Ίος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στην Ίο!

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στην Ίο!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

H ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε την Ίο. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων και έχει αρκετές παραλίες, με πλούσια φυσική ομορφιά καθώς και πολυάριθμα σημεία ενδιαφέροντος, που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη. Η Ίος διαθέτει το κύριο λιμάνι της Ίου και το λιμάνι Ψάθης. Το κύριο λιμάνι αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια των Κυκλάδων, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Το λιμάνι Ψάθης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Η Ίος, ή αλλιώς το νησί του φωτός, βρίσκεται στις νότιες Κυκλάδες και είναι ένας προορισμός τον οποίο επιλέγουν κάθε χρόνο πολλά υπερπολυτελή γιοτ αλλά και σκάφη όλων των ειδών για τις διακοπές τους. Είναι εύκολο να βρείτε το καταμαράν για εσάς και μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε ένα καταμαράν για όσες μέρες επιθυμείτε με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που διαθέτετε το σχετικό δίπλωμα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα κάνοντας τουρ σε μερικές από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ίου όπως είναι ο Μυλοπότας, το Μαγγανάρι, ο Καλάμος, ο Βαλμάς, οι Κολιτσάνοι και η Ψάθη. Ακόμα, μπορείτε απλά να κλείσετε ένα καταμαράν για να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, η οποία είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ίου. Μια εξίσου καλή επιλογή είναι η ενοικίαση ενος σκάφους και η επίσκεψη σε έναν από τους ομορφότερους προορισμούς του νησιού, το Μαγγανάρι. Πρόκειται για μια από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ίου, με χρυσαφένια άμμο και διάφανα, καταγάλανα νερά.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στην Ίο

Δείτε περισσότερα>

Η Ίος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου πελάγους, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη Νάξο, τη Σίκινο και τη Θήρα και απέχει 111 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Ευλογημένα όμορφη και με καταγάλανα νερά, η Ίος υποδέχεται φιλόξενα, κάθε καλοκαίρι, επισκέπτες από ολόκληρο το πλανήτη και αποτελεί μοναδική επιλογή για διασκέδαση και ξεφάντωμα όλη την ημέρα αλλά και τη νύχτα. Η Ίος διαθέτει 32 χιλιόμετρα ακτογραμμής από αμμουδιές και παραλίες, μερικές εκ των οποίων είναι οργανωμένες, αμμώδεις και με γαλαζοπράσινα νερά, ενώ άλλες παραλίες είναι βραχώδεις, με περισσότερο απομονωμένες και ήρεμες, αποτελώντας ιδανική επιλογή  για snorkeling. Οι δημοφιλέστερες παραλίες της Ίου είναι ο Μυλοπότας, το Μαγγανάρι και ο Καλάμος. Υπάρχουν, φυσικά, και πιο μικρές και απομονωμένες παραλίες, όπως του Παππά και των Πλακών. Σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών από τη Χώρα βρίσκεται η παραλία Βαλμά και οι Κολιτσάνοι, οι οποίες αποτελούν από τις πλέον κοσμοπολίτικες επιλογές του νησιού. Οι πιο κατάλληλες παραλίες για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας είναι της Αγίας Θεοδότης και της Ψάθης.

Μια δημοφιλής επιλογή των επισκεπτών του νησιού είναι να κάνουν κάποια θαλάσσια δραστηριότητα στις παραλίες και στις πλαζ, προκειμένου να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους, με την επιλογή κάποιου extreme water sport. Κάποιες ακόμη εξαιρετικές παραλίες που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη είναι το Κλήμα, το Πικρί Νερό, το Νεράκι, τα Διαμούδια, ο Πλακωτός, το Πεταλίδι, το Σαπουνόχωμα και το Καμπάκι. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια πενταήμερη κρουαζιέρα νοικιάζοντας ένα καταμαράν και να κάνετε μια περιήγηση στα γύρω νησιά, αφού πρώτα επισκεφτείτε μερικές από τις εξαιρετικές παραλίες της Ίου με το σκάφος σας. Εναλλακτικά, μια εξαιρετική επιλογή είναι η ενοικίαση ενός καταμαράν από τη Νάξο και η περιήγηση στις ακτές της νότιας πλευράς του νησιού, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ίου, έχοντας πρώτα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Κουφονήσι και στο νησί Ηρακλειά. Τα δημοφιλέστερα σημεία ενδιαφέροντος της Ίου, που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε, είναι το Παλαιόκαστρο, ο Αρχαιολογικός Χώρος Σκάρκου, το Θέατρο του Οδυσσέα Ελύτη, ο Άγιος Ιωάννης, ο Τάφος του Ομήρου και η Εκκλησία Παναγία Γκρεμνιώτισσα.

Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να οργανώσετε μία πολυήμερη κρουαζιέρα ξεκινώντας από τη Σαντορίνη και, με την ενοικίαση ενός καταμαράν, να περιηγηθείτε στις σαγηνευτικές παραλίες που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του νησιού, με τελικό προορισμό τις παραλίες της Ίου, που βρίσκονται στη νότια πλευρά του. Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη, αφού πρακτικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν, αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Η Ίος διαθέτει μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων αρίστης ποιότητας. Το νησί είναι γνωστό για τα τυροκομικά του προϊόντα, όπως το κεφαλοτύρι, τη γραβιέρα, το ξινό, το σκοτύρι, το οποίο έχει λάβει διάφορες διακρίσεις για τη γεύση του. Και η μυζήθρα που έχει διακριθεί για την εξαιρετική της ποιότητα. Τα κυριότερα παραδοσιακά γλυκίσματα που παράγονται είναι οι Μυζηθρόπιτες, τα αμυγδαλωτά, τα παστωτά σύκα, τα αυγοκαλάμαρα, τα ξεροτήγανα και η καρπουζόπιτα, η οποία είναι γνωστή και ως Μοσέντα.

Η Ίος διαθέτει δύο λιμάνια και τρεις όρμους:

Κύριο Λιμάνι της Ίου

Το κύριο λιμάνι αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια των Κυκλάδων, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού.

Λιμάνι Ψάθης

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Όρμος Μυλοπότας, Όρμος Μαγγανάρι, Όρμος Γιαλός.