Σάμος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό καταμαράν για εσάς στη Σάμο!

Νοικιάστε το ιδανικό καταμαράν για εσάς στη Σάμο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός καταμαράν σκάφους στη Σάμο μπορεί να σας ξεναγήσει σε πολλά όμορφα μέρη. Η περίμετρος αυτού του μεγάλου νησιού φτάνει τα 86 ναυτικά μίλια και είναι γεμάτο με πολυάριθμες επιλογές για μπάνιο, φαγητό και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Οι ενοικιάσεις καταμαράν σκαφών αναψυχής είναι μία μοναδική εμπειρία στο νησί που επιτρέπει να περιηγηθεί εύκολα κανείς κατά μήκος όλων των πανέμορφων ακτών του. Θα χαρακτηρίζαμε τη Σάμο ιδανικό προορισμό για διακοπές με καταμαράν σκάφος. Στις μαρίνες του νησιού μπορείτε να βρείτε το ιδανικό καταμαράν σκάφος αναψυχής για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά καταμαράν σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα καταμαράν με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να πραγματοποιήσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα στο κοντινό νησάκι τη Σαμιοπούλα. Μπορείτε απλά να κλείσετε ένα καταμαράν για να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελορ σας. Τέλος, καθώς η Σάμος είναι κοντά στους Φούρνους, στην Ικαρία και στην Τουρκία με την ενοικίαση ενός κατάλληλου καταμαράν σκάφους μεταβαίνετε και σ’ αυτές τις όμορφες τοποθεσίες.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στη Σάμο

Δείτε περισσότερα>

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη αφού ουσιαστικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Η Σάμος που βρίσκεται μία ανάσα από τις ακτές της Τουρκίας είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία. Η Σάμος στην αρχαιότητα ήταν μεγάλο εμπορικό κέντρο λόγω της θέσης της. Το νησί ήταν γνωστό από την αρχαιότητα για τα κρασιά του και τα κεραμικά του, που τα εξήγαγε. Το όνομα της εμφανίζεται σε ιστορικές πηγές της αρχαιότητας και σημαίνει “ύψος παρά την ακτήν” λόγω των μεγάλων βουνοκορφών της. Ο πρώτος βασιλιάς της Σάμου ήταν ο Αγκαίος, ένας από τους ήρωες της αργοναυτικής εκστρατείας ενώ τον 11ο π.Χ. αιώνα κυριάρχησαν οι Ίωνες στο νησί. Η περίοδος μεγαλύτερης ακμής στην αρχαιότητα ήταν τον 6ο π.Χ. αιώνα με τον τύραννο Πολυκράτη όπου η ναυτιλία και το εμπόριο αναπτύχθηκαν. Τα μεγαλύτερα έργα της εποχής αυτής είναι τα πολυκράτεια τείχη, το Ευπαλίνειο όρυγμα, το λιμάνι και το Ηραίο. Ένα μέρος που σίγουρα θα περάσετε αν επιλέξετε διακοπές με καταμαράν σκάφος είναι το στενό της Μυκάλης, η θάλασσα ανάμεσα στη Σάμο και τη Μικρά Ασία, όπου το 479 π.Χ. έγινε η τελευταία ναυμαχία και πεζομαχία μεταξύ Ελλήνων και Περσών. Εκεί νίκησαν οι Έλληνες και διέκοψαν την επέκταση των Περσών στη δύση.

Η Σάμος σήμερα θα λέγαμε ότι είναι γνωστή για το γλυκό μοσχάτο κρασί της, το Νέκταρ, την πλούσια βλάστηση, τα τουριστικά αξιοθέατα αλλά και τις ιστορικές προσωπικότητες όπως τον φιλόσοφο και θεμελιωτή των μαθηματικών Πυθαγόρα, τον φιλόσοφο Επίκουρο και τον αστρονόμο Αρίσταρχο. Μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στη Σάμο είναι το Ηραίον, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεά Ήρα, το Ευπαλίνειο όρυγμα μία σήραγγα θαύμα της μηχανικής, την αμφιθεατρική πρωτεύουσα του νησιού με τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια της και τις πανέμορφες παραλίες της. Μια εξαιρετική επιλογή διακοπών αποτελεί η ενοικίαση ενός καταμαράν σκάφους από τη μαρίνα Σάμου και ύστερα από μια περιήγηση στις κοντινές παραλίες, να θέσετε ως επόμενο προορισμό σας τη μαρίνα του Μαραθόκαμπου.

Όσον αφορά τις παραλίες που δίνουν στους επισκέπτες την ιδέα ότι βρίσκονται σε νησί της Καραϊβικής αξίζει να αναφέρουμε τα Λεμονάκια, την Τσαμαδού, το Κοκκάρι, την Ψιλή άμμο, το Λιμνιώνα, τα Βοτσαλάκια και το Ποτάμι όπου βρίσκονται και οι πανέμορφοι καταρράκτες. Το νησί αποτελείται από πυκνά δάση, εύφορες πεδιάδες όπου παράγονται τα φημισμένα προϊόντα της Σάμου το λάδι και το κρασί, όμορφα χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική όπως ο Μαραθόκαμπος και οι Μανωλάτες που έχουν μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τέλος, οι λάτρεις του νερού θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν θαλάσσια σπορ όπως windsurf στο club Κοκκαρίου και Scuba Diving στο Πυθαγόρειο.

Όσοι ακολουθήσουν τις διακοπές που προτείνουμε νοικιάζοντας ένα καταμαράν σκάφος θα έχουν εύκολη πρόσβαση στις μαγευτικές παραλίες της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού το Μεγάλο και μικρό Σεϊτάνι. Το μεγάλο Σεϊτάνι δε διαθέτει οδική πρόσβαση και είναι ερημική παραλία ενταγμένη στο δίκτυο προστασίας Natura 2000 λόγω του ότι φιλοξενεί φώκιες Monachus Monachus. H παραλία είναι ιδανικό μέρος για camping ενώ τα τιρκουάζ νερά με τη λευκή άμμο θα σας μαγέψουν. Επίσης, η μικρή Σαμιοπούλα που απέχει μόλις μισό μίλι από τη Σάμο έχει θέση για να αγκυροβολήσετε στον μικρό κόλπο του Κατσακά προστατευμένο από ανέμους. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τη μοναδική παραλία του νησιού την Ψαλίδα που έχει λευκή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά. Τέλος, για τους τολμηρούς που θέλουν να ανοιχτούν και να φτάσουν στους Φούρνους Κορσεών θα απολαύσουν την ηρεμία του τοπίου και στο λιμάνι τους, το ουζάκι, τα φρέσκα ψάρια και τις μοναδικές αστακομακαρονάδες. Μια εξίσου ιδανική ιδέα για διακοπές αποτελεί η ενοικίαση ενός καταμαράν σκάφους από τη μαρίνα Καρλοβασίου και ύστερα από μια περιήγηση στις κοντινές παραλίες, να θέσετε ως επόμενο προορισμό σας το νησάκι της Σαμιοπούλας.

Μία επίσκεψη στην Τουρκία στη μαρίνα Setur Kusadasi μπορεί να απογειώσει τις καλοκαιρινές διακοπές σας και να σας μεταφέρει στη ζωή μιας κοσμοπολίτικης πόλης. Το Κουσάντασι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο έχει 90.652 κατοίκους και βρίσκεται 20 χλμ. από την Αρχαία Έφεσο ένα σημαντικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της αρχαιότητας. Τα πιο σημαντικά μνημεία που θα συναντήσετε εκεί είναι ο ναός της Αρτέμιδος, που συγκαταλέγεται σ’ ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, ο ναός του Απόλλωνα, η πύλη του Ηρακλή, η βιβλιοθήκη του Κέλσου, το τρίτο μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο, η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη, το Σπίτι της Παναγίας, το Ωδείο του Αδριανού και ο Ναός του Αδριανού. Κοντά στο λιμάνι είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Τουρκία, ενώ θα βρείτε σχολή κατάδυσης που διοργανώνει εκδρομές και θαλάσσια σπορ για κάθε γούστο. Οι πιο γνωστές παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι η Kustur beach και η παραλία των γυναικών που πήρε το όνομα της διότι παλαιότερα επιτρεπόταν το μπάνιο εκεί μόνο στις γυναίκες. H Τουρκία και το Κουσάντασι είναι γνωστό για το εμπόριο δερμάτινων όπου μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα όπως χαλιά, χειροποίητα κοσμήματα κ.α.. Τέλος, η πόλη της Σμύρνης βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. από το Κουσάντασι για όσους θελήσουν να επισκεφθούν την ιστορική πόλη, ενώ σε 75 χλμ. απόσταση είναι το αεροδρόμιο της Σμύρνης για όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν μέσω αυτού.

Η Σάμος με πρωτεύουσα και λιμάνι την ίδια την πόλη της Σάμου απέχει 15 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα της.

Το Πυθαγόρειο που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μαρίνα απέχει μόλις 2,9 χλμ. Οι μαρίνες της Σάμου καλύπτουν όλες τις πλευρές του νησιού και είναι οι ακόλουθες::

Η μαρίνα Σάμου που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού, μόλις 0,5 χλμ. από το Πυθαγόρειο, με χωρητικότητα ελλιμενισμού 280 σκαφών και μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μήκους έως 50 μ. Εύκολα μπορεί να ανεφοδιαστεί κανείς με όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι του από την πόλη του Πυθαγορείου.

Η μαρίνα Μαραθοκάμπου που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού και απέχει 31,9 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα Σάμου. Πολύ κοντά με τα πόδια βρίσκεται ένας όμορφος πλακόστρωτος δρόμος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε ταβέρνες, ουζερί, καφετέριες και μάρκετ για να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα.

Η μαρίνα Καρλοβασίου που βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού και απέχει 36,7 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα Σάμου. Είναι δίπλα στο λιμάνι του Καρλοβασίου ενώ πολύ κοντά μπορείτε να βρείτε καφετέριες, ταβέρνες και μία όμορφη παιδική χαρά.

Η μαρίνα Βαθέος που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, στο βορειοανατολικό μέρος του και απέχει 15,4 χλμ από τον κρατικό αερολιμένα Σάμου. Με τα πόδια μπορείτε να ξεναγηθείτε στο όμορφο αμφιθεατρικό λιμάνι της Σάμου, σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες αλλά και σούπερ μάρκετ για να ανεφοδιαστείτε χρήσιμα πράγματα για το ταξίδι σας.