. Τέλος, για τους τολμηρούς που θέλουν να ανοιχτούν και να φτάσουν στους Φούρνους Κορσεών θα απολαύσουν την ηρεμία του τοπίου και στο λιμάνι τους, το ουζάκι, τα φρέσκα ψάρια και τις μοναδικές αστακομακαρονάδες.

Μία επίσκεψη στην Τουρκία στην μαρίνα Setur Kusadasi μπορεί να απογειώσει τις καλοκαιρινες διακοπές σας και να σας μεταφέρει στην ζωή μιας κοσμοπολίτικης πόλης. Το Κουσάντασι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο έχει 90.652 κατοίκους και βρίσκεται 20 χλμ. από την Αρχαία Έφεσο ένα σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της αρχαιότητας. Τα πιο σημαντικά μνημεία που θα συναντήσετε εκεί είναι ο ναός της Αρτέμιδος, που συγκαταλέγεται σ’ ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, ο ναός του Απόλλωνα, η πύλη του Ηρακλή, η βιβλιοθήκη του Κέλσου, το τρίτο μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο, η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη, το Σπίτι της Παναγίας, το Ωδείο του Αδριανού και τον Ναό του Αδριανού. Κοντά στο λιμάνι είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Τουρκία, ενώ θα βρείτε σχολή κατάδυσης που διοργανώνει εκδρομές και θαλάσσια σπορ για κάθε γούστο. Οι πιο γνωστές παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι η Kustur beach και η παραλία των γυναικών που πήρε το όνομα της διότι παλαιότερα επιτρεπόταν το μπάνιο εκεί μόνο στις γυναίκες. H Τουρκία και το Κουσάντασι είναι γνωστό για το εμπόριο δερμάτινων όπου μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα όπως χαλιά, χειροποίητα κοσμήματα κ.α.. Τέλος, η πόλη της Σμύρνης βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. από το Κουσάντασι για όσους θελήσουν να επισκεφθούν την ιστορική πόλη, ενώ σε 75 χλμ. απόσταση είναι το αεροδρόμιο της Σμύρνης για όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν μέσω αυτού.

Η Σάμος με πρωτεύουσα και λιμάνι την ίδια την πόλη της Σάμου απέχει 15 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα της.

Το Πυθαγόρειο που φιλοξενεί την μεγαλύτερη μαρίνα απέχει μόλις 2,9 χλμ. Οι μαρίνες της Σάμου καλύπτουν όλες τις πλευρές του νησιού και έχουν ως εξής:

Η Μαρίνα Σάμου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού, μόλις 0,5 χλμ. από το Πυθαγόρειο, με χωρητικότητα ελλιμενισμού 280 σκάφη και μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μήκους έως 50 μ. Εύκολα μπορεί να ανεφοδιαστεί κανείς με όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι από την πόλη του Πυθαγορείου.

Η Μαρίνα Μαραθοκάμπου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού και απέχει 31,9 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα Σάμου. Πολύ κοντά με τα πόδια βρίσκεται ένας όμορφος πλακόστρωτος δρόμος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε ταβέρνες, ουζερί, καφετέριες και μάρκετ για να εφοδιαστείτε.

Η Μαρίνα Καρλοβάσου βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού και απέχει 36,7 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα Σάμου. Είναι δίπλα στο λιμάνι του Καρλοβάσου ενώ πολύ κοντά μπορείτε να βρείτε καφετέριες, ταβέρνες και μία όμορφη παιδική χαρά.

Η Μαρίνα Βαθέος βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, στο βορειοανατολικό μέρος του και απέχει 15,4 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα Σάμου. Με τα πόδια μπορείτε να ξεναγηθείτε στο όμορφο αμφιθεατρικό λιμάνι της Σάμου, σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες αλλά και σούπερ μάρκετ για να ανεφοδιαστείτε χρήσιμα πράγματα για το ταξίδι σας.