Άγιος Νικόλαος, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στον Άγιο Νικόλαο!

Νοικιάστε το ιδανικό σκάφος για εσάς στον Άγιο Νικόλαο!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να ανακαλύψετε τον Άγιο Νικόλαο, την πρωτεύουσα του πιο ανατολικού νομού της Κρήτης που βρίσκεται στον μαγευτικό κόλπο του Μιραμπέλλου. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές με παραδοσιακό χαρακτήρα, με υπέροχες παραλίες στη γύρω περιοχή και φυσικά νόστιμο φαγητό. Διαθέτει ένα λιμάνι, πολύ καλά οργανωμένο στο οποίο μπορείτε να βρείτε ό,τι μπορεί να χρειαστείτε. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα ταχύπλοο με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να προγραμματίσετε ολιγοήμερες κρουαζιέρες σε κοντινούς προορισμούς όπως η Σπιναλόγκα, τα Κουφονήσια και το Γαϊδουρονήσι. Αν απομακρυνθείτε από την πρωτεύουσα του νομού, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι σχεδόν ανύπαρκτη με εξαίρεση το χωριό Κριτσά, που δέχεται αρκετούς επισκέπτες λόγω του παραδοσιακού χρώματος του. Αυτό σημαίνει ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να εξερευνήσουν περιοχές στην ανατολική Κρήτη χωρίς έντονη τουριστική ανάπτυξη, είτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, είτε με την ενοικίαση ενός σκάφους ή γιοτ.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Σκάφη στον Άγιο Νικόλαο

Δείτε περισσότερα>

Η πόλη είναι χτισμένη στην τοποθεσία Μαντράκι, στη δυτική πλευρά του μεγάλου Κόλπου του Μιραμπέλου, αλλά η σημερινή ονομασία της προέρχεται από το Βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου στον Όρμο, δυτικά της πόλης. Λόγω του ότι οι Ενετοί ποτέ δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή, ο Άγιος Νικόλαος δεν οχυρώθηκε με τείχος και παρέμεινε ένα μικρό ψαροχώρι ως τη στιγμή που μεταφέρθηκε εδώ η πρωτεύουσα του νομού στις αρχές του 20 ου αιώνα. Έκτοτε, η πόλη έχει μεταμορφωθεί σε ένα γραφικό τουριστικό θέρετρο με κύριους πυλώνες ανάπτυξης τις όμορφες παραλίες, την ηρεμία και τη γραφικότητα της.

Στον Άγιο Νικόλαο θα συναντήσετε πολλές από τις πιο ξακουστές παραλίες της Κρήτης. Οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες για το ευρύ κοινό, ενώ υπάρχουν και πιο απομονωμένες ακτές όπου μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και το μπάνιο σας. Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες είναι το Αμμούδι, το Ίστρο, η Κολοκύθα, ο Αλμυρός και ο Άγιος Παντελεήμων στον οποίο μπορείτε να κάνετε και θαλάσσια σπορ. Το σήμα κατατεθέν στην πόλη του Αγίου Νικολάου είναι η λίμνη Βουλισμένη, φημισμένη για τους δεκάδες θρύλους που συνδέονται με αυτή λόγω των πολύ βαθιών νερών της, όπως το ότι δεν έχει βάθος. Αν είστε λάτρεις της ιστορίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το ναό του Αγίου Νικολάου από όπου πήρε το όνομα της η πόλη.

Γύρω από τον Άγιο, όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι, υπάρχουν πολλοί προορισμοί που μπορείτε να επισκεφθείτε με την ενοικίαση ενός σκάφους ή γιοτ, με ή χωρίς καπετάνιο. Απέναντι από το λιμάνι βρίσκεται το νησάκι των Αγίων Πάντων με τους προστατευόμενους Κρητικούς αίγαγρους και πολλά διάσπαρτα πολεμικά κτίσματα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τον νομό Λασιθίου κατείχαν οι Ιταλοί. Επιπλέον, με την ενοικίαση ενός μηχανοκίνητου σκάφους μπορείτε να οργανώσετε μία μονοήμερη εκδρομή στο νησί της Σπιναλόγκας που λειτουργούσε ως λεπροκομείο από το 1904 έως το 1957. Εάν έχετε περισσότερο χρόνο, εξαιρετικές προτάσεις για πολυήμερες εκδρομές είναι να επισκεφθείτε πιο μακρινά νησιά, όπως το Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή και τα Κουφονήσια.

Ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει ένα λιμάνι το οποίο είναι πολύ καλά οργανωμένο και δε συνδέεται απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά. Στον Άγιο Νικόλαο μπορείτε λοιπόν να φτάσετε μέσω του Ηρακλείου.

Άγιος Νικόλαος

Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Η έκτασή του αγγίζει τα 200 μέτρα και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και 50 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Πολλαπλά δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, προς όλα τα χωριουδάκια του Δήμου. Τα νησάκια των Αγίων Πάντων αποτελούν φυσικούς κυματοθραύστες του λιμανιού.

Η Μαρίνα του Αγίου Νικολάου διαθέτει 255 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 70 μέτρα και βυθίσματος έως 3.5 μέτρα.