Κάσος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στην Κάσο!

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στην Κάσο!

Επισκέπτες

H ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε την Κάσο. Αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό με αρκετές παραλίες, πλούσια φυσική ομορφιά καθώς και κάποια σημεία ενδιαφέροντος που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη. Η Κάσος είναι ελληνικό νησί του νότιου Αιγαίου και το νοτιότερο από τα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κάρπαθο και αποτελείται από έξι χωριά. Η πρωτεύουσα της Κάσου, το Φρυ, βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και φιλοξενεί τη μοναδική μαρίνα που υπάρχει στο νησί. Το αεροδρόμιο της Κάσου βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1 χιλιομέτρου από τη μαρίνα.

Οι παραλίες της Κάσου, με τα κρυστάλλινα νερά τους, καθώς και οι κόλποι της αποτελούν πόλο έλξης κάθε χρόνο για πολυτελή σκάφη όλων των ειδών που καταφθάνουν για τις διακοπές τους και είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε για όσες μέρες επιθυμείτε ένα γιοτ με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μηχανοκίνητο μικρότερου μεγέθους και διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε και να πραγματοποιήσετε μια τετραήμερη κρουαζιέρα κάνοντας τουρ σε μερικές από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, όπως ο Εμπορειός, η Φωκιοκαμαρά και η παραλία Χέλατρος. Επίσης, μπορείτε απλά να κλείσετε ένα καταμαράν και να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελόρ σας στο κατάστρωμα του σε κάποιο από τα ειδυλλιακά ακρογιάλια που βρίσκονται στο νησί, όπως την παραλία Αυλάκι, τον Ανυπέρατο και την Αμμούα.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στην Κάσο

Δείτε περισσότερα>

 Η Κάσος είναι νησί του νότιου Αιγαίου και το νοτιότερο από τα Δωδεκάνησα. Γεωγραφικά βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κάρπαθο και έχει έξι χωριά: την Αγία Μαρίνα, το Αρβανιτοχώρι, τον Εμπορειό, την Παναγία, το Πόλι και την πρωτεύουσα της, το Φρυ. Είναι νησί άγονο, βραχώδες και ορεινό. Στις πλαγιές των βουνών της σχηματίζονται πολλά σπήλαια, όπως το Σελλάδι που είναι ονομαστό για τους σταλακτίτες του και η Ελληνοκάμαρη, η οποία περιβάλλεται από τείχη και χρησίμευε ως καταφύγιο κατά τις επιδρομές των πειρατών.

Ο τουρισμός βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης στο νησί και στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό σε οικογενειακές ξενοδοχειακές μονάδες. Στο νησί υπάρχει μια σειρά μικρών εστιατορίων, αναψυκτηρίων και εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και είναι γνωστό και αγαπητό για τα άγρια τοπία του, της ειδυλλιακές του παραλίες, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τα φανταστικά τοπικά πιάτα και τους πρόσχαρους και φιλόξενους κατοίκους. Οι επισκέπτες επίσης, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολυάριθμα μονοπάτια περιήγησης καθώς και μέρη ιδανικά για ορειβασία, όπως φυσικά και τα κρυστάλλινα νερά των παραλιών της Κάσου.

 Κύρια επαγγελματική απασχόληση των κατοίκων του νησιού είναι η ναυτοσύνη και στη συνέχεια η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, το ψάρεμα, η γεωργία και η μελισσοκομία. Στο νησί υπάρχει πολυετής ναυτική παράδοση, κατά συνέπεια, ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία. Επίσης, είναι γεγονός πως πολλές ελληνικές εφοπλιστικές οικογένειες κατάγονται από την Κάσο. Μια πολύ καλή επιλογή είναι η ενοικίαση ενός καταμαράν από τη Μαρίνα Σητείας της Κρήτης και ύστερα από μία περιήγηση στις ανατολικές ακτές της Κρήτης να θέσετε ως επόμενο προορισμό τη Μαρίνα της Κάσου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μιλίων από τη Μαρίνα Σητείας. Μια ακόμα εξαιρετική επιλογή αποτελεί η ενοικίαση ενός καταμαράν με το οποίο μπορείτε με ευκολία να απολαύσετε τις διακοπές σας στις παραλίες της βόρειας μεριάς του νησιού όπως η παραλία Αμμούα και η παραλία Αντιπέρατος.

 Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη αφού ουσιαστικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν, αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια. 

 Τα μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς της Κάσου καθώς και τα μνημεία αλλά και τα αξιοθέατα που σας περιμένουν να εξερευνήσετε είναι πολυάριθμα. Τα δημοφιλέστερα σημεία ενδιαφέροντος της Κάσου, που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε, είναι η Ελληνοκαμάρα, ένα σπήλαιο που χρησιμοποιούνταν ως χώρος λατρείας και αργότερα ως καταφύγιο λόγω της καλής στρατηγικής του θέσης. Η είσοδος της σπηλιάς είναι οχυρωμένη με τείχος που χρονολογείται πιθανώς από τον 3ο ή τον 2ο αιώνα. Υπάρχουν επίσης πολλά αξιόλογα μοναστήρια, όπως η Αγία Κυριακή, η οποία βρίσκεται σε ύψωμα και πρόκειται να σας χαρίσει μια μαγευτική θέα με κυριολεκτικά όλο το νησί “στο πιάτο”, καθώς και ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα. Ο Άγιος Κωνσταντίνος βρίσκεται στον Αντιπέρατο, δίπλα στην παραλία της Αμμούας και είναι επίσης γνωστός για το ειδυλλιακό του ηλιοβασίλεμα.

 Στην Κάσο θα συναντήσετε γραφικά μέρη για επίσκεψη και εξερεύνηση καθώς και για αθλητικές ασχολίες όπως κολύμβηση, καταδύσεις, windsurfing και canoeing. Μπορείτε να ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας από τη Μαρίνα της Κάσου νοικιάζοντας ένα γιοτ ή ένα καταμαράν και ύστερα από μια επίσκεψη στα δυο κοντινά νησάκια, τα Αρμάθια και το Μακρονήσι, να θέσετε ως τελικό προορισμό την Κάρπαθο, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Η Κάσος διαθέτει μια Μαρίνα, η οποία βρίσκεται στην πρωτεύουσα της:


H Μαρίνα Κάσου βρίσκεται στην περιοχή Φρυ, σε απόσταση μόλις 1 χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο της Κάσου, είναι στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι ικανή να φιλοξενήσει περίπου 20 σκάφη μεσαίου μεγέθους. Ακτοπλοϊκά επικοινωνεί με την Κάρπαθο, τη Χάλκη, την Ανάφη και τη Σητεία.