Λαύριο, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στο Λαύριο!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στο Λαύριο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να επισκεφθείτε αλλά και να ξεκινήσετε τις διακοπές σας από το Λαύριο όπου απέχει μόλις 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα και για αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή προορισμός για εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να επισκεφθείτε τις κοντινές παραλιακές πόλεις όπως το Σούνιο και η Ανάβυσσος. Καθώς το Λαύριο βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Αττικής και περιτριγυρίζεται από θάλασσα θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε νησί παρόλο που θα είστε μερικά μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και το γεγονός αυτό κάνει το Λαύριο αγαπημένο προορισμό για όσους θέλουν να ‘ξεφύγουν’ για λίγο από την Αθήνα.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στο Λαύριο

Δείτε περισσότερα>

Η ονομασία της πόλης προέρχεται από το «λαύρα» που σημαίνει στενό πέρασμα, στοά και κατ’ επέκταση μεταλλευτική στοά.

Το Λαύριο παλιά ήταν η πρώτη βιομηχανική πόλη στην Ελλάδα και εκεί δημιουργήθηκε το πρώτο βιομηχανικό κέντρο επεξεργασίας μολύβδου και αργύρου στη χώρα. Λόγω των μεταλλίων σε όλη την περιοχή υπήρχαν ορυχεία και στοές για εξερεύνηση και χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα για να εργαστούν στο Λαύριο και τα ορυχεία του.

Χαρακτηριστικό της πόλης, που λειτουργεί και ως αξιοθέατο είναι η ψαραγορά και κρεαταγορά που στεγάζονται σε κτίριο που κατασκευάστηκε από την ελληνική μεταλλευτική εταιρεία το 1885 και περιτριγυρίζονται από παραδοσιακά καφενεία.

Επιπλέον, κατά την παραμονή σας στο Λαύριο αξίζει να επισκεφθείτε τη σιδερένια Γαλλική Σκάλα φόρτωσης μεταλλευμάτων στα ανατολικά του λιμανιού, καθώς και τα ερείπια των παλιών αποθηκών της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου.

Λίγο πιο έξω από την πόλη, θα βρείτε το αρχαίο θέατρο του Θορικού που αποτελεί το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα ενώ αν προχωρήσετε έξω από την πόλη θα φτάσετε στο Σούνιο, όπου θα βρείτε τον περίφημο ναό του Ποσειδώνα.

Εκτός από τα αξιοθέατα του Λαυρίου, στην περιοχή υπάρχουν και πολλές παραλίες όπως η Πούντα-Ζέζα, το Λιμάνι του Πασά και ο Βαμβακούσης, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Επιπλέον, αν βρεθείτε στο Λαύριο για διακοπές, αξίζει να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή γιοτ και να οργανώσετε ολιγοήμερες εξορμήσεις στους κοντινούς παραλιακούς προορισμούς όπως η Ανάβυσσος, το Σούνιο, το Πόρτο Ράφτη ή ακόμα μπορείτε να επισκεφθείτε τη Μακρόνησο που λειτουργούσε ως τόπος εξορίας από το 1947 έως το 1958 και πλέον θεωρείται αρχαιολογικός χώρος.

Ακόμα, μία δημοφιλής ολιγοήμερη εκδρομή με γιοτ από το Λαύριο αποτελεί το ταξίδι στην Κέα (ή Τζιά) καθώς το νησί βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της μιάμισης ώρας από το λιμάνι του Λαυρίου.

Το Λαύριο είναι το τρίτο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι του νομού Αττικής και εξυπηρετεί περίπου 180 χιλιάδες επιβάτες ετησίως. Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και μόλις 30 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας στα Σπάτα.

Λιμάνι Λαυρίου

Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αττικής και εξυπηρετεί δρομολόγια πλοίων από την Αθήνα προς τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Είναι ένα μοντέρνο λιμάνι που εξυπηρετεί επιβατικά, εμπορικά πλοία και σκάφη αναψυχής και η επιβατική του προβλήτα έχει μήκος 250 μέτρα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το λιμάνι εξυπηρετεί πολλά πλοία για αυτό και η κίνηση είναι αυξημένη, οπότε αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας με αφετηρία το Λαύριο προς άλλα νησιά, είναι καλό να βρίσκεστε στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση. Αν σκοπεύετε να νοικιάσετε ένα σκάφος ή γιοτ από το Λαυριο και να οργανώσετε κοντινές ολιγοήμερες διακοπές, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο λιμάνι με τα πόδια από την πόλη.