Σύμη, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό καταμαράν για εσάς στη Σύμη!

Νοικιάστε το ιδανικό καταμαράν για εσάς στη Σύμη!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

H ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τη Σύμη. Η Σύμη βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος και διαθέτει μαγευτικές παραλίες, αφάνταστης ομορφιάς καθώς και αρκετά σημεία ενδιαφέροντος που σίγουρα αξίζουν να επισκεφτείτε. Το νησί διαθέτει τρεις οργανωμένες μαρίνες, τη μαρίνα του λιμένα Σύμης που ονομάζεται Γιαλός, η οποία βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, τη μαρίνα του όρμου Πέδι στα βορειοανατολικά και τη μαρίνα του Πανορμίτη στα νοτιοδυτικά του νησιού Η Σύμη είναι ένας προορισμός τον οποίο επιλέγουν κάθε χρόνο πολλά καταμαράν αλλά και σκάφη όλων των ειδών για τις διακοπές τους. Είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά καταμαράν για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα καταμαράν με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μια τριήμερη κρουαζιέρα κάνοντας τουρ  σε μερικές από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Σύμης όπως το Νος, το Νημποριό, τη Γυάλα, το Πέταλο, το Πέδι, τον Άγιο Νικόλαο, τη Νανού, τη Μαραθούντα, τον Πανορμίτη, τον Άγιο Αιμιλιανό και το Μαρόνι. Επίσης, μπορείτε απλά να κλείσετε ένα καταμαράν για να πραγματοποιήσετε ένα τριήμερο πάρτι στις ακτές της παραλίας Νος, που είναι η κοντινότερη στην πόλη της Σύμης και αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών. Μία πολύ καλή επιλογή είναι η επίσκεψη σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, την παραλία Νανού. Πρόκειται για μια από τις πιο γραφικές παραλίες της Σύμης, με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, προσβάσιμη κυρίως με σκάφος και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για καταδύσεις.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στη Σύμη

Δείτε περισσότερα>

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη αφού ουσιαστικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν  αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια. Η Σύμη ανήκει στα Δωδεκάνησα και γεωγραφικά βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος, πλησίον της Τήλου, της Χάλκης και σε απόσταση 12 μιλίων βορειοδυτικά της Ρόδου. Πρόκειται για ένα ορεινό και άγονο νησί με τον τουρισμό, την αλιεία, και την εκμετάλλευση του σπόγγου να αποτελούν τις κύριες ασχολίες των κατοίκων της Σύμης.

Η πλούσια αρχαιολογική ιστορία του νησιού,  η μοναδική αρχιτεκτονική των κτιρίων της, τα διάφανα νερά της και τα φημισμένα μοναστήρια της θα σας αφήσουν τις πιο έντονες αναμνήσεις. Μια πολύ καλή επιλογή είναι η ενοικίαση ενός καταμαράν από τη μαρίνα του λιμένα Σύμης και η περιήγηση στις ακτές του Νος, του Νημποριού, της Γυάλας, του Πέταλου, του Αγίου Νικολάου, της Νανούς, της Μαραθούντας και τελικό προορισμό την παραλία στο Μαρόνι. Τα πανέμορφα μέρη της Σύμης, τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, οι υπέροχες παραλίες, τα μοναστήρια καθώς και τα υπόλοιπα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι αρκετά και μοναδικά.

Τα δημοφιλέστερα σημεία ενδιαφέροντος της Σύμης, που οπωσδήποτε πρέπει να δείτε είναι το Ενετικό κάστρο των Ιπποτών, τα Δώδεκα Σπήλαια στον Εμπορειό, το Μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ στον Πανορμίτη, τη  Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ρουκουνιώτη, τον οικισμό του Γιαλού και το Ποντικόκαστρο. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα καταμαράν από τη μαρίνα του όρμου Πέδι και να επισκεφτείτε την παραλία στον Άγιο Αιμιλιανό και στο Πέταλο. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα με την ενοικίαση ενός καταμαράν, ύστερα από μια περιήγηση στις παραλίες της βόρειας Σύμης, να επισκεφτείτε μοναδικές παρθένες παραλίες στα κοντινά νησάκια Νίμος, Πλάτη και Χονδρός Δωδεκανήσου.

Οι παραλίες της Σύμης που πρόκειται να σας μαγέψουν είναι αρκετές. Υπάρχουν γραφικές παραλίες, κατάλληλες για χαλάρωση και ηρεμία. Οι κυριότερες από αυτές είναι η παραλία της Γυάλας, της Νανούς, της Μαραθούντας, του Άγιου Αιμιλιανού και το Μαρόνι.

Η Σύμη διαθέτει υπέροχα μέρη για εξερεύνηση και προσφέρεται για αθλητικές δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ, οργανωμένες καταδύσεις και πεζοπορία ενώ σημείο αναφοράς είναι και το παγκοσμίου φήμης πολιτιστικό της Φεστιβάλ που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι. Μία εξαιρετική επιλογή είναι να ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας από τη μαρίνα του λιμένα Σύμης, νοικιάζοντας ένα καταμαράν και να περιηγηθείτε κάνοντάς επισκέψεις στις σαγηνευτικές παραλίες της δυτικής πλευράς της Σύμης, με τελικό προορισμό τη μαρίνα του Πανορμίτη, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το γνωστό Μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Μία εξίσου ιδανική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός καταμαράν και η διανυκτέρευση σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, όπως το Νος, το Νημποριό, το Πέταλο και το Πέδι.  Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να επιβιβαστείτε στο καταμαράν της επιλογής σας από τη μαρίνα του λιμένα Σύμης και να πραγματοποιήσετε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα, εξερευνώντας τις παραλίες που βρίσκονται στη νησίδα Σεσκλί Σύμης, τις νησίδες Μαρμαράς, Διαβάτες, Μεγαλονήσι, την Τήλο και τη Χάλκη. Η Σύμη διαθέτει μεγάλη ποικιλία ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων. Τα πιο γνωστά προϊόντα της είναι το περίφημο γαριδάκι Σύμης, η Κανελάδα, τα ακούμια που είναι το τοπικό γλύκισμα, τα φραγκόσυκα και το φασκόμηλο το οποίο ευδοκιμεί λόγω του ιδιαίτερου πετρώδους εδάφους και του ξηρού κλίματος του νησιού.

Η Σύμη διαθέτει τρεις οργανωμένες μαρίνες, οι οποίες είναι:

Μαρίνα λιμένα Σύμης, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού. Διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για περίπου 30 σκάφη αναψυχής μεσαίου μεγέθους. Οι επισκέπτες μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα, τρόφιμα και νερό. Το λιμάνι Σύμης έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ρόδο, την Κω, το Καστελόριζο και την Τήλο.

Μαρίνα όρμου Πέδι, σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τον λιμένα της Σύμης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού, διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για περίπου 10-15 σκάφη αναψυχής και είναι ικανή να φιλοξενήσει ιστιοφόρα σκάφη, γιοτ η καταμαράν. Οι επισκέπτες μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα, τρόφιμα και νερό.

Μαρίνα Πανορμίτη, βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από τον λιμένα της Σύμης, με τον οποίο έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση. Διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για μικρά σκάφη αναψυχής και οι επισκέπτες μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα, τρόφιμα και νερό.