Νοικιάστε το ιδανικό Ιστιοπλοϊκό για εσάς στην Καβάλα!

Επισκέπτες

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο ιδανικός τρόπος να επισκεφθείτε την Καβάλα που συνδυάζει μοναδικά την ιστορία με τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα με τις όμορφες παραλίες. Η πόλη απέχει οδικώς 7 ώρες από την Αθήνα και 2 από τη Θεσσαλονίκη και είναι το βασικό λιμάνι της ανατολικής Μακεδονίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά ιστιοπλοϊκά σκάφη για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με καπετάνιο ή και χωρίς σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα και να επισκεφθείτε τις οργανωμένες παραλίες του κόλπου της Καβάλας ή ακόμα και να επισκεφθείτε τη Θάσο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Η Καβάλα είναι μία μεγάλη πόλη με περισσότερους από 60.000 κατοίκους και για αυτό προτιμάται κυρίως από οικογένειες με παιδιά καθώς είναι πλήρως οργανωμένη με ξενοδοχεία, φαρμακεία, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

BednBlue Guarantee

Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής
Εγγυόμαστε πως στην BednBlue όλες οι καταχωρίσεις προσφέρονται στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων
Για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λάβετε τίποτα λιγότερο από αυτά που συμφωνήσατε, κρατάμε δεσμευμένο το σύνολο της κράτησής σας μέχρι και την ημέρα άφιξή σας στο σκάφος.
Προσωπικός Βοηθός
Από την στιγμή της κράτηση σας ένας εκπρόσωπος της BednBlue θα γνωρίζει τα πάντα για το ταξίδι σας και θα είναι εκεί να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστείτε.
Ακρίβεια Καταχώρησης
Σας εγγυόμαστε ότι όλες οι καταχωρίσεις στην BednBlue είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται. περισσότερα

Ιστιοπλοϊκά στην Καβάλα

Δείτε περισσότερα>

Η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος για να πραγματοποιήσετε διακοπές στην Καβάλα και να ανακαλύψετε την παραθαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και τις κρυμμένες ομορφιές της. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, ότι οι διακοπές με σκάφος κοστίζουν αρκετά, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνοντας ένα ιστιοφόρο σκάφος, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε καλά κρυμμένες ομορφιές της Καβάλας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, αποφεύγοντας την πολυκοσμία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικά μια παρέα 8 ατόμων μπορεί να κλείσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με κόστος περίπου 50 ευρώ ανά άτομο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους του καπετάνιου. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στην περιοχή του σημερινού Δήμου Καβάλας ανάγονται στους προϊστορικούς χρόνους και συγκεκριμένα στη Νεολιθική εποχή (6.200 π.Χ.) Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον οικισμό αυτό «βρέθηκε η πιο παλιά μέχρι στιγμής ένδειξη οινοποίησης στην Ευρώπη». Το νεότερο όνομα της πόλης «Καβάλα» εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας και αρχίζει να επικρατεί στο δεύτερο μισό του 15ου αιώνα. Η Καβάλα αρχίζει τότε να αποκτά τις υποδομές και τις λειτουργίες μιας πόλης και τη δεκαετία του 1520, επί σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς δημιουργούνται μεγάλης κλίμακας έργα υποδομής. Το 1573, η πόλη αποτελεί ήδη έδρα της υποδιοίκησης που περιλαμβάνει και τα γύρω χωριά ενώ το 1600 προάγεται σε πρωτεύουσα διοίκησης. Ωστόσο, από το 15ο αιώνα και μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα η Καβάλα και η περιοχή της λεηλατήθηκε από πειρατικές επιδρομές κουρσάρων, στόλων των ιταλικών πόλεων και χριστιανικών ταγμάτων της Δύσης. Η μεγάλη ανάπτυξη της πόλης αρχίζει στα μέσα του 19ου αιώνα όταν η ενδοχώρα εξειδικεύεται στην καλλιέργεια του καπνού, που είχε τεράστια ζήτηση, η πόλη συγκεντρώνει τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τη διεκπεραίωση των καπνεμπορικών υποθέσεων της περιοχής και το λιμάνι αναδεικνύεται σε κέντρο επεξεργασίας του προϊόντος και διακίνησής του προς τις αγορές του εξωτερικού.

Ωστόσο, η Καβάλα δεν είναι γνωστή μόνο για την ιστορία και το λιμάνι της αλλά και ως ένα εξαιρετικό μέρος για διακοπές αφού διαθέτει πανέμορφες παραλίες και αξιοθέατα. Εκτός από τα μνημεία της Οθωμανικής Περιόδου, η πόλη φημίζεται για τις καπναποθήκες της και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης. Άλλα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε είναι το μεσαιωνικό φρούριο στην παλιά πόλη, το υδραγωγείο της Καβάλας και το τζαμί Χαλίλ Μπέη. Επιπλέον, εκτός από τα αξιοθέατα θα σας εντυπωσιάσουν και οι παραλίες της περιοχής καθώς είναι μία από τις λίγες πόλεις που διαθέτουν 4 οργανωμένες παραλίες στο κέντρο της. Μερικές από τις πιο δημοφιλής παραλίες που προσελκύουν πολύ κόσμο είναι ο Μπάτης, η Τόσκα, το Περιγιάλι, η Καλαμίτσα και ο Νέος Πέραμος. Επιπλέον, από την Καβάλα μπορείτε εύκολα με την ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους, με ή χωρίς καπετάνιο, να επισκεφθείτε τα κοντινά νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως η Θάσος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος που λειτουργούσε σαν τόπος εξορίας. Μια εξίσου εξαιρετική επιλογή διακοπών αποτελεί η ενοικίαση ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους από το λιμάνι της Καβάλας και ύστερα από μια περιήγηση στις κοντινές παραλίες, να θέσετε ως επόμενο προορισμό σας τη Θάσο.

Η Καβάλα διαθέτει το αεροδρόμιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ το οποίο απέχει 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και 4 λιμάνια που εξυπηρετούν τα εμπορικά και επιβατικά πλοία.

Απόστολος Παύλος

Είναι το κεντρικό λιμάνι που εξυπηρετεί την επιβατική κίνηση και τη σύνδεση της πόλης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το λιμάνι εξυπηρετεί πλοία με μέγιστο βύθισμα έως 10 μέτρα.

Φίλιππος Β’

Η ανάπτυξη της πόλης οδήγησε στην ανάγκη να δημιουργηθεί νέο λιμάνι ανατολικά της πόλης και έτσι κατασκευάστηκε το λιμάνι Φίλιππος Β’ το οποίο εξυπηρετεί μόνο εμπορικά πλοία.

Ελευθερών

Το λιμάνι Ελευθερών βρίσκεται δυτικά της πόλη σε απόσταση 17 χιλιομέτρων και εξυπηρετεί μικρά τουριστικά σκάφη αναψυχής, γιοτ και αλιευτικά με μέγιστο βύθισμα 10 μέτρα.

Κεραμωτή

Το λιμάνι της Κεραμωτής βρίσκεται 42 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είναι το πλησιέστερο σημείο στη Θάσο για αυτό και εξυπηρετεί τα επιβατικά πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Θάσος-Καβάλα.