Κροατία

Νοικιάστε το ιδανικό καταμαράν για εσάς στην Κροατία!

Νοικιάστε το ιδανικό καταμαράν για εσάς στην Κροατία!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε την Κροατία που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και συνορεύει στα βόρεια με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, στα ανατολικά με τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ στη νότια άκρη της με το Μαυροβούνιο. Η χώρα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά την προβολή της μέσα από τη δημοφιλή σειρά ‘Game of Thrones’, ακόμα πιο τουριστική και αξίζει να την επισκεφθείτε. Η κροατική ακτογραμμή έχει μήκος πολλών χιλιομέτρων κάνοντας τη χώρα ιδανικό προορισμό για ένα ταξίδι με το καταμαράν της επιλογής σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Σας δίνεται η δυνατότητα να κλείσετε ένα καταμαράν για όσες μέρες επιθυμείτε καθώς ο καπετάνιος αλλά και το πλήρωμά του περιλαμβάνονται πάντα στην τιμή και μπορείτε να κάνετε island hopping στα νησιά των Δαλματικών ακτών που αποκτούν ολοένα και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες κάθε χρόνο! Το Χβαρ, το Βις και το Μπρατς είναι μερικά μόνο από τα μικρά νησάκια της Κροατίας που θα σας καταπλήξουν με τα λαμπερά, καταγάλανα νερά τους, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τις μεσαιωνικές πολιτείες αλλά και το ζωηρό nightlife τους. Πολλοί επιλέγουν, τα νησιά αυτά και για να οργανώσουν ένα πάρτι ή ακόμα και το μπάτσελορ τους στο κατάστρωμα ενός πολυτελούς καταμαράν με φόντο την Αδριατική θάλασσα.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στην Κροατία

Δείτε περισσότερα>

Κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια η περιοχή της σημερινής Κροατίας ανήκε στις επαρχίες Παννονίας και Δαλματίας, οι οποίες βρίσκονταν υπό τη ρωμαϊκή κυριαρχία και έτσι στην περιοχή θα βρείτε πολλά αξιοθέατα, κατάλοιπα εκείνης της εποχής. Τον 7ο αιώνα με τη βοήθεια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ηράκλειου, κατέφθασαν στην περιοχή οι Κροάτες και το νέο βασίλειο της Κροατίας διατήρησε την κυριαρχία του σχεδόν για δύο αιώνες έως το 1102 που συνήψε μία προσωπική ένωση με την Ουγγαρία. Χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 1991, η χώρα ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη.

Ο τουρισμός είναι σημαντική πηγή εισοδήματος το καλοκαίρι, με την Κροατία να είναι ο 18ος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο ενώ η χώρα περηφανεύεται για την πολιτιστική, καλλιτεχνική και επιστημονική συνεισφορά της στον κόσμο καθώς και για την κουζίνα, τα κρασιά και τα αθλητικά της επιτεύγματα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Κροατία αξίζει να επισκεφθείτε το Ντουμπρόβνικ, μία από τις ομορφότερες καστροπολιτείες της Ευρώπης, με τείχη τόσο εντυπωσιακά και δρομάκια τόσο αυθεντικά μεσαιωνικά, που οι ιθύνοντες του HBO την επέλεξαν για να «υποδυθεί» το King’s Landing του Game of Thrones. Επιπλέον, επιβάλλεται να επισκεφθείτε το Ζάγκρεμπ που είναι η πρωτεύουσα της Κροατίας με πληθυσμό περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους όπου θα θαυμάσετε τους μεσαιωνικούς καθεδρικούς, τους πύργους και τις υπαίθριες αγορές.

Στο Ζάγκρεμπ θα μπορέσετε να δείτε τη μεγαλύτερη συλλογή τέχνης της Κροατίας στο Μουσείο Μιμάρα, περισσότερη μοντέρνα τέχνη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης αλλά και την ιδιαίτερη συλλογή του «περίεργου» Μουσείου Αποτυχημένων Σχέσεων, όπου εκτίθενται οι αναμνήσεις ζευγαριών που χώρισαν. Φυσικά, πρέπει να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Πλίτβιτσε που βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα και τις δαλματικές ακτές. Πρόκειται για ένα φυσικό πάρκο γεμάτο λίμνες που 16 από αυτές ενώνονται μεταξύ τους και διακλαδώνονται σε διαφορετικά επίπεδα, με φυσικά φράγματα και καταρράκτες. Τέλος, ενώ βρίσκεστε στην Κροατία πρέπει να επισκεφθείτε την πόλη Σπλιτ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Κροατίας και αποκαλείται «το λουλούδι της Μεσογείου». Το Σπλιτ φημίζεται για το Παλάτι του Διοκλητιανού, ένα ρωμαϊκό μνημείο προστατευμένο από την UNESCO, που αποτελεί μία μικρή πολιτεία από μόνο του.

Ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε την Κροατία και τα διάσπαρτα μικρά νησάκια της στην Αδριατική, είναι με την ενοικίαση ενός καταμαράν! Με μια ακτογραμμή μεγαλύτερη των 5.000 χιλιομέτρων, η ενοικίαση ενός σκάφους θα σας επιτρέψει να καλύψετε τις μικρές αποστάσεις που χωρίζουν την ακτή από τα μοναδικού χαρακτήρα νησιά. Επιπλέον, αν έχετε χρόνο μπορείτε με το καταμαράν σας να φτάσετε μέχρι τις ακτές της Ιταλίας, καθώς από τη βόρεια πλευρά της Κροατίας σε κοντινή απόσταση θα βρείτε τη μαγευτική Βενετία!

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη αφού ουσιαστικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν  αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Στην Κροατία θα βρείτε πολλά σύγχρονα λιμάνια ανάλογα με την περιοχή που θέλετε να ταξιδέψετε αλλά και πολλούς φυσικούς όρμους και μικρές μαρίνες κατά μήκος της ακτογραμμής της χώρας. Τα μεγάλα και σύγχρονα λιμάνια της χώρας είναι καλά οργανωμένα και θα βρείτε εύκολα μία θέση για το ιστιοπλοϊκό ή το γιοτ σας.

Ριέκα

Ένα από τα σπουδαιότε­ρα λιμάνια της είναι η Ριέκα (Rijeka) που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, με ανεπτυγμένη βιομηχανία, ναυπηγεία, διυλιστήρια, εργοστάσια ξυλείας, εργοστάσια χημικών προϊόντων και καπνού. Το λιμάνι είναι πλήρως οργανωμένο και έχει πολλές ελεύθερες θέσεις που μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας.

Σπλιτ

Στη νότια πλευρά της χώρας, βρίσκεται το Σπλιτ (Split), το μεγαλύτερο λιμάνι της Κροατίας από το οποίο εξάγονται κυρίως τρόφιμα, ελαιόλαδο, χημικά, πλαστικά και τσιμέντο και χρησιμοποιείται κυρίως για εμπορικούς σκοπούς.