Κύμη, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στην Κύμη!

Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στην Κύμη!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε την Κύμη, το Μπαλκόνι του Αιγαίου. Μια ήρεμη κωμόπολη, φημίζεται για το καταπράσινο τοπίο της, τους παραδοσιακούς οικισμούς της και τις πεντακάθαρες παραλίες της, τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε με το ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής της επιλογής σας. Στην Κύμη υπάρχει μια πανέμορφη μαρίνα ακριβώς δίπλα στο λιμάνι όπου μπορείτε να βρείτε με ευκολία το ιδανικό ιστιοπλοϊκό σκάφος για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβολο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά ιστιοπλοϊκά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές είναι απεριόριστες:

Έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε κάποιο ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή χωρίς, σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μία μονοήμερη κρουαζιέρα για να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή της περιοχής και να απολαύσετε το σαγηνευτικό ηλιοβασίλεμα. Αν πάλι επιθυμείτε να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κρουαζιέρες σε γειτονικούς προορισμούς όπως τη Σκύρο, τη Σκόπελο, και τη Σκιάθο. Η Κύμη αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να οργανώσετε μια οικογενειακή απόδραση ή ένα πάρτι σε κάποιο ιστιοπλοϊκό σκάφος της αρεσκείας σας.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στην Κύμη

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος για να πραγματοποιήσετε διακοπές στην Κύμη και να ανακαλύψετε το Αιγαίο και τις κρυμμένες ομορφιές του. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές της Κύμης καθώς και της ευρύτερης περιοχής, αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου. Η Κύμη βρίσκεται, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ύψος 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα ανατολικά του νομού Εύβοιας και αποτελεί το σημαντικότερο τεχνητό λιμάνι του νομού. Η ευνοημένη θέση της, προσφέρει μια πανοραμική θέα στο Αιγαίο από την οποία έχει πάρει το παρατσούκλι «Μπαλκόνι του Αιγαίου». Μια πόλη με ιστορικό παρελθόν και ναυτική παράδοση, γοητεύει με τα αρχοντικά της που τα περισσότερα είναι νεοκλασικά καπετανόσπιτα και ξεχωρίζουν για τα «φουρούσια» τους, δηλαδή τα στηρίγματα των μπαλκονιών τους. Το σκηνικό της αρχοντικής αυτής πόλης συνοδεύουν οι γαλήνιες παραλίες της και το καταπράσινο περιβάλλον της. Απέναντί της ακριβώς βρίσκεται η Σκύρος, ενώ σε απόσταση 87 χλμ. βρίσκεται η Χαλκίδα, η πρωτεύουσα του νομού.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση της ονομασίας της πόλης Κύμη. Ορισμένοι θεωρούν ότι προέρχεται από την αρχαία λέξη «κώμη», άλλοι πάλι πιστεύουν πως ονομάστηκε έτσι από το ουσιαστικό «κύμα», ενώ κάποιοι νομίζουν πως συνδέεται με το όνομα κάποιας μυθικής αμαζόνας. Ανασκαφές που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης έφεραν στο φως ευρήματα υστεροελλαδικού και γεωμετρικού οικισμού στο λόφο Βιγλατούρι στον Οξύλιθο και ελληνιστικού στο λόφο Καστρί της Ποταμιάς. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, γνωρίζει σημαντική οικονομική ανάπτυξη μέσω του εμπορίου των τοπικών προϊόντων ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και το ναυτικό με την Κύμη να έχει 140 ιστιοφόρα και να διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ασφαλή λιμάνια του Αιγαίου. Η παρακμή του λιμανιού ξεκινά με την ατμοκίνηση των πλοίων στη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο του ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου στην κεντρική πλατεία της Κύμης, ο οποίος έγινε γνωστός για την ανακάλυψη του test-pap.

Αξίζει να θαυμάσετε το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου αλλά και να επισκεφθείτε το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο όπου θα δείτε υφαντά, κεντήματα, παραδοσιακά σκεύη και τοπικές φορεσιές της Κύμης αλλά και της υπόλοιπης Εύβοιας από το 19ο αιώνα. Έπειτα, μπορείτε να περπατήσετε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ένας υπέροχα διαμορφωμένος χώρος από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Επίσης, βόρεια της Κύμης, βρίσκεται το ερειπωμένο βυζαντινό κάστρο του Αγίου Γεωργίου όπου θα ανακαλύψετε μια πανοραμική θέα στο Αιγαίο που κόβει την ανάσα. Σε απόσταση 2 χλμ. βορειοδυτικά της Κύμης, βρίσκεται και η ιαματική πηγή του Χωνευτικού χωριού της οποίας το νερό φημίζεται για την ευεργετική του επίδραση στις περιπτώσεις νεφροπαθών.

Η Κύμη αποτελεί πόλο έλξης λόγω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό. Η πόλη προσφέρει στους επισκέπτες της πολλές παραλίες, η καθεμιά με τη δική της γοητεία. Σε απόσταση 5 χλμ βρίσκεται το Σουτσίνι, μια παραλία για όλα τα γούστα με απότομες βραχοσπηλιές που προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα. Σε απόσταση 10 χλμ βρίσκεται το Στόμιο, μια απέραντη αμμουδιά με δυνατή μουσική από το beach bar της παραλίας, συνιστάται για εκείνους που αναζητούν την έντονη διασκέδαση. Μια ακόμη γνωστή παραλία είναι η Πλατάνα, μόλις σε 3 χλμ απόσταση, προσφέρει ψιλό βότσαλο και καθαρά νερά ενώ περιτριγυρίζεται από ταβερνάκια. Άλλες εξίσου δημοφιλές παραλίες είναι ο ’Αη Γιώργης, η Μουρτερή, το Μετόχι, η Χηλή, το Τσίλαρο και η Θαψά. Οι παραλίες της Κύμης είναι ο ιδανικός προορισμός για μονοήμερες κρουαζιέρες με το ιστιοπλοϊκό σκάφος της επιλογής σας. Παράλληλα, με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους, σας δίνεται η πολυτέλεια να πραγματοποιήσετε ένα τριήμερο ταξίδι στο όμορφο νησί της Σκύρου ή κάποιο πιο μακρινό νησί των Σποράδων όπως η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος, η Περιστέρα, τα Σκάντζουρα, η Κυρά Παναγιά, τα Γιούρα και το Πιπέρι.

Η κωμόπολη φημίζεται για τις λαχταριστές γεύσεις της και προϊόντα. Θα δοκιμάσετε ψητά ψάρια και αστακομακαρονάδα με φρέσκα ψάρια και αστακούς από ντόπιους ψαράδες αλλά και ντόπια κρέατα και γαλακτοκομικά στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα αποξηραμένα σύκα Κύμης ενώ εξίσου φημισμένα είναι και τα τοπικά γλυκά, όπως ο μπακλαβάς, τα αμυγδαλωτά και τα γλυκά από μούστο. Πριν από την επιστροφή σας μπορείτε να προμηθευτείτε «κουκουλάρικα κάντρα», χειροτεχνήματα φτιαγμένα από μετάξι τα οποία είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Κύμης.

Η Κύμη διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες μαρίνες της Εύβοιας όπου μπορείτε να αγκυροβολήσετε το ιστιοπλοϊκό σκάφος της επιλογής σας με άνεση, ασφάλεια και πολυτέλεια.

Μαρίνα Κύμης: αποτελεί μια εξαιρετική μαρίνα δίπλα ακριβώς από το λιμάνι και φιλοξενεί σκάφη μήκους έως 60 μέτρα και βάθους έως 3 μέτρα. Σε απόσταση λίγων μέτρων θα βρείτε όλες τις άμεσες ανέσεις όπως ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, καφέ-μπαρ και συνεργείο σκαφών. Τέλος, σε απόσταση 4.5 χλμ θα βρείτε ΚΤΕΛ με απευθείας δρομολόγιο από Κύμη στην Αθήνα.