Ανάφη, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στην Ανάφη!

Νοικιάστε το ιδανικό γιοτ για εσάς στην Ανάφη!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε την Ανάφη, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο άκρο των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους τελευταίους μικρούς παραδείσους της Ελλάδας. Η Ανάφη διαθέτει χρυσαφένιες αμμουδιές και βαθυπράσινα νερά. Το νησί είναι ένας ιδανικός τόπος για όσους επιθυμούν ήρεμες και γαλήνιες διακοπές, με ένα πεντακάθαρο φυσικό περιβάλλον και έναν απλό τρόπο ζωής. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές με παραδοσιακό χαρακτήρα, έχοντας υπέροχες παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είτε με το καταμαράν της επιλογής σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά καταμαράν για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα καταμαράν με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα, και να προγραμματίσετε ολιγοήμερες κρουαζιέρες σε κοντινούς προορισμούς όπως τη Σαντορίνη αλλά και σε πιο μακρινά νησιά των Κυκλάδων, όπως είναι η Αμοργός και η Ίος. Η Ανάφη συνδέεται ακτοπλοϊκώς όλο το χρόνο με τον Πειραιά, τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο, την Ίο, τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο και, φυσικά, τη Σαντορίνη.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στην Ανάφη

Δείτε περισσότερα>

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη, αφού πρακτικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν, αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ανάφη οφείλει το όνομά της στο γεγονός ότι αναδύθηκε από τα νερά του Αιγαίου, μετά από επιθυμία του Απόλλωνα, ώστε να προσφέρει καταφύγιο στους ταλαιπωρημένους από την καταιγίδα Αργοναύτες. Αυτοί έχτισαν, προς τιμήν του, το ναό του Απόλλωνα Αστεάλτα, στο  μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Σύμφωνα με άλλες πηγές, το νησί ήταν η πατρίδα του Αιόλου, του θεού των ανέμων, ο οποίος προσέφερε στον Οδυσσέα τους ασκούς με τους ανέμους. Στην Ανάφη εγκαταστάθηκαν Φοίνικες και αργότερα Δωριείς, οι οποίοι κατοίκησαν στο κέντρο του νησιού και ίδρυσαν την πόλη της Ανάφης. Στο Μεσαίωνα, το νησί ανήκε στο Δουκάτο της Νάξου και κυβερνήθηκε από Βενετούς ηγεμόνες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να το απαλλάξουν από τις πειρατικές επιδρομές, οι οποίες και ανάγκασαν πολλούς κατοίκους να καταφύγουν στην Κρήτη. Το 1537 λεηλατήθηκε από τον Μπαρμπαρόσα, υποδουλώθηκε στους Τούρκους, συμμετείχε ενεργά στην επανάσταση του 1821 και ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος το 1832. Στα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, λόγω του γεγονότος ότι οι Αναφιώτες ήταν οι καλύτεροι οικοδόμοι της χώρας, αρκετοί κάτοικοι μετακινήθηκαν από το νησί στην Αθήνα, με διαταγή του βασιλιά, για να χτίσουν τα  ανάκτορα. Εγκαταστάθηκαν στους πρόποδες της Ακρόπολης και δημιούργησαν τη δική τους γειτονιά, τα «Αναφιώτικα», τα οποία ήταν μια μικρογραφία του νησιού τους και αποτελεί, μέχρι σήμερα, ένα  αρχιτεκτονικό στολίδι της Αθήνας.

Στην Ανάφη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, όπως τα ερείπια του Βενετσιάνικου Κάστρου της Χώρας, το οποίο ήταν παρατηρητήριο προς το Κρητικό πέλαγος, τα ερείπια του Ναού του Αιγλήτη Απόλλωνα, το Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας του 1500 μ.Χ., που είναι συνδεδεμένο με θρύλους και παραδόσεις της περιοχής και το «Δρακοντόσπηλο», το σπήλαιο με τους πολύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες που βρίσκεται όμως σε πολύ δύσβατη τοποθεσία. Φυσικά, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Ανάφη, πρέπει να επισκεφθείτε τον Κάλαμο που αποτελεί ένα φανταστικό μνημείο της φύσης, καθώς πρόκειται για έναν επιβλητικό ασβεστολιθικό βράχο ύψους 450 μέτρων που συνδέεται με το υπόλοιπο νησί μέσω ενός μικρού ισθμού. Ο βράχος θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μεσογείου, μετά το Γιβραλτάρ.

Η Ανάφη είναι γνωστή και για τις υπέροχες παραλίες της που θα σας μαγέψουν με τη φυσική τους ομορφιά! Στη νότια πλευρά της Ανάφης, οι παραλίες είναι αμμουδερές και απάνεμες, ενώ στη βόρεια πλευρά του νησιού, οι παραλίες είναι πετρώδεις και πιο ήσυχες. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι οι παραλίες Κλεισίδι, Κατσούνι, Φλαμουρού, Μικρός και Μεγάλος Ρούκουνας και η παραλία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι. Μερικές από τις παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια αλλά άλλες μπορείτε να τις προσεγγίσετε μόνο μέσω θαλάσσης. Λόγω της τοποθεσίας της, η Ανάφη είναι εξαιρετικός προορισμός εάν θέλετε να επισκεφθείτε κι άλλα νησιά των Κυκλάδων, αφού μπορείτε εύκολα με την ενοικίαση ενός καταμαράν να επισκεφτείτε τη Σαντορίνη ή, αν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε με ένα καταμαράν να φτάσετε έως την Ίο και την Αμοργό.

Το πιο κοντινό αεροδρόμιο στην Ανάφη είναι αυτό της Σαντορίνης εάν και έχουν γίνει μελέτες ώστε κάποια στιγμή το νησί να αποκτήσει το δικό του μικρό αεροδρόμιο. Η Ανάφη έχει ένα κεντρικό λιμάνι, στο οποίο υπάρχει και το μοναδικό ATM του νησιού.

Άγιος Νικόλαος

Η Ανάφη διαθέτει ένα λιμάνι στο νότιο άκρο της, το οποίο είναι οργανωμένο και θα βρείτε εύκολα μία θέση για το σκάφος σας. Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά τρεις φορές την εβδομάδα ενώ υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τη Σαντορίνη.