Οθωνοί, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στους Οθωνούς!

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στους Οθωνούς!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Η ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε τους Οθωνούς, ένα όμορφο μικρό νησί, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα ορεινό, ως επί το πλείστον, και καταπράσινο νησί, με βραχώδεις ακτές και αρκετές μικρές παραλίες, τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε με το καταμαράν της επιλογής σας. Στους Οθωνούς υπάρχουν δύο λιμάνια, στα οποία μπορείτε να σταθμεύσετε το σκάφος σας. Μια ιδανική επιλογή αποτελεί η ενοικίαση ενός καταμαράν από κάποια μαρίνα της Κέρκυρας και, ύστερα από μια εξερεύνηση των παραλιών της Κέρκυρας, να θέσετε ως επόμενο προορισμό σας τους Οθωνούς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των καταμαράν ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικό καταμαράν για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες, καθώς μπορείτε να κλείσετε κάποιο καταμαράν με καπετάνιο ή και χωρίς, σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μία μονοήμερη κρουαζιέρα, προκειμένου να εξερευνήσετε τη μοναδική ακτογραμμή του νησιού αλλά και να απολαύσετε το σαγηνευτικό της ηλιοβασίλεμα. Αν πάλι διαθέτετε περισσότερο χρόνο και επιθυμείτε να επισκεφτείτε περισσότερα μέρη, μπορείτε με την ενοικίαση ενός καταμαράν να πραγματοποιήσετε κρουαζιέρες με άνεση και πολυτέλεια από τη μαρίνα Γουβιών της Κέρκυρας, στους Οθωνούς, τους Παξούς, στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο. Η Κέρκυρα αποτελεί το ιδανικό νησί για να θέσετε ως αφετηρία, προκειμένου να νοικιάσετε το ιδανικό καταμαράν για εσάς και εν συνεχεία, να περιηγηθείτε στα γειτονικά της νησιά.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Καταμαράν στους Οθωνούς

Δείτε περισσότερα>

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη, αφού πρακτικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν, αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Οι Οθωνοί είναι ένα ελληνικό νησί, το οποίο βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας και είναι το μεγαλύτερο εκ των Διαποντίων νήσων, τα οποία βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα ορεινό και καταπράσινο νησί, με βραχώδεις ακτές και αρκετές μικρές παραλίες. Κατά την αρχαιότητα, οι Οθωνοί ήταν το νησί της νύμφης Καλυψούς, η οποία ήταν κόρη του Άτλαντα και ζούσε σε μία μεγάλη σπηλιά. Ο Οδυσσέας ερωτεύτηκε την Καλυψώ και έμεινε αιχμάλωτος στο νησί για επτά χρόνια. Ο Όμηρος ονόμαζε το νησί Ωγυγία και ανέφερε ότι στο νησί υπήρχε έντονη ευωδία από κυπαρίσσι. Φεύγοντας επάνω σε μια σχεδία, ο Οδυσσέας ναυάγησε και, αφού πάλεψε με τα κύματα, βρέθηκε στο νησί των Φαιάκων, τη σημερινή Κέρκυρα. Ο μύθος δικαιώνεται από το στοιχείο αυτό, λόγω της μικρής απόστασης που χωρίζει τα δύο νησιά. Εώς και τα μέσα του 20ού αιώνα, ο εμπορικός στόλος των Οθωνών ταξίδευε σε πολυάριθμα λιμάνια, τόσο της Μεσογείου όσο και της Μαύρης Θάλασσας. Αρκετοί εκ των κατοίκων διέθεταν ιστιοφόρα σκάφη, τα οποία εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, καθώς μετέφεραν βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα από και προς την Ήπειρο, την Αυστροουγγαρία, τις Αλβανικές ακτές, την Ιταλία και τη Μάλτα, ενώ διακινούσαν και το ντόπιο κερκυραϊκό λάδι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας από τη μαρίνα Ν.Α.Ο.Κ., της Κέρκυρας, νοικιάζοντας ένα καταμαράν και να κάνετε μια περιήγηση στις παραλίες που βρίσκονται περιμετρικά των Οθωνών. Τη φυσική ομορφιά των Οθωνών την αντικρίζει κανείς αμέσως: αφθονία βελούδινων κυπαρισσιών, ασημένιοι ελαιώνες και γαλαζοπράσινα νερά. Ο Χρυσές παραλίες και η χαρακτηριστική κουζίνα μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη. Κάποια από τα κυριότερα αξιοθέατα μεγάλης φήμης του νησιού είναι ο Φάρος, η παραθαλάσσια περιοχή της Άμμου, η Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, η παραλία Άσπρη Άμμος και το σπήλαιο Καλυψώ.

Η τουριστική περίοδος της Κέρκυρας δε διαρκεί μόνο το καλοκαίρι αλλά και το Πάσχα.  Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, η οποία γίνεται στο νησί με την αίγλη και λαμπρότητα, δε συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο. Το Πάσχα στην Κέρκυρα και οι εκδηλώσεις της Μεγάλης εβδομάδας είναι οι γιορτές που φέρνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες στο νησί και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών για 10 ολόκληρες μέρες. Η μεγαλύτερη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πιο κατανυκτική, πιο λαμπερή, πιο επιβλητική, με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Είναι ένας ξεχωριστός λόγος, με απήχηση σε όλη την Ελλάδα για να επισκεφτεί κανείς την Κέρκυρα την άνοιξη. Μια αξιόλογη πρόταση διακοπών είναι η ενοικίαση ενός καταμαράν από τη μαρίνα Παλαιοκαστρίτσας και η περιήγηση στις νότιες ακτές του νησιού, θέτοντας ως τελικό προορισμό το νησί των Οθωνών.

Οι Οθωνοί διαθέτουν αρκετές μικρές παραλίες, τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε με το καταμαράν της αρεσκείας σας. Κάποιες από τις καλύτερες παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφτείτε είναι ο Μόλος, η Άσπρη Άμμος, η Καλυψώ, το Καψολινάρι, οι Ξυλοσερμοί και η παραλία Κάνουλα. Οι διακοπές με καταμαράν στους Οθωνούς αποτελούν μια μοναδική εμπειρία, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε όλες τις υπέροχες παραλίες του  χωρίς περιορισμούς, αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να οργανώσετε τα δικά σας πάρτυ στο σκάφος και να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ που θα σας εκπλήξουν. Οι επιλογές που σας δίνονται με την ενοικίαση κάποιου καταμαράν είναι απεριόριστες, ενώ οι αναμνήσεις που θα σχηματίσετε, αξέχαστες!

Στους Οθωνούς υπάρχουν δύο λιμάνια:

Λιμάνι Άμμου

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για περίπου 20 σκάφη αναψυχής.

Λιμάνι Αυλακίων

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για περίπου 40 σκάφη αναψυχής.