Αργολικός Κόλπος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στον Αργολικό Κόλπο!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στον Αργολικό Κόλπο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τον Αργολικό κόλπο που βρίσκεται ανάμεσα στην Αργολική χερσόνησο και τα παράλια της Αρκαδίας. Ο Αργολικός κόλπος μαζί με τον Σαρωνικό κόλπο και τα νότια παράλια της Αργολίδας ορίζουν την περιοχή του Αργοσαρωνικού.

Στα παράλια του Αργολικού κόλπου θα βρείτε πολλές οργανωμένες παραλίες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα το ιδανικό γιοτ, ιστιοπλοϊκό ή καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να επισκεφθείτε τις πιο γνωστές παραλιακές πόλεις, το Ναύπλιο, το Τολό, το Πόρτο Χέλι αλλά και τις Σπέτσες που βρίσκονται στην έξοδο του Αργολικού κόλπου. Λόγω της κοντινής απόστασης αυτών των πόλεων από την Αθήνα, μπορείτε εύκολα να φτάσετε εκεί με το αυτοκίνητο σας και ύστερα να κάνετε ένα πάρτι με φίλους ή ακόμα το μπάτσελορ σας σε ένα καταμαράν ή γιοτ.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στον Αργολικό Κόλπο

Δείτε περισσότερα>

Ο Αργολικός κόλπος είχε πολύ μεγάλη γεωγραφική και ιστορική σημασία κατά την αρχαιότητα, λόγω της απόστασης του από την Αθήνα. Τα παράλια του σχηματίζονται ομαλά στο βόρειο τμήμα του, εκεί που συναντά τον κάμπο του Άργους, και απόκρημνα με μικρούς ή μεγαλύτερους όρμους στα ανατολικά. Σε καιρό ειρήνης και ανάπτυξης του εμπορίου, τα λιμάνια του κόλπου συμμετείχαν στα δίκτυα θαλάσσιας επικοινωνίας, προσφέροντας ασφαλές αγκυροβόλιο στα εμπορικά σκάφη. Σε περιόδους συγκρούσεων, ο έλεγχός τους ήταν πάντα ζητούμενο για τους διεκδικητές του Αιγαίου.

Το Ναύπλιο αποτελεί μία από τις ωραιότερες πόλεις της Αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας καθώς ήταν και η πρωτεύουσα του κράτους από το 1823 έως το 1834. Το Ναύπλιο, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του είναι ιδανικό για ολιγοήμερες διακοπές με φίλους, όπου αφού περπατήσετε τα παραδοσιακά σοκάκια του μπορείτε να νοικιάσετε ένα μηχανοκίνητο σκάφος ή γιοτ, με ή χωρίς καπετάνιο ή ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να επισκεφθείτε το ιστορικής σημασίας Μπούρτζι σε 10’ μόλις λεπτά. Ύστερα μπορείτε να συνεχίσετε την κρουαζιέρα σας φτάνοντας στο παραθαλάσσιο χωριό Τολό με μόλις 2.500 μόνιμους κατοίκους. Το Τολό λόγω του μικρού του μεγέθους και των οργανωμένων του παραλιών προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές και με την ενοικίαση ενός γιοτ μπορείτε να επισκεφθείτε τις δύο παραλίες του χωριού και των τριών βραχονησίδων που βρίσκονται απέναντι, Κορωνήσι, Ρόμβη και Δασκαλειό.

Ένας άλλος δημοφιλής προορισμός του Αργολικού κόλπου είναι το Πόρτο Χέλι καθώς εκτός από τις πολλές φυσικές ομορφιές του είναι και ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικά και η δομή του λιμανιού του είναι τέτοια που το καθιστά ιδανικό μέρος για ιδιοκτήτες σκαφών, ιστιοπλοϊκών και γιοτ. Το Πόρτο Χέλι προσφέρει στον επισκέπτη του δεκάδες επιλογές διαμονής, διασκέδασης και εστίασης και προσφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές. Από εκεί μπορείτε γρήγορα με ένα μηχανοκίνητο σκάφος να κάνετε μία μονοήμερη εκδρομή στις Σπέτσες, ένα νησί γνωστό για τον ρόλο που έπαιξε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Οι Σπέτσες είναι ένα πανέμορφο, κοσμοπολίτικο νησί, ιδιαίτερα δημοφιλές σε ιστιοπλόους και Αθηναίους, που οργανώνουν μονοήμερες εκδρομές το Σαββατοκύριακο. Το νησί διαθέτει και πολλές παραλίες όπως η Κουνουπίτσα, η Ξυλοκέριζα, το Λιγονέρι και ο όρμος της Ζωγεριάς που μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε με ένα μικρό σκάφος.

Εάν θέλετε να οργανώσετε το μπάτσελορ σας στον Αργολικό κόλπο, μπορείτε να νοικιάσετε ένα καταμαράν και κάνετε το πάρτι στο κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας. Η πόλη είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και με τα αρχοντικά και γραφικά δρομάκια αποτελεί υπόδειγμα αρχιτεκτονικής. Σε όλο το νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα ηρεμίας και αρμονίας. Οι λάτρεις της φύσης και της ηρεμίας μπορούν με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού ή γιοτ να επισκεφθούν τον Δοκό, το νησί που βρίσκεται ανάμεσα στην Ερμιόνη και την Ύδρα. Ο Δοκός έχει 18 μόνιμους κατοίκους, έχει κατοικηθεί από την εποχή του χαλκού και τον επισκέπτονται κάθε χρόνο φυσιολάτρες που απολαμβάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στη βόρεια παραλία του.

Ο Αργολικός κόλπος έχει πολλά λιμάνια και μαρίνες όπου μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας:

Πόρτο Χέλι

Το λιμάνι του βρίσκεται σ’ ένα κλειστό και προστατευμένο κόλπο παρέχοντας προστασία στα σκάφη από τα μελτέμια. Χάρη στις άριστες υποδομές που διαθέτει και τη μεγάλη του χωρητικότητά, κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες γιοτ, θαλαμηγοί και ιστιοπλοϊκά αράζουν στο λιμάνι.

Σπέτσες

Στο καινούριο λιμάνι του νησιού που βρίσκεται στην Ντάπια υπάρχουν μικρές και μεγάλες προβλήτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, σκάφη αναψυχής, καΐκια ή άλλα τουριστικά πλοία. Το παλιό λιμάνι των Σπετσών που βρίσκεται στο αριστερό άκρο της πόλης, χρησιμεύει για να αράζουν ιδιωτικά τα σκάφη αναψυχής, λειτουργεί περισσότερο ως μαρίνα, παρά ως λιμάνι.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο έχει ένα κεντρικό λιμάνι από το οποίο αναχωρούν και τα σκάφη για το Μπούρτζι και είναι αρκετά οργανωμένο.

Τολό

Το Τολό έχει ένα λιμάνι που μπορείτε να δέσετε το σκάφος και κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν το βοηθητικό λιμάνι του Ναυπλίου λόγω της κοντινής τους απόστασης. Είναι πλήρως οργανωμένο και το μήκος του είναι ωφέλιμο για πρόσδεση πλοίων περίπου 300 μέτρα.

Ύδρα

Στην Ύδρα μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο κεντρικό λιμάνι της 'Υδρας γύρω από το οποίο έχει χτιστεί η Χώρα και είναι ο βασικός σταθμός για εμπορικά και επιβατικά πλοία. Επιπλέον, με το σκάφος σας μπορείτε να σταματήσετε στο μικρό όρμο Μανδράκι που βρίσκεται αμέσως πριν από το κεντρικό λιμάνι και σε άλλους μικρούς όρμους όπως τα Καμίνια και ο Μώλος.

Δοκός

Το μοναδικό λιμάνι του Δοκού βρίσκεται στον όρμο του Σκίντου, όπου ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο.