Σποράδες, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στις Σποράδες!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στις Σποράδες!

Επισκέπτες

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

H ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τις Σποράδες. Οι Σποράδες αποτελούνται απο δεκαεννέα νησιά τα οποία βρίσκονται βόρεια της Εύβοιας και ανατολικά της Μαγνησίας. Στα νησιά αυτά υπάρχουν αμέτρητες παραλίες, με πλούσια φυσική ομορφιά καθώς και ιστορικά μέρη που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη. Στις Σποράδες υπάρχουν πολύ καλά οργανωμένες μαρίνες και είναι εύκολο να βρείτε το ιδανικό γιοτ, ιστιοπλοϊκό ή καταμαράν για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να πραγματοποιήσετε μια τριήμερη κρουαζιέρα σε προορισμούς όπως η Σκόπελος, η Σκιάθος και η Αλόννησος. Επίσης, μπορείτε απλά να κλείσετε ένα γιοτ ή ένα καταμαράν για να πραγματοποιήσετε ένα πάρτι στο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων, την Σκύρο η οποία βρίσκεται μόλις τρεισήμισι ώρες από την πρωτεύουσα ή και για να κάνετε ενα τουρ στα περισσότερα από τα δεκαεννέα νησιά των Σποράδων και να εξερευνήσετε τις αμέτρητες παραλίες τους.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στις Σποράδες

Δείτε περισσότερα>

Βόρεια της Εύβοιας και Ανατολικά της Μαγνησίας βρίσκονται οι Σποράδες, ένα σύμπλεγμα δεκαεννέα νησιών, άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα σε έκταση, τα σημαντικότερα των οποίων είναι η Σκύρος, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος. Τα υπόλοιπα νησιά που απαρτίζουν τις Σποράδες τα οποία είναι μικρότερα σε έκταση αλλά είναι εξίσου όμορφα είναι η Κυρά Παναγιά, η Περιστέρα, η Γιούρα, η Σκαντζούρα, η Βάλαξα, το Πιπέρι, η Σκυροπούλα, το Σαρακηνό, η Τσουγκριά, το Αδέλφι, το Πράσσο, η Ψαθούρα, η Λεχούσα, το Πλατύ Σκύρου και τα Ρήνεια Σκύρου. Ένα από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των νήσων αυτών είναι οι πανέμορφες παραλίες με την πλούσια βλάστηση, η οποία συχνά φτάνει ως τις ακτές.

Τα μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς των Σποράδων, καθώς και τα μνημεία αλλά και τα αξιοθέατα που σας περιμένουν να εξερευνήσετε είναι πραγματικά πολυάριθμα. Οι δημοφιλέστερες πόλεις των Σποράδων που σίγουρα αξίζει να τις επισκεφτείτε είναι η Χώρα της Σκιάθου, η Χώρα της Σκοπέλου, οι Κουκουναριές της Σκιάθου και το Πατητήρι της Αλοννήσου. Στις Σποράδες θα βρείτε εξαιρετικής σημασίας μνημεία και αξιοθέατα όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ο πύργος του ρολογιού της, ο Μητροπολιτικός Ναός των Τριών Ιεραρχών, ο Άγιος Αλέξανδρος και η Παναγία η Κεχριά.

Οι παραλίες των Σποράδων είναι αμέτρητες και πρόκειται να σας σαγηνεύσουν. Μερικές μόνο από αυτές είναι, στη Σκιάθο τα Λαλάρια, το Μανδράκι και τη Τσουγκριά. Στη Σκόπελο τον Πάνορμο, το Καστάνι, τον Άγιο Ιωάννη και τη Μηλιά και τέλος στην Αλόννησο την παραλία Αγίου Δημητρίου. 

Οι Σποράδες με πάνω από 150 πανέμορφες παραλίες, αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλων των ειδών τις δραστηριότητες στη φύση. Έχουν φανταστικά μέρη για επίσκεψη και εξερεύνηση όπως το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, το Κέντρο Καταδύσεων της Σκιάθου καθώς και την ειδικά διαμορφωμένη δραστηριότητα Kayaking στη Σκόπελο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας από το Βόλο νοικιάζοντας ένα γιοτ ή ένα καταμαράν και να κάνετε το γύρο της Σκιάθου επισκέπτοντας τις σαγηνευτικές παραλίες που βρίσκονται περιφερειακά του νησιού, όπως επίσης και να σταθμεύσετε στο βόρειο νέο λιμάνι της Σκιάθου. Μία εξίσου ιδανική πρόταση είναι η ενοικίαση ενός σκάφους με καμπίνα και η επίσκεψη των κοσμοπολίτικων νησιών των Σποράδων με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως η Σκιάθος η Σκόπελος η Σκύρος και η Αλόννησος αλλά και των νήσων με μικρότερη τουριστική κίνηση και μεγαλύτερη δυνατότητα για απομόνωση όπως η κυρά Παναγιά, η Περιστερά και τα Σκάντζουρα. 

Οι Σποράδες βρίσκονται απέναντι από τις ακτές της Ευβοιας, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Μια άλλη ιδανική πρόταση για διακοπές είναι η ενοικίαση ενός φουσκωτού η ενός γιοτ απο την Εύβοια και ύστερα από μια περιήγηση στις ακτές της, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κοντινότερα νησιά των Σποράδων όπως η Σκυροπούλα, η Βάλαξα και η Σκύρος.

Οι κάτοικοι των Σποράδων περηφανεύονται για την καρπερή γη τους και την αυτάρκεια που αυτή τους προσφέρει. Τα παραδοσιακά προϊόντα της Σκιάθου είναι συνυφασμένα με την πολιτιστική ιστορία και τη γαστρονομία του Νησιού, όπως τα αμυγδαλωτά, το κρασί, το ελαιόλαδο και το τσίπουρο. Η Σκύρος έχει μια μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, με κυριότερο παράδειγμα το έθιμο των κουδουνάτων. Τα τυριά της Σκύρου ειναι η φρέσκια μυζήθρα, το ξινοτύρι καθώς και η ντόπια γραβιέρα η οποία αποτελεί εξαιρετικό μεζέ για κρασί. Τα προϊόντα που παράγει η Σκόπελος είναι γνωστά διεθνώς και κάποια εξάγονται. Τα πλέον δημοφιλή παραδοσιακά προϊόντα της Σκοπέλου είναι τα δαμάσκηνα, το λάδι, το μέλι, η σκοπελίτικη τυρόπιτα, τα τοπικά γλυκά κυρίως αμυγδαλωτά όπως τα χαμαλιά και οι ροζέδες και τέλος το κρασί. Η Αλόννησος φημίζεται για το εξαιρετικό της φρέσκο ψάρι και κατά συνέπεια τη δημοφιλή ψαρόσουπα και την αστακομακαρονάδα της. Επίσης η τυρόπιτα της Αλοννησου και τα τοπικά γλυκά όπως το ρυζόγαλο, η καρυδόπιτα τα αμυγδαλωτά αλλά και τα φουσκάκια και τα χαμαλιά θα σας δικαιώσουν για την επιλογή των διακοπών σας.

Οι Σποράδες διαθέτουν αρκετές οργανωμένες μαρίνες, κάποιες από αυτές είναι:

Μαρίνα Σκιάθου, στη πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το Βόρειο νέο Λιμάνι με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και είναι ικανό να φιλοξενήσει κάθε είδους ιστιοφόρο, γιοτ η καταμαράν.

Μαρίνα Σκύρου, βρίσκεται το Λιμάνι στη Λιναριά με απόσταση 23 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Στο λιμάνι της Σκύρου μπορούν να φιλοξενηθούν σκάφη με μέγιστο μήκος μέχρι 25 μέτρα. 

Μαρίνα Σκοπέλου, βρίσκονται τρεις οργανωμένες μαρίνες, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είναι αυτής της Σκοπέλου, υπάρχει επίσης στο νέο Κλήμα και στο Λουτράκι. Κάθε μία από τις μαρίνες αυτές, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει όλα τα είδη σκαφών αναψυχής καθώς υπάρχει μεγάλη χωρητικότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα, τρόφιμα και νερό. 

Μαρίνα Αλοννήσου, βρίσκεται η οργανωμένη Μαρίνα στο Πατητήρι με απόσταση μόλις 3 χιλιόμετρα από τη χώρα. Βγαίνοντας από το λιμάνι αριστερά μας βρίσκουμε τον όρμο Ρουσούμ Γυαλός και τον όρμο Βότση. Στον όρμο Βότση μπορείτε να αγκυροβολήσετε με σιγουριά καθώς φυλάσσεται από όλους τους ανέμους και παρέχει ομορφιά τοπίου και νόστιμο φαγητό.

Αγκυροβόλιο κυράς Παναγιάς, από την Δυτική πλευρά του νησιού υπάρχει ένας κόλπος ο οποίος ως επι το πλείστον προφυλάσσει τους ναυτικούς από τον καιρό, ο οποίος είναι ιδανικός για αγκυροβόλιο. Στον ίδιο κόλπο βρίσκεται και η βραχονησίδα του Αγίου Πέτρου, η οποία αποτελεί εξίσου ιδανική τοποθεσία για αγκυροβόλιο. Επίσης στο βόρειο μέρος του νησιού υπάρχει μια καλά προστατευόμενη φυσική μαρίνα με την ονομασία Πλανήτης. 

Αγκυροβόλιο Περιστέρας, υπάρχει ένας φυσικός κόλπος, όπου βρίσκεται η δημόσια παραλία Βασιλικού και στην οποία εκτελούνται δρομολόγια απο την την Μαρίνα “Πατητήρι” της Αλοννήσου.

Αγκυροβόλιο Βάλαξας, ο παραθαλασσιος οικισμός Ασπούς βρίσκεται μόλις 6 χλμ. Απο τη Λινάρια και 5 χλμ. από τη χώρα.