Ραφήνα, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στη Ραφήνα!

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στη Ραφήνα!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος να επισκεφθείτε τη Ραφήνα που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής μετά τον Πειραιά. Η πόλη έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη σαν τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια χάρη στην Αττική οδό και καθώς απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας προτιμάται από οικογένειες με παιδιά σαν μία κοντινή εξόρμηση για το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε ένα καταμαράν με καπετάνιο, ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να οργανώσετε ολιγοήμερες διακοπές στις κοντινές παραλιακές πόλεις όπως η Νέα Μάκρη και ο Μαραθώνας. Ακόμα, από το λιμάνι της Ραφήνας μπορείτε με την ενοικίαση ενός καταμαράν να κάνετε πολυήμερες διακοπές στα νησιά των βορειοδυτικών Κυκλάδων, καθώς η Ραφήνα είναι το πιο κοντινό λιμάνι σε αυτά.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στη Ραφήνα

Δείτε περισσότερα>

Η Ραφήνα πρόκειται για έναν ιστορικό δήμο, ο οποίος κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια. Στην περιοχή, έχουν βρεθεί σε ανασκαφές, ορθογώνια σπίτια της προϊστορικής εποχής καθώς και εγκαταστάσεις κατεργασίας χαλκού. Η πόλη αρχικά ονομαζόταν «Αραφήν» από τον πρώτο της κυβερνήτη, τον Αραφήνα, ο οποίος ήταν ένας από τους 100 ήρωες της Αττικής. Η αρχαία Ραφήνα βρισκόταν πάνω από το λιμάνι στη θέση Ασκηταριό (παραλία Μαρίκες) και εκεί βρέθηκαν οχυρωμένοι οικισμοί της πρώιμης εποχής του Χαλκού. Αργότερα η πόλη ονομάστηκε Νέα Τρίγλια καθώς εγκαταστάθηκαν εκεί κάτοικοι της Τριγλίας από τη Μικρά Ασία. Κατά τη διάρκεια του διωγμού το 1922, πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με τα πλοία του Τριγλιανού εφοπλιστή Φίλιππου Καβουνίδη και εγκαταστάθηκαν στη Ραφήνα το 1923. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τη ζωή αυτών των κατοίκων με το να επισκεφθείτε το Λαογραφικό μουσείο που ίδρυσαν οι Τριγλιανοί μετά την εγκατάσταση τους στη Ραφήνα.

Εκτός από τη σπουδαία ιστορία της, η Ραφήνα ξεχωρίζει και για τις δύο μοναδικές παραλίες της, την κεντρική η οποία βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι και προσελκύει τον περισσότερο κόσμο και τη δημοφιλή παραλία «Μαρίκες», η οποία οφείλει το όνομά της στη Μαρίκα Χίλμπερτ, μια Αυστριακή που έφτασε στη Ραφήνα με την οικογένειά της μετά το 1920 και στην οποία ανήκει το σπίτι στην άκρη της παραλίας. Αυτό που κάνει την παραλία Μαρίκες να ξεχωρίζει είναι το ότι δίπλα βρίσκεται το Ασκηταριό, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος μεταλλουργίας από την προϊστορική εποχή που δημιουργήθηκε από ασκητές το 3.000 π.Χ. και έμοιαζε μορφολογικά με το Άγιο Όρος. Από το λιμάνι της Ραφήνας μπορείτε εύκολα με ένα καταμαράν να ανακαλύψετε τους κοντινούς παραλιακούς προορισμούς όπως η Νέα Μάκρη και ο Μαραθώνας ή μπορείτε να οργανώσετε διακοπές στα κοντινά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος, η Άνδρος και η Τήνος αλλά και στο Μαρμάρι Ευβοίας.

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη αφού ουσιαστικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Η Ραφήνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Αττικής, με περίπου 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που απέχει μόλις 27 λεπτά με το αυτοκίνητο ενώ το λιμάνι με το αεροδρόμιο, συνδέονται και με λεωφορείο ΚΤΕΛ.

Λιμάνι Ραφήνας

Το λιμάνι της Ραφήνας βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου θα βρείτε πολλά καταστήματα και υπηρεσίες και μπορείτε εύκολα να φτάσετε με τα πόδια από το κέντρο στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η κίνηση στο λιμάνι της Ραφήνας είναι συνήθως αυξημένη οπότε είναι καλό να είστε εκεί τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου, ειδικά αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο. Το λιμάνι της Ραφήνας εξυπηρετεί πολλά καθημερινά δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα και την Αττική με τα νησιά των βορειοδυτικών και κεντρικών Κυκλάδων, με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και με την Κρήτη.Επίσης, υπάρχουν συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Ραφήνα προς το Μαρμάρι της Εύβοιας.