Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στη Βόνιτσα!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τη γραφική Βόνιτσα στη νότια πλευρά του Αμβρακικού που κατοικείται από περίπου 4.500 ανθρώπους και αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Αιτωλοακαρνανίας. Το μοναδικό φυσικό της τοπίο, η ήπια τουριστική ανάπτυξη αλλά και η φιλική ατμόσφαιρα, την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή με αφετηρία τη Λευκάδα, αφού απέχει μόλις 22 χιλιόμετρα απ' αυτήν. Επιπλέον, λόγω της προνομιακής της θέσης στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, η Βόνιτσα, που πολλές φορές αναφέρεται και ως ‘Στολίδι του Αμβρακικού’ προσφέρεται για διακοπές με σκάφος ή γιοτ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να ανακαλύψετε άλλες κοντινές, παραθαλάσσιες πόλεις του Αμβρακικού, όπως το Άκτιο και η Πρέβεζα και αν έχετε χρόνο με την ενοικίαση ενός σκάφους ή γιοτ μπορείτε να φτάσετε μέχρι τη Λευκάδα. Η Βόνιτσα προτιμάται κυρίως από οικογένειες με μικρά παιδιά λόγων των γραφικών δρόμων, των χαμηλών σπιτιών των όμορφων παραλιών και του νησιώτικου αέρα που αποπνέει ενώ παράλληλα βρίσκεται δίπλα σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Πρέβεζα και η Λευκάδα.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στη Βόνιτσα

Δείτε περισσότερα>

Η Βόνιτσα είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, εμπορική αποικία των Κορινθίων, που ιδρύθηκε γύρω στο 630 π.Χ. στη χερσόνησο κοντά στο Άκτιο. Όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ακαρνανίας παρήκμασε όταν οι Ρωμαίοι ίδρυσαν τη Νικόπολη στην απέναντι πλευρά του Αμβρακικού και ανάγκασαν τους κατοίκους της περιοχής να μεταφερθούν εκεί. Με τον καιρό, στα Βυζαντινά χρόνια η πόλη άκμασε ξανά, με το όνομα Βόνιτσα αυτή τη φορά και στο ακριβές σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η πόλη πέρασε για ένα μεγάλο διάστημα υπό τον έλεγχο των Βενετών αλλά από το 1832 αποτελεί τμήμα του νέου Ελληνικού κράτους.

Τα κορυφαία αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας εκεί είναι αναμφίβολα το καλοδιατηρημένο ενετικό κάστρο που προστάτευε τους κατοίκους από τους πειρατές, η πολυσύχναστη προκυμαία με τα εστιατόρια και τα καφέ, η σύγχρονη μαρίνα για αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη, οι ωραίες ακρογιαλιές της περιοχής, αλλά και το νησάκι της Κουκουμίτσας. Το νησάκι συνδέεται με μια νεόκτιστη πέτρινη πεζογέφυρα με την απέναντι στεριά και αποτελεί ιδανική επιλογή για έναν αναζωογονητικό απογευματινό περίπατο. Εκεί, ανάμεσα στα καταπράσινα πεύκα υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, στο οποίο παλαιότερα οι πιστοί έφταναν με τα πόδια, διασχίζοντας τα νερά. Τώρα μπορείτε να φτάσετε στο νησάκι είτε περπατώντας μέσω της γέφυρας είτε να αποβιβαστείτε σε αυτό, σε περίπτωση που έχετε το δικό σας σκάφος ή γιοτ. Η Βόνιτσα διαθέτει τρεις παραλίες, την παραλία στο λιμάνι, την παραλία του Σωτήρα και την παραλία της Παναγιάς και μπορεί να μη συγκρίνονται με τις τεράστιες παραλίες του Ιονίου ωστόσο οι μικρές αυτές αμμουδιές έχουν καταγάλανα, ρηχά και πεντακάθαρα νερά.

Κατά την παραμονή σας στη Βόνιτσα αξίζει να νοικιάσετε ένα καταμαράν ή γιοτ, με ή χωρίς καπετάνιο, και να οργανώσετε μία μονοήμερη εκδρομή στον υδροβιότοπο του Αμβρακικού που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα και ένας απ' τους σημαντικότερους υγρότοπους της Μεσογείου καθώς αποτελεί καταφύγιο σπάνιων πουλιών. Επιπλέον, εάν έχετε περισσότερο χρόνο μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας στη Βόνιτσα και να δείτε και τα νησιά του Ιονίου περνώντας με το σκάφος σας από την Πρέβεζα για να καταλήξετε στη Λευκάδα.

Η Βόνιτσα διαθέτει ένα λιμάνι που προστατεύεται από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Λιμάνι Βόνιτσας

Το λιμάνι της Βόνιτσας είναι ακριβώς μπροστά από το νησάκι της Κουκουμίτσας και παρόλο που είναι μικρό, θα βρείτε θέση για να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας.